Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 1
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

Smerfito 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu a film se mi líbil. Spielberg to prostě dobře udělal, jasně že kniha je uplně jiný ,,level" ale tak už to bývá v tomhle světě filmu a knih. ()

ztracenyDen 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že mi unikla spousta referencí na hry a popkulturu let dávno minulých, ale i tak to bylo docela příjemné. Ne všechno v tom příběhu mělo smysl, např. že ti mladíci jsou krom hardcore hráčů i super hackeři, když se to hodí. Ale budiž. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Slátanina vykrádající Matrix, Avatara, Gamera a nevím, co ještě... Po 40ti minutách jsem začal zívat, po hodině usínat a nakonec jsem film vypnul 20 minut před koncem, protože mi bylo úplně fuk, jak to dopadne. 30% ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Film má určite potenciál na to, aby sa o ňom o pár rokov rozprávalo ako o „kultovke”. Vizuálne efekty sú ukážkové, príbeh nenudí a akcie je „habadej”. Je tiež smerovaný predovšetkým k diváckym očiam mladšej generácie, ktorá detailne sleduje nesmierny „boom“ a progres VR technológie. Tá je dnes enormne dôležitou najmä v oblasti digitálnych hier, keďže vytvára vhodné podmienky pre intenzívnejšiu imerziu hráča vo virtuálnom prostredí týchto hier. Mnohé sofistikované systémy dokážu stimulovať rôzne zmysly. Stále sú však najdôležitejšie dva z nich. Zrak a sluch. Vráťme sa však ku kinematografickému snímku. Tu je práve vidieť ako tvorcovia útočia na našu generáciu a ukazujú, akým ďalším dôvtipným spôsobom by mohla byť implementovaná táto technológia v hernom priemysle. Samozrejme nezabúdajú aj na rôzne nástrahy, ktoré by mohli plynúť zo zneužitia celého tohto systému a na fundamentálny problém. A to ten, že stále sa jedná primárne o pomerne slušne zárobkový biznis. Dialógy postáv a vlastne celý scenár je veľmi autentický v kontexte dnešnej mládeže. Filmových fanúšikov tiež určite potešia i odkazy na iné diela. Toto všetko je potom systematicky zabalené do veľmi podmanivej vizuálnej krabičky, na ktorú sa neobvykle dobre pozerá. ()

pencho 

všechny recenze uživatele

Blbost o někom, kdo promrhal všechny své vědomosti na životě jednoho ego si mastícího magora, který vytvořil hru, která se dá vyhrát jenom pokud znáte délku každého chlupu na jeho zadku. Hloupost. ()

pz314 

všechny recenze uživatele

Skvělý. Spielberg prostě umí výborně vyprávět. Vizuálně velmi atraktivní, CGI naprosto namaxované a příběh výborně funguje. Musím přiznat, že při čtení knížky jsem se od půlky už fakt nudil a Wadovi jsem jeho supermanství vůbec nevěřil, tady mě to ale chytlo od začátku do konce. ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem film sledoval, jsem měl pocit silného deja-vu. A pak mi to došlo - vždyť celý ten souboj o moc vně i uvnitř virtuálního světa už mi kdysi nabídli Mark Neveldine a Brian Taylor v jejich skoro průměrném filmu Gamer. Jejich svět byl sice o poznání oplzlejší a nemilosrdnější, zato originálnější. O Matrixu netřeba hovořit, zejména, když zde srovnání nabízí každý druhý komentář. A tak nezbývá než pochválit režii, CGI, hudbu a střih. Super zábava na páteční večer s přáteli a Super Nintendo, jste-li stárnoucí nostalgici. 80%. ()

jimik13 

všechny recenze uživatele

Hledání eastereggů ve filmu je někdy zábava, někdy překvápko. Hledání eastereggů ve virtuálním světě za účelem dědění celé společnosti. Byl jsem skeptický, ale film je super, na scifi dobře promyšlený. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se naladil na stejnou notu jako film a pak už to bylo jen lepší a lepší. Pěkná nenáročná podívaná, která baví a nenudí. 85%. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Něco mi tam pořád chybí do 5*, nějaký wow překvapivý efekt, jak to skončí (celou dobu celkem předvídatelné...), ale jinak má film všechno: narážky na jiné filmy a hry, zamyšlení o tom, jak bude vypadat budoucnost, narážky i má to, jak vypadá přítomnost, kapitalismus a jeho temná strana síly... :) Možná časem hvězdu přidám... :) ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Spielbergova najrozmanitejšia, najpestrejšia a najzábavnejšia pocta kinematografii za posledné roky. Opäť sa vracia (aj nás vracia) späť do detských čias, tentokrát však technicky brilantnou hrou, ktorá je vo svojej podstate minimalistická, za to plná farieb, rôznych nevtieravých odkazov, udržiavajúc si súčasný blockbusterový trend a celkovo náramne natočená. Obával som sa takéhoto sci-fi v dôsledku hernej absencie, ale znova sa potvrdilo, že Spielberg dokáže natočiť čokokoľvek a takmer vždy mu to vyjde. RPO vyšiel nad očakávania. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Ohavná počítačová grafika čerpající z pokleslého vizuálu animáčového pozdního středověku v kombinaci s naivním příběhem pro mladistvé hráče počítačových her. Pár kladných bodů za realitu mimo animace. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Očekávání jsem měl nulová. Tohle je podle všeho typ filmu, který by mě neměl bavit. A taky že jo. Zprvu jsem si připadal, jako kdybych na youtube koukal, jak někdo jiný paří videohru. Což nedělám. Jenže pak najednou uplynula půl hodina. Hele Gandalf. Hele DeLorean. Hele Kong. Uplynula další půlhodina. Ty vole Shining. Najednou jsem to hrozně hltal. Vetřelec. Chucky. Iron Giant. Skvělá muzika. Výborné prolínání herního světa a reality. Nápaditý příběh. Humor. Sympatické neokoukané charaktery. Stovky nápadů. Stovky vajíček. Nostalgie. Novátorství. Paráda. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama