Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

H34D 

všechny recenze uživatele

James Franco je zde opravdu perfektní, je bravurní jako imitátor a zábavný i sám o sobě, pokud The Room neznáte. Na jeho postavě a herectví stojí veškerý humor a pramení z něj veškerá zábava z filmu. Bez něj je celý Disaster Artist pouze rutinní polodokumentární popis tvorby jednoho béčka. V tomto Ed Wood působí jako "úplnější" film. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som len neveriacky civel. Naozaj nádherné načrtnutie pozadia vzniku jedného z najzaujímavejších snímok všetkých čias, ktorému nikto na svete nemôže uprieť, že je neskutočne zábavný. Fenomén atraktívnej debiliny poňali po svojom bratia Francovci. Starší James zrežíroval život Tommyho Wiseaua a postavil sa do jeho roly. Daveovi sa ušla dôležitá pozícia Tommyho najlepšieho priateľa Grega Sestera. James Franco odviedol záslužnú režisérsku prácu a nominácia na Oscara za najlepší adaptovaný scenár je na mieste. Film hýri šťavnatými postavami a slepou láskou k umeleckej dramatičnosti. Odvážna snímka Disaster Artist sleduje detinskú túžbu Tommyho Wiseaua stať sa hollywoodskou hviezdou. Rovnako tu musím spomenúť skvelé herecké výkony, z ktorých najviac vyčnieva James Franco, ktorého herecký prejav zmýva hranicu medzi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je teda zaujímavým a neskutočne vtipným ohliadnutím za filmovou legendou a mýtom, ktorého odkaz práve vďaka tejto snímke bude žiť ďalej. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

I DID NOT HIT HER! IT´S NOT TRUE! IT´S BULLSHIT! I DID NOT HIT HER! I DID NAAWT! ... OH HI MARK. The Diseaster Artist pojednává o vzniku asi neslavnějšího filmu, jenž se dá zařadit do kategorie: "Tak příšerný, až je skvělý." Velký palec nahoru Francovi, který excelentně ztělesnil Tommyho Wiseaua, naprostýho mimoně, který má hromadu peněz kdo ví odkud, není známo, kolik mu je let, plus nikdo neví, odkud vlastně pochází. Ten člověk je fakt mimozemšťan. Adaptace Sesterovo knihy však nenabízí pouze synopsi humorných a neuvěřitelných scén z šíleného natáčení a Tommyho bizáru, ale taktéž celkem milou ukázku přátelství mezi dvěma pardály, co prostě chtějí být slavní. Pokud jste původní film neviděli, napravte to. To prostě musí vidět úplně každý alespoň jednou v životě. Super! I když myslím, že film víc ocení lidi, kteří původní "The Room" znají a viděli ho. Průměrné 4* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

James Franco, jeho zvláštní styl humoru a stylově zpracovaný příběh o jednom z nejhorších filmů (a herce) všech dob. Franco je fenomenální a jeho podání Wiseaua, včetně všech gest a mluvy je fascinující. O celém filmu se to ale bohužel říct nedá a jako celek film nefunguje tak, jako jednotlivé scény nebo geniální Francovo herectví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Franco je z té Hollywoodské partičky takový nejčinnější a nejtvořivější. Kromě komedií často dokáže zaujmout i vážnějšími tématy a Disaster Artist je v podobně vážném duchu, i když je vlastně naprosto absurdní záležitostí. Líbí se mi ale, jak se toho chopil. Hlavní postavu ztvárnil tak, že by si zasloužil minimálně nominaci na Oskara. Dokonce i při natáčení je brán detail na každou scénu filmu, který je v tomto filmu natáčen. Ono nenatáčíte každý den film o tom, jak se natáčí film. Takže film navíc nabízí i řadu scén, které ukazují, jak se takový film, i když brak, vlastně natáčí. Určitě filmový počin, který si zaslouží pozornost a určitě bude lepší, když se podívám i na originál. Takový filmový příběh může vymyslet jenom život sám. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)
  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama