Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 5
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako každé druhé sci-fíčko..30 let v budoucnosti, kluk co nezná nic jiného než špínu, zmar a zoufalý život světa, který je na pokraji kolapsu a tak, stějně jako vetšina ostatních lidí utíká do světa virtuálního, počítačového. Tvůrce tohoto světa před pár lety zemřel a zanechal po sobě dedictví a možnost ovládnout celou hru komukoliv, komu se podaří rozlousknout jeho pár hádanek a získat tím klíče k otevření cesty dál. Soutěže/hádanky jsou to těžké a navíc po nich neprahne kdekterý hráč, ale i "mocná zlá" organizace, které velí neméně mocný zlý bývalý spolupracovník(nosič kafe) tvůrců. Víc nevyzradím, jen, že je to pastva pro oči, hromada a hromada popkulturních odkazů na posledních asi 50 let filmů a her a to je mi jasné, že další dvě hromady jsem nepochytil. Za mě nepochybně, protože to není jako každé druhé sci-fi, je to prostě perfektní spojení všeho toho co Spielberg umí, za herce, režii, hudbu a..prostě za VŠE..100%. ()

malenfant 

všechny recenze uživatele

Audiovizuál pecka a to je tak všechno, netuším jestli je děj knižní předlohy taky tak klišoidní a bez nápadu (krom hlavního nápadu), ale film směřuje k tak očekávanému konci, že jsem si na konci málem ublinkl. Hlavní hrdina je nesympatický prdeloxicht a hlavní záporák, postrádající byť špetku charismatu, by se lépe uplatnil v lékařském či kriminálním seriálu TV Nova. O ostatních, korektně rozdělených postavach, je škoda mluvit. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

...a zase se vrátily, ty zapomenuté dětské sny a fantazie. Spielberg má vždy příběh, a navíc i dar, probudit ve vás znovu malýho kluka či holku. Krásná "virtuální pohádka", kde děti opět zachraňují svět aneb E.T. třetího tisíciletí! ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla s tím, že Spielberg má nový film a bude to sci-fi. Tak by to mohlo být fajn. Jenže už za půl hodiny od úvodních titulků jsem věděla, že tenhle film bude jeden z mých nejoblíbenějších (a to ještě nebyla scéna s Chucky). Prostě vizuál, soundtrack, humor, příběh - všechno bylo vyvážené a dokonale vybroušené bez jediné chybičky. Spielberg ze super knihy udělal úžasný film, který musí milovat každý, kdo vyrůstal v 90. letech. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Tak se mi teď podařilo po pár dnech přečíst knihu a musim jít s hodnocením dolu i když je to Spielberg! Bohužel no, ale to co bylo v knize nebylo zdaleka ve filmu a vlastně, když se na to zaměřím zpětne kdy jsem film viděl, tak zjištuji, že mě vlastně tak nebavil ale spíš nudil... No bohužel to nebyl dobrý film a i když nám třeba ukazuje, že se bude soutěžit o Velikonoční vejce jako v knize, tak až na postavy a pár replik je to vlastně uplně jiné! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Podařilo se zde propojit náš svět s tím virtuálním, což např. v Avatarovi chybělo, tam mě ten svět lidské rasy nevoněl a přecházení z jednoho do druhého bylo rušivé, tady se oba světy krásně prolínaly, i když se střídaly poměrně rychle. Co sleduji jako nový trend, je pojetí závěrečné bitvy – předlouhé a překombinované, je to tak moc, že se to změní paradoxně ve velmi nezáživné. I dopadení padoucha bylo trapné. Koncem to však zase napravili. Za společenství přátel, které zatím nejsou klanem, jsem byla vděčná. Ukazují vzácnou schopnost přijmout, že existují hrdinové, které jsou holt na vyšším levelu a protože to jim připadá břímě odpovědnosti za záchranu světa, neváhají pro ně obětovat svoji slávu. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání na to jít ještě tak alespoň 3x z toho jednou na českej dabing, jednou na 4D a jednou na 3D Imax...ano správně byl sem na tom 2D s titulkama (viděno po druhé v Imaxu a jedno velké másaka, jenom můžu doporučit). ()

Isomut 

všechny recenze uživatele

Najlepší filmový zážitok zažijete len v kine!... Aspoň tak sa to hovorí, no neplatí to v tomto prípade. Film, ktorý sa zdal audio-vizuálnym skvostom, sa tak stal len audio niečím, čo aj to v niektorých momentoch škrípalo. Hneď od úvodu sa mi zdalo, ako keby som dostal šedý zákal. Čakal som lepšie farby, žiaľ to sa podpísalo na tom, že očakávania sa nenaplnia. Príbeh tiež ničím neohúril. Toľko nezmyslov, čo sa udialo vo filme som už dlho nevidel, ale to je na dlhé písanie. Občas nejaký dobrý vtip. Odkazy na filmy, hry a rôzne postavy, len ďalšie vykrádanie klasík. Opäť som sa nechal zviesť pár komentármi vyzdvihujúcich tento film do výšin. Jediná úsmevná scéna bolo Kingovo Osvietenie. Videl v IMAX 3D kine. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

♪ Everybody Wants To Rule The World ♪... Ale jo, až občas stupidní jednání a cliche momenty např. autohonička s dodávkama co zabraňovala hlavnímu hrdinovi pokračovat dále a vsunout klíče. Hollywoodský film s předpokládaným koncem zaměněný na teenager publikum. Určitě film, který se vyplatí zkouknout párkrát a sledovat různé easter eggy a ruzné appearances avatarů: tracer z overwatche, raynor z starcraftu, halo soldiers atd. 80% ()

Artard 

všechny recenze uživatele

Spielberg je stále pán, pričom v poslednom čase, postarší, dakedy veľmi dobrý režiséri, zlyhávajú. Pri prvom trailery som sa bál, že aj keď to bude nostalgia, a bude to dobre vyzerať, nebude to mať dobrý dej, či charaktery. Našťastie som sa bál zbytočne.Dej bol dobrý, postavy tiež, na CGI sa sťažovať asi ani nedá :) a nostalgia na 120%. Rozmýšľal som či dať 5 hviezdičiek, no nakoniec som sa rozhodol pre 4, aj keď je to výborná jazda, má to muchy, a to hlavne v reálnom, svete, či už antagonista, niektoré dialógy, postavy, alebo celkovo pohyb, ktorý prebiehal v hre a zároveň v realite. ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Za mě po letech první film podle knihy, kterej se povedl. Samozřejmě jsem knihu četl (a jedním dechem). Dost jsem se adaptace bál, ale Spielberg to i přes nutné kompromisy zvládnul na výbornou! určitě stojí za zhlédnutí... ///viděno v kině/// ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Považuji se za velkého znalce knižní předlohy (2x kniha a minimálně 4x v mp3) a to co provedli s filmovou adaptací bych nazval hnusem. Veškerá chemie a feeling 80 let je tatam, což by mi ani tak nevadilo, ale práce s postavama nulová, jejich vzájemné vztahy taky a udělat z toho další hunger games, tak za to bych vraždil!! Je pravda že film a kniha je něco jiného, u obou jsou specifika která fungují jinak, mrzí mě ale hlavně fakt že nejlepší adaptace je Kmotr od Maria Puza a ten byl natočen téměř doslovně, stranu od strany. Nechápu tedy že filmaři musí v téhle době u knih něco furt překopávat a měnit, za mě zklamání...velké zklamání. Tak proč ty 3 hvězdy? Zaprvé už jen za pokus převést film od Geeka pro Geeky, zadruhé za tu spoustu postav a Easter Eggu ve filmu o Easter Eggu a za třetí za tu virtuální část s auty která byla fenomenální a měla drive. FIlm je to jistě kvalitní a já nejsem objektivní, vím, proto ty 3 hvězdy. Ps: závěrečnou honičku si tvůrci mohli odpustit. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

S Dolby Atmos vynikající zážitek. Jeden z těch mála filmů, kdy vůbec nepřemýšlíte nad tím, zda tam ta scéna měla být, jestli hlavní, vedlejší, či jiná postava řekla kravinu nebo mudrlantujete nad tím, že jsou ty efekty nějaký takový příliš vymazlený. Ne, protože v RPO je všechno dobře od začátku do konce. Hrozně příjemný pokoukání, kdy hltáte každý další záběr a nehledáte chyby, jako jindy, prostě tady nejsou. Že to takhle jednou bude vypadat, není třeba spekulovat. 2045 mi nepřijde nereálný. Drony už máme, virtuální realitu taky. Už chybí jen pořádná platforma. Valve, Gabe, kdy to bude? ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

O jak moc reakční záležitost zde běží je nejlíp vidět na detailu: Před dvaceti lety se prokazovala falešnost Matrixu tím, že padouchův poskok/jidáš dal přednost žvýkání falešného šťavnatého stejku před - pravou realitou. Stejk symbolizoval tenkrát faleš matérie, ilusornost máji atd. Nyní zní poselství filmu na obdobné téma právě opačně - matérie je jediná pravá a hodnotná. A prokazuje se to právě tak tím, že guruův poskok/santaclaus řekne, že jedině v tomto módu si přeci můžete dát "decent meal" a ještě se u toho "hohoho" bodře pochechtá. Cítím z toho nějakou čertovinu. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama