Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že vždycky, když jde o Trabanty, tak jsem ve svém živlu. Kluci odvádí perfektní práci na poli zábavy a toho, jak to podat do televize. Filmy jsou o něco slabší, hlavně protože se do nich nevejde všechno a přijde vám, že jste ochuzení. Proto seriály i v případě s Jižní Amerikou jsou topovka. Pro mne bez konkurenčně plnohodnotná zábava, na kterou se vždycky vyplatí kouknout. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál.... Tenhle typ cestopisů nemám rád: opakující se rádoby vtípky, násilný humor, neustále vypípaná sprostá slova, příšerná čeština, příliš mnoho informací o trablech s trabantem a málo o navštívených lidech a zemích, buranské chování, mezi místními jako sloni v porcelánu. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jedeme na motorce bahnem...a BUM...opravujeme auto...Jedeme na motorce pískem...a BUM...opravujeme motorku...Jedeme...atd. hm...celkový potenciál evokované zábavy 0...+ rádoby vtipné a opakující se dialogy hlavních představitelů. Narychlo sešitá blbost české televize, která těží z předchozích působivých cest. Jednoznačné zklamání...přitom fantastický kontinent jako Austrálie si zasloužil určitě něco lepšího. 40% ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší z Trabantí série. Na druhou stranu plnohodnotná reality show - a tu já teda fakt nemusím. Takže se zavřeným okem za 3*. Nenudil jsem se. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Australská placka je kromě nehorázně nudná (až na Uluru) , trošku je lituji tam čtvrt roku trápit dvoutakty v bahnu a roletách. Indonesie je trochu lepší, poruch ještě přibude, krajina ale celkem o ničem. Aspoň, že Danův a Markův humor funguje. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší záležitost z celé série, slepenec poskládaný z nesourodých "zážitků" nemající začátek ani konec – divák se nedozví nic ani o navštívených zemích a jejich obyvatelích ani o členech výpravy ani o motivech jejich činů ani o příčinách či následcích přestálých karambolů. Nudně natočený a špatné sestříhaný dokument, kde se po každých 50 kilometrech donekonečna opravují kouřící a vzduch otravující přestárlé samohyby východoněmecké a polské provenience, držící pohromadě jen silou vůle...kde se ve snaze co nejvíce ušetřit pojídají ocasy z klokanů... a kde pod pokličkou doutná (ve filmu nijak neukázaná – pouze konstatovaná) „ponorka“... Po zhlédnutí seriálu nelze nemít dojem, že při doslova amatérsky nepřipravených účastnících této taškařice museli stát všichni svatí – jinak by se již minimálně o polovině účastníků hovořilo pouze v minulém čase. Škoda, Jižní Amerika - to bylo jiné kafe, zřejmě i díky jiné, kompaktnější, sestavě. Dan Přibáň se svou neuvěřitelně otravnou dikcí asi nic neudělá, ale s výslednou filmovou podobou své potenciální budoucí výpravy by rozhodně něco udělat měl. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jiné díly. Skoro pořád se opravuje a na Přibáňovo " chá, chá!" už jsem silně alergický. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

U mna zas a opat parada. Serial je dlhsia verzia filmu, ale stale nemam pocit ze by to bola nuda a privela. Dokonca som mal pocit ze daktorych cestovatelov este aj malo ukazovali po zostrihani. Ale cele je to fakt hrozna sranda pozerat, mrte odporucam, je to dostupne na strankach ceskej televize. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri Južnej Amerike, tak aj z Austrálie do Ázie je seriálová verzia podstatne lepšia ako tá filmová. Pribudol úvod so zoznamovaním sa s celou partiou a prípravou aut na cestu, ako aj zábavná birokratická časť s vyslobodzovaním žltého cirkusu z kontajnera po príjazde do Austrálie. Druhá Ázijská polovica taktiež ponúkla kopec zábavných atrakcií (hlavne preteky na byvoloch boli super) a vo filme nevidenej stopáže, no kameňom úrazu tu naďalej zostáva to putovanie Austráliou, ktoré jednoducho nemalo čo ponúknuť okrem padania z motoriek a problémom s autami. V každom prípade sa už neviem dočkať na pokračovanie s návratom do Čiech z Bangkoku. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Na to že odjeli takovou vzdálenost za tak dlouhou dobu, je to obsahově docela slabé, a chyběla mi tam nějaká výraznější tečka na závěr, nějaké nostalgické ohlédnutí, jako třeba v jižní americe. Takhle mi to připadalo, jako kdyby toho už měli všichni plné zuby, a chtěli to jen rychle ukončit. I tak ale stále návyková a inspirativní podívaná. Slabší 4. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I já napíšu po prvním díle jen to, že tady nebudu asi váhat s plným hodnocením. Zdá se, že tady bude přesně to, co chybělo ve filmu. Teda aspoň dle začátku to tak vypadá, dozvěděli jsme se zatím to, jak se celý kolotoč dal dohromady a co předcházelo startu. Tak uvidíme, jak to bude dál. Jen tak dál!!:) EDIT 24.11.2016 Celý seriál jsem tak nějak zhodnotil tady: http://www.csfd.cz/film/406788-trabantem-z-australie-do-asie/457535-spanila-jizda/komentare/ ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Už to není ono, ale pořád je to zábava. Po tomhle seriálu se rozhodně nechci podívat do Austrálie a nemyslím, že by to byla vina filmařů. Protože jakmile se přesunuli do Asie, byla to daleko větší legrace. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Predchozi serial Trabantem Jizni Amerikou povazuju za naprosto dokonaly dokumentarne cestopisny pocin, ktery me bavi i po nekolikate reprize. Kazdy dil se odehraval v trosku jinych kulisach, mel svoji zapletku a rozuzleni, fungoval samostatne a pri tom zapadal do celku. A to je presne to, co serial z Australie postrada. Jednotlive epizody jsou strasne stereotypni (zvlastne cast z australie), absolutne nedramaticke, a zmatene sestrihane. Jelikoz australie je proste nekonecna cervena placka, v kazde epizode se do nekonecna resi opravy trabantu. A nasleduje milionkrat videna situace: poroucha se auto, despoticky Dan Priban nadava, jak nemaji sanci auto v pustine opravit a ze jsou v prdeli> auta sami, nebo s pomoci opravi> po par kilometrech se auto poroucha> despoticky Dan Priban nadava, ze jsou v prdeli... Chapu, ze trabant neni auto urcene pro takto extremni vypravy, nicmene to je preci prave ten duvod proc si trabanty vybrali, ne? Dramaturgicky to v serialu proste nefunguje- ta snaha budovat napeti, ze se auta mozna porouchaji na dobro a nedojedou, zkusenejsi divak odhali od druhe epizody a pak to zacne bejt dost otravny. Serial se take zameruje vice na jednotlive ucastniky vyravy, kteri podle me nemaji dostatecne charisma (az na vyjimky) na to, aby divaka bavili celou epizodu. Na ukor tomu je upozadena cestopisna cast, tudiz divak, ktery nezna mapu australie+ okoli, vetsinou vubec netusi, kde se vyprava prave nachazi a kam smeruje. Navic v serialu toho strasne moc chybi- cely ten humbuk okolo rekordniho vyberu od lidi na crowdfoundingu, poslani soucastky z ceska pres cely svet, konkurz na noveho pasazera posadky- to vse je v serialu odbyto jednou vetou, jestli vubec. A argument, ze se pulrocni vyprava nevejde do tak kratke stopaze neeobstoji- stacilo vystrihat vetsinu oprav. POSLEDNI SLOVO: Epizody z Australie (1-7) nejsou nicim zajimave. Trabanti zacnou bavit az epizodami z Indonesie, ale to uz je prilis pozde. Zklamani 3/5* ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat určitou počáteční skepsi k tomuhle typu pořadů. Říkala jsem si, co jako všichni vidí, že někdo prostě jezdí v trabantu, koho to vlastně zajímá a proč bych na to měla koukat zrovna já? No ale pak jsem se přimotala k jednomu dílu, který sledoval manžel, a zjistila jsem, že mě to neuvěřitelně baví. Potrhlá partička, bláznivý nápad, ale možná mnohem přínosnější, než některé dokumenty o cestování. Tady je vše pojaté takovou nenásilnou formou a člověk si z toho odnese spoustu poznatků. Jooo, určitě kouknu i na další řady. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jižní Amerikou byl určitě lepší. Nesedlo mi tady tak obsazení, kdy třeba Dominika byla naprosto zbytečná, stejně tak ten vozíčkář. Naopak Kristína byla skvělá a takovýmu člověku patří nehynoucí respekt. Co se kvality dokumentu týče, je to špička, bohužel ale obsahově už to tak dobrý není. Několik dílů z Austrálie bylo fajn, ale přijde mi, že ta vášeň a radost z cesty je pryč a trochu to nahradil kalkul. Určitě ale na Trabanty nezanevřu a její údajně poslední cestu, do Tichomoří, budu určitě sledovat. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Podobné dobrodružství jako cesta napříč Jižní Amerikou. Těžko říct, které bylo lepší. V obou případech jsou nejsilnější ty momenty, kdy je výprava naprosto mimo civilizaci a člověk ví, že když se něco podělá, tak jim prostě nikdo nepomůže. V obou výpravách taková místa byla. Ale asi přece jen o prsa vítězí Jižní Amerika. ()

qbic 

všechny recenze uživatele

Seriál je mnohem lepší než film, ze kterého jsme byli v kině docela zklamaní. Ačkoliv byl film po technické stránce mnohem lépe natočený, než filmy předchozí, měli jsme z něj pocit, že něco chybí. Že by si divák zasloužil se dozvědět víc, že ta dlouhá cesta byla prostě už moc sestříhaná. A seriál, který je ze stejného materiálu má konečně přiměřenou stopáž. S hodnocením jsem čekal do osmého dílu, ale baví mě stejně už od dílu prvního, a to jsem viděl film i Danovu přednášku. ()

Reklama

Reklama