Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

Makky 

všechny recenze uživatele

Skvelá konverzačka s neopozeranými tvárami, ktorá má len jeden smer. V druhej polovici sa snímka veľmi slušne rozbehne a niektoré momenty skutočne stoja za to. Záverečný twist je už len čerešničkou. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Výborně provedené konverzační drama, všechna čest. Ale scénář je buď trochu přehnaný, anebo jsem já "mimo" ještě o něco víc, než si připouštím. Posedlost sexem (a mládím) je určitě prokletím téhle civilizace, ale opravdu jí ve všem všudy středostavovští, "normální" lidé podléhají tak moc? Opravdu žijí jen tím, kdo s kým si zašuká? Jsou lidé ještě pošetilejší, než si myslím? ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Dobrý scénaristický nápad a hezká vztahová hra - kdo má odvahu si zahrát s pravdou a křehkostí? ;o) ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Komedie, jak má být! Ještě že Naprostí cizinci nejsou odcizení…Řím, Itálie, několik přátel se schází u jednoho stolu na pohodovou večeři s tím, že je nic nepřekvapí. Znají se přeci roky a vědí o sobě vše. Světla lásky a pohody svítí však jen do té doby, než hrdinové začnou hrát jakousi hru na pravdu. Jenže nevinný žertík se brzy promění v čisté peklo podtržené přetvářkou, lží a pokrytectvím. Italský filmař Paolo Genovese a jeho skupinka spoluscenáristů dali dohromady velmi zajímavý a nápaditý příběh, jenž na první pohled může působit jako takzvaně klasická dialogová hříčka, avšak ve finále dokáže silně udeřit na každého z nás. Genovese spojil do svého filmu vynikající hereckou sestavu, počínaje skvělou Albou Rohrwacher a konče naprosto famózním Giuseppe Battistonem v roli obézního pedagoga Peppeho. Krom jedinečných dialogů, na nichž film coby žánrový zástupce bezpochyby stojí, je silná i finální pointa. Ruší v podstatě pořád to samé, co u většiny podobných filmů s hrdiny v podobě obyčejných lidí: že situace, které vycházejí na povrch jsou sice výtečně napsané i zahrané, ovšem působí až příliš mechanicky natlačené do sebe. Navýsost vynikající je diskuse o zvětšení prsou, potěší i tchýně na cestě do domova důchodců. Nadsázka je přítomna, humor také, ale jednoduše by slušelo trochu více volnosti a rafinovanosti. Všechna klišé a břemena film shazuje v posledních dvaceti minutách, které, i přesto, že děj zásadně rozvrací, jsou vskutku nejsilnější z celých pětadevadesáti minut. Atmosféra Naprostých cizinců je přirozeně kouzelná. Na Naprostých cizincích je vidět pomyslný obraz současného člověka, v době nejmodernější technologie, který dokazuje že žijeme dvojí životy. Naprostí cizinci rozhodně nejsou oddechový ani nijak podřadný film. Ba naopak je to snímek velmi otevřený, emočně silný, a co je vůbec nejkrásnější, že jeho postavy vám nejsou lhostejné. Vše do sebe dobře zapadá, takže pokud hledáte filmařsky kvalitní, zábavný a zároveň „ostrý“ film se závažnou pointou, rozhodně Naprosté cizince doporučuji. Ne snad že by Genovese svým dílem překonal Polanského Boha masakru, jenž byl pořád ještě o něco filmařsky vyspělejší, ale rozhodně si zaslouží úctu. Když vás film zaujme a nechce pustit, je prostě dobrý. Já takový pocit rozhodně měl. Za „devastující“ finále Genovesemu patří pět procent navrch. 70% a krásné čtyři hvězdičky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Během závěrečných titulků jsem jenom tak tiše seděla, zírala a bála se vzít do ruky telefon. To bych si po prvních deseti minutách nemyslela. Konverzační pošťuchovačka se proměnila v silné vztahové drama s parádním závěrem. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Paráda,toľko zvratov,odhalení, hra na pravdu,dobrí herci. Určite si to ešte niekoľkokrát vychutnám. A občas som premýšľala kto hrá koho v tej slovensko-českej verzii. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Parada... mam rad filmy, ktore sa odohravaju v jednej miestnosti, su zalozene na konverzacii a su tak vymazlene, ze nechces aby skoncili. Jednoduchy namet, kde sa stretne pri veceri particka kamaratov a zahraju sa hru, kde sa ukaze kto bude Cazzo di tutti cazzi. Skvele vtipne dialogy striedanu chvile, kde sa moze posrat vsetko v minute. Fakt som spokojny. Keby to bolo viac pravdepodobne, ze sa nieco taketo dokaze zomliet za jediny vecer, tak bijem plny. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se letos dočkala naprosto dokonalého scénáře a tedy i filmu, který mohu vřele doporučovat. Ale komedie to fakt není, i když je to často dost zábavné. Pět hvězd bez debat. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená svěží konverzačka, natočena se švihem a italským temperamentem. Z velké legrace do slušného dramatu. Kdepak riskovat hry na pravdu, to se vždy vymstí. A za originální konec přihazuji hvězdu navíc. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Typická vztahová konverzačka, která odhalí, že není radno vždy vše sdílet a vše o druhých vědět. Je zbytečné něco z příběhu uvádět a nejen moje známka určitě vybízí dostatečně ke kvalitnímu zážitku plné dobré zábavy i poučení. Stejně dobrý pocit jsem si odnesl i z filmu Jméno, který se veze v podobném duchu. Musím navíc pochválit režiséra, že film velmi šikovně ukončil. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mít to záživnější první polovinu (nebo to hlavní rozjet trochu rychleji, protože jinak je to vedené skvěle, ale čekání než k tomu dojde je skutečně zbytečně moc pomalé a místy mdlé), tak tomu ten plný počet snad dám i bez zaváhaní. I tak si mě to ale hodně získalo a Genovese mi už podruhé dokázal, proč bych se měl jeho tvorbě začít víc věnovat. Fakt skvěle napsaná konverzačka, ve které se i chytře pracuje s mnoha detaily (dokonce i na otázku "Proč by všichni na tu hru přistoupili?" je zde odpověď, dokonce dvě, jedna skrytá a jedna jasně řečená) a se všemi postavami. A když si předem myslíte, že všechna ta odhalená tajemství ke kterým to spěje, budou ta nejprofláknutější klišé, budete nejspíš překvapeni. Respektive, ono k nim pochopitelně dojde, ale zatímco většina režisérů by u nich skončila a tvářila se, jak strašně šokující to je, Genovese vše rozvadí ještě mnohem dál, hlouběji a neustále přichází s novými zvraty, které v kontextu se vším předešlým dávají smysl. Dokonce i spousta zajímavých myšlenek z toho plyne, včetně toho závěrů. Trochu jsem se bál, že to tu je nadhodnocené a že to bude takový druhý Bůh masakru - naštěstí se ale stal úplný opak a tak Naprosté cizince společně se Sierounevadou (kterou mám pořád radši) řadím mezi top konverzačky typu "několik známých se sejde u večeře". Přesně TAKHLE se totiž mají dělat, akorát Genovese to velmi chytře natočil diváčtěji a vlastně pro všechny a Puiu to zase natočil mnohem víc artově. Při druhém zhlédnutí (nebo až se mi to rozleží v hlavě) ten plný počet možná fakt dám, má to k němu dost blízko, ale zatím zde nechám "jenom" hodně silné 4*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zapletka je dost banalna, a neverbalneho humoru je minimum, ak vobec tu nejaky je, so ten neverbalny humor tu jaxi nenasiel. Skor len taka spolocenska konverzacka, navyse s uplne neznamymi hercami. ASpon ze sa konal ten narez v druhej polke, takto mozem dat : 82 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Komedii moc nečekejte, spíš je to vztahové drama á la Kdo se bojí Virginie Woolfové. Začátek se trochu vleče, ale jakmile se rozjedou peprnější telefonáty, nudit se nebudete. Na konci to má navíc skvělý a dobře použitý zvrat, který to celé emocionálně posune o level výš. Vhodné pokoukání do té fáze vztahu, kdy si partner začíná brávat telefon do koupelny. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem "Superpero", tolik sms a telefonátů a ještě k tomu kompromitujících za jeden večer působí příliš nereálně. Ale pro příběh a film samotný asi nutné. Komediální scény parádní, vážnější rovina už trochu slabší. Líbil se mi závěr filmu, který celý příběh posunul do takové "filozofičtější" roviny. Kdo ví, zda Genovese nenašel inspiraci zde: https://www.csfd.cz/film/114583-rodina/. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo... PERFETTO! Spočiatku vlažná a ničím zaujímavá konverzačka z posedenia 7 ľudí na večery. Ale potom to prišlo "Takže vy hovoríte, že nikto z nás nemá tajomstvá? Tak si zahrajme hru. Položme na stôl všetky mobily..." - a už to išlo! Myslíme si, že vieme o našich najbližších všetko, ale každý má nejaké tajomstvá, o ktorých sa proste nezmieňuje. Aj keď v tomto prípade to bol miestami trochu extrém, nič to nemení na pointe a posolstve tohto celého príbehu. Koncept filmu bol naozaj výborný a aspoň za mňa sú Perfetti sconosciuti jedným z najlepších filmov roku 2016. A čo vy? Dali by ste svojim najbližším s plnou dôverou váš mobil a nechali ich, aby sa prehrabávali vo vašom súkromí? Asi radšej nie... či? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně dobrá konverzačka,která dokáže na maximum vytěžit jeden prostý,přesto víc než fuknční nápad.Navíc i přes pár očekávaných zvratů dokáže přinést i neočekávané a to je prostě dobře.To,že se všechny věci takhle sejdou v jeden večer nemá smysl moc řešit...80% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní film který fascinuje i varuje zároveň.Sešlost kamarádů u velikého stolu nemůže více nabourat atmosféru jako to když jednoho z nich napadne dát na stůl mobil,že nemá co skrývat a ať všichni udělají totéž,vždyť se znají roky a nemají přece před sebou tajemství a hovory i zprávy budou prezentovány hned veřejně.Když jsem to viděl tu naivitu tak si říkám že měli radši společně vyvolávat duchy,protože jakmile se někdo začne hrabat v soukromí tak povolí zámky u skříní a vysype se tolik kostlivců,že by zajásal jedině nějaký antropolog jako při vykopávkách,ale né ten kterého se to týká.Je špatná doba a je třeba si soukromí bránit čím dál víc.Ve filmu je i pár dobrých hlášek jako když manžel říká manželce:"Nechci abychom skončili jako Barbie a Ken,ty celá umělá a já bez koulí"...Ano,je to hláška které se bohužel už přibližuje docela dost moderních párů součastnosti a je to taková "NOSTRADAMUSOVSKÁ" věštecká perla,řekl bych.Málokterá hra dovede za večer rozdělit několik párů a zároveň dobrých kamarádů jako hra na pravdu. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama