Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ať už si uděláte jakýkoliv názor na to, kdo je Tommy Wiseau - jestli optimistický vizionář, tragický snílek, či naprostá nula, které se pouze dostalo přehnané pozornosti, ani v nejmenším na tom nezáleží. Tady totiž velí James Franco. A je bezesporu ve své nejlepší formě. The Disaster Artist kupodivu funguje ve všech směrech. Zejména obsazení je trefné, herecké výkony autentické, a co víc - každých pár minut zábavné cameo (to nejlepší přijde až po závěrečných titulcích, takže rozhodně nevypínejte předčasně). Samozřejmě si druhou polovinu snímku užijete víc, pokud jste aspoň minimálně obeznámeni s The Room. Během sledování jsem měl pocit, že si natáčení filmu tvůrci zkrátka velmi dobře užili a zároveň že udělali nejvíc pro to, aby si to divák užil s nimi. A to mi ke spokojenosti stačí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám jednu zásadní připomínku, James Franco nevypadá jako obstarožní zfetovaný Tarzan, čímž mi kazí dojem z dokonalého splynutí s Wiseauem. Úžasný propadák je poměrně zábavným filmem o natočení něčeho neuvěřitelného. Když člověk zná konotace, je vlastně s podivem, že Pokoj není ještě horší, i když vážně netuším, zda by to bylo vůbec možné. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O the Room jsem slyšel poprvé teprve před dvěma lety..Jako asi každý jsem si říkal, proč bych sakra měl koukat na nejhorší film všech dob a proč by to někoho mělo zajímat. Posléze jsem zjistil, že má film více než oddanou skupinu fanoušků, kteří na půlnočních projekcích the Room doslova hltají a semtam si hodí lžícema na plátno. Mezi takové zjevně patří i James Franco a jeho partička kamarádů, kteří do svého vysněného projektu dali doslova všechno a je obdivuhodné, že přetočili mnoho scén jedna ku jedné. A já jim ten úspěch přeju, je jenom obrovská škoda, že se později nějakým způsobem do "kampaně" Me too zapletl i Franco a bohužel se to rozkřiklo před vyhlášením oscarových nominací. Doufám, že Franco z Hollywoodu jen tak nezmizí, maximálně zpytuje svědomí a přijmou ho zpět, je to dříč a jako Disaster artist Tommy Wiseau naprosto dokonalý...a já ho fakt žeru. PS : nezapomeňte na potitulkovku ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau je patrně nejbizarnější filmovej tvůrce všech dob a jeho životní dílo Pokoj (2003) je něco natolik otřesnýho, že jsem v tom objevil jakýsi zvrácený zalíbení. Pokud jste teda Pokoj viděli a přečetli jste si tam všechny zajímavosti, tak tenhle film vám asi nic moc novýho nepřinese. Ale já jsem se u toho docela slušně bavil od začátku až do konce, kde přišlo teda velkolepý finále. Úplně na závěr totiž uvidíte srovnání scén z původního filmu a nově natočený scény z tohoto filmu. A ono se jim to povedlo napodobit naprosto dokonale. Zejména James Franco jako Tommy Wiseau byl úplně přesnej. A jako třešnička na dortu závěrečný titulky s mojí oblíbenou písničkou Corona - The rhythm of the night. Jinak závidim lidem, co se účastnili slavnostní premiéry. To byl asi zážitek, na kterej se nedá zapomenout. 80% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Ed Wood měl trumfy: výrazný časový odstup, Ameriku 50. let minulého století (tedy prostor pro Burtonovu stylizaci) a hrdinu, jemuž fandíte. Tommy Wiseau je pouze nesympatický manipulativní ego-podivín (bohužel ale né až tak podivný, že by třeba nosil dámské šaty, nebo neměl přední zuby), kterému se povedl husarský kousek s jedním svérázně špatným filmem. James Franco hraje výborně, ale v jeho filmu nenacházím nic, co by mě ponouklo se k němu v budoucnu vrátit. Lidským plusem je, že si z mimozemšťana Tommyho nedělá vyloženě srandu. Diváckým mínusem je, že je to možná i proto celé trochu nuda... Dave Franco je sympaťák, ale do role Sestera se nehodí, roli měl hrát někdo daleko panenštější, naivnější. Autenticitu trochu ruší i Seth Rogen. Zažít ale původní The Room v napraném kině musí být super zážitek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama