Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (310)

goauld 

všechny recenze uživatele

O co méně umějí Kanadané dělat katastrofické a scifi filmy o to lépe umějí dělat dramata (thriller to teda zrovna moc není, bo jediný kdo tam někoho prohání je němec jménem Alzhaimer :-)). Konečné rozuzlení "honby za tím pravým" bylo docela překvapením, nicméně - pokud je známo, tak lidi poznamenané Alzhaimerem si velmi dobře pamatují věci vzdálené a naopak časově bližší si nepamatují vůbec, tak je trochu zvláštní, že hlavní "hrdina" si nepamatoval jednu poměrně "vzdálenou" věc, která však byla ve své honbě docela zásadní.... Proto jedna hvězdička dolu.... Jinak film velmi bravurně natočen... ikdyž - nějaké "kopance" tu sem tam mělo ;-) ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Koniec filmu a jeho rozuzlenie ma dostal do kolien. Takto vymyslenú a zrealizovanú pomstu som videl prvý krát. Skvelý scenár a bezchybný výkon Christophera Plummera posunul tento film do najvyšších priečok filmov s podobnou tématikou. Môžem len vrelo odporúčať. Je to dráma, ktorá sa už nedá posunúť ďalej za hranice dramatičnosti. ()

PaKo1980 

všechny recenze uživatele

Mno tag kam se hrabe jakýsi stařík lezoucí z okna z kterého byli všichni tak uprdění.. Tohle byl fakt dobrej biják. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký výkon, stařík, který do starého železa teda rozhodně nepatří. Scénář je perfektní, takhle si představuji kvalitně zpracované drama s opravdu pompézním koncem... ()

Wasper 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je opravdovým thrillerem, obsahující tedy silné napětí, vícero zvratů (včetně jednoho velkého), drsné téma a hlavně skvělého herce v hlavní roli. Přestože se některé postavy povedly méně, vše směřuje ke skvělé atmosféře. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, velice zručně natočená podívaná, se skvělým Plummerem a neméně skvělým scénářem. Nápaditý snímek o dobrodružné misi jednoho dědouška z pečovatelského ústavu, který po každém probuzení znova zjišťuje, co se děje s jeho světem. Mrazivé... 80% ()

Zikfryd 

všechny recenze uživatele

Remember je thriller, který neoplývá přestřelkami ani bitkami, ale napínavý není o nic méně. Od začátku usilovně držíte palce devadesátiletému hlavnímu hrdinovi, aby se mu jeho mise podařila. A finále je skvělé. Nicméně, není to film na odpočinkové nedělní odpoledne, protože téma válečných zločinců je přece jen citlivé. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři, přestože jsem na rozpacích. Je to tak geniální nebo tak trapné? A bylo by to vůbec možné? Jasně že urpchlí nacisti jsou pro filmaře vděčným tématem, což dokazuje mnohem lepší film Nadaný žák. Tam byly alespoň emoce Žida vůči esesmanovi věrohodné. Nedokážu si představit, že bych žila den za dnem vedle a spolu se svým úhlavním a životním nepřítelem, svou posedlostí a spokojila se s tím, že možná časem přijde vendeta. Ano, možná to pro dědulu bylo lepší, když ho nejprve naučil se nenávidět a poté ho přiměl si vzpomenout. Ano, možná je to spíš geniální. Ale místy i trapné. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Nejhlubším zážitkem celého filmu pro mě byl dřevěný dům, ve kterém bydlel poslední ze čtyř podezřelých. Překvapivý závěr, ale ani tak mi film nepřišel na 81%. ()

im8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem velmi dlouho pocit, že to bude takové Memento z domova důchodců. Scénář na mezi věrohodnosti, kdy si jeden klade otázku, jak je možné, že děda, který netrefí ani do hotelového pokoje, může vůbec nějakou stopu sledovat. Na druhé straně je tu skvostný výkon Christophera Plummera, který vám prostě nedovolí ani na chvíli pochybovat, že to možné je. A finále – nádhera! Celou dobu jsem měl pocit, že mě to vlastně moc nebaví a někde ve fázi počuraných gerontových kalhot bylo moje hodnocení tak na 3*. Ale na konci mě fakt dostali. Takže se všem tvůrcům omlouvám a zvedám na poctivé 4*. Škoda jen přehnaného maskování zlouna Prochnowa, do jehož role mohli dát někoho, kdo těch 90 má opravdu natočeno. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Film, kterej mě po dlouhý době dostal. Jedním z mých nejoblíbenějších filmů je Memento a Remember má k němu překvapivě blízko. Zev používá jen místo tetování propisku, Christopher Plummer předvedl oskarovej výkon. Konec - přemet o 180 stupňů. Opravdu skvělej film!!! ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, co mi může film o důchodci dát, po úvodu jsem si říkal, dám max. 1*, ale jak se film rozjížděl, tak nabíral grády a konec mě dostal. Za mě 4*. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Hodně originální film a rozuzlení je hodně překvapivé.......kanadský film co uměl překvapit.......... ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Ruth! Rudy! Ruth! Rudy!Ruth! Rudy...... No a tak stále dookola až ku konečnej krutej pomste v štýle Rosamunde Pilcher. ()

Trucker 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut nekonečného šmajdání, telefonování a senilních keců. Pak sice přijde překvapivý závěr, ale ten za tu jemu předcházející obrovskou porci nudy a nutnosti používání fast forward opravdu nestojí. ()

Reklama

Reklama