Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nechápu ten povyk okolo tohohle seriálu, nehrát v něm Hanry Cavill, kterýho jako chlapa fakt žeru už od Tudorovců, tak na to fakt nekoukám No první seriál roku 2020 je pro mě spíše zklamání. Předlohu neznám, takž mi chvili trvalo než jsem zjistila, žeje tam několik časových linek .... a pořád mi tam určitě dost věcí uniká, ale co už :) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre fanúšikov či už knižnej alebo hernej predlohy je seriál nepochybne sklamaním. Nielen výber Henryho Cavilla do úlohy Geralta z Rivie ale aj protagonista Marigolda či Mišilova skrátka svoje úlohy príliš nezvládali, ale to by nebol jediný problém prvej série. Epizódy, v ktorých sa autori držia knižnej predlohy sú zvládnutné viac ako dobre ( na motívy príbehov poslední želáni či Hranice možnosti z druhej knihy Meč osudu), ale v dejovej línii ktorá je aj v samotnej knihe obsiahnutá iba strohým spôsobom skrátka trochu strácajú niť, respektíve ju rozvíjajú dosť nešťastným spôsobom. Celkovo sa nedočkáme ani nijako výnimočne epických zobrazení jednotlivých osád, v ktorých sa dej odohráva (ani mestá nie sú bohužiaľ výnimkou), príšery by mohli mať tiež o niečo lepšiu grafiku ale najmä Geralt by nemusel celú sériu dostávať na frak a možno by nezaškodilo ani trochu viac vedľajších príbehov (osobne ma aj v knihe aj v hre bavily viac príbehy/questy mimo hlavnú dejovú líniu). Tábor fanúšikov sa zrejme rozdelí na dve skupiny - spokojnú, ktorá doteraz netušila kto je Geralt z Rivie a sklamanú, ktorá ho pozná lepšie ako seba. Svedčí o tom aj skóre na Rotten Tomatoes, kde to je 57% od kritikov versus 87% od divákov. Ostáva veriť, že druhá séria sa vydarí o poznanie lepšie. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to lepší než sem čekal a čekal sem něco mezi kastrací a kaktusem v prdeli, takovým tím kaktusem co má na sobě milion trnů. Jedinou vadou na kráse je, že se tvůrci snažili do osmy epizod nacpat příběh o Ciri a zároveň i nějaké povídky z knížek "Poslední přání" a "Meč osudu" a navíc ty časové skoky, takže v jednu chvíli sem nevěděl, v jaké časové rovině se to nacházím. Ale z nějaké důvodu, to relativně drží pohromadě a bavilo mně to a to hlavně z důvodu, že je zpracováno s fanouškovským zápalem a nechybí tomu nadšení. Navíc herce to viditelně bavilo, takže žádný další El Mucho bigote se u Cavilla nekoná a i ta Ciri a Yennefer, které podle zdejších Ruských trotlů, měli být černé, jako Půlnočnice, sou v pohodě a v herečce co hraje Ciri, tkví obrovský potenciál. Ale tvůrci se měli opravdu věnovat specifickým povídkám a příběh o Ciri si nechat do druhé série, ale jinak to šlape na jedničku, souboje s lidmi sou výživné, souboje s monstry zase napínavé, monstra vypadají parádně a dialogy sou taky na dobré úrovni. A co se týče Marigolda, tak ten nemá vůbec chybu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dobrý seriál. DO výbornosti chybí větší orientace na celky než polocelky a o něco lepší casting. Jinak Henry Cavill je excelentní. Bohužel ostatní herci za ním zastávají o jednu celou délku. Rozhodně ale vykreslení světa, jeho fungování, magie, to vše je zde dobře vysvětlené i podané. Logiku to vše má a ač se tu a tam objeví nějaké její lapsy, rozhodně nejsou natolik vadné, aby to uškodilo celku. První série Zaklínače tak plní vše, co si vzala. Představuje nám fantasy, které rozhodně má na to stát se plnohodnotnou náhradou za ukončenou Hrou o trůny. Jestli jí to vyjde ukáže až série další. První ale rozhodně navnadila. Těším se na pokračování. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)

Reklama

Reklama