Reklama

Reklama

Durrellovi

(seriál)
  • Velká Británie The Durrells (více)
Trailer
Velká Británie, (2016–2019), 20 h 2 min (Minutáž: 46–47 min)

Předloha:

Gerald Durrell (kniha)

Scénář:

Simon Nye

Hrají:

Keeley Hawes, Josh O'Connor, Milo Parker, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse, Alexis Georgoulis, Giorgos Karamihos, Anna Savva, Ulric von der Esch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(26)

Vřelý, vtipný a pohodový seriál Durrellovi, natočený na motivy oblíbené trilogie spisovatele Geralda Durrella, pojednává o dobrodružstvích jedné rodiny na překrásném řeckém ostrově Korfu, kam se její členové přestěhovali ze svého anglického domova v naději na lepší život. Hlavní hrdinkou je vdova Louisa Durrellová, která si i přesto, že postupem času přišla o všechny peníze, stále udržuje jiskru a šarm. Jednoho dne se rozhodne učinit zásadní rozhodnutí a zajistit své rodině lepší osud, když se ukáže, že jí v Anglii na sklonku třicátých let minulého století nezbývá než živořit na pokraji bídy, nebo se provdat za bohatého, ale pochmurného staršího muže. Když ji přepadnou obavy, že se životy jejích čtyř dětí ve věku od 11 do 21 let ubírají špatným směrem, přestěhuje se i s celou svou zdráhající se smečkou do zchátralého domu pod řeckým sluncem. Tento nádherně natočený seriál sleduje rodinu, která si zvyká na nový život, čelí celé řadě problémů a získává nové přátele, protivníky, lásky – a zvířata. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju knihy Geralda Durrella a přečetla jsem všechny .Tahle je mírně jiná, vychází z mixu O mé rodině a její zvířeně a Ptáci, zvířata a moji příbuzní. Tyhle knihy byly napsány skrze oči malého kluka, který se svoji mírně potrhlou, leč milující a laskavou rodinou přijel na Korfu, aby se do něj všichni bezmezně zamilovali a chtěli tam žít. Doufám, že bude pokračování, protože taková pitva želv na verandě, nebo výlet na oslici Sally k paní hraběnce na oběd, nebo spadnutí Donalda do studny, to vše je popisováno s obrovskou lehkostí a láskou a specifickým způsobem vyjadřování s množstvím metafor a přirovnání a vy víte, že tam jste přesně chtěli být s nimi .Co na tom, že maminka byla ve skutečnosti o mnoho menší, v knize nebyla brána jako hlavní postava a se Svenem to bylo kapánek jinak, všichni hráli s chutí, nasazením, báječná hudba, moc jsem si to užila. Podotýkám, že bratr Larry se opravdu stal uznávaným spisovatelem. Skvělé, jen to nelze otrocky přirovnávat ke knihám. ()

tulen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud (jako já) čtete knihy G.Durrela od dětství a znáte je skoro nazpaměť, předem varuju - seriál sice přebírá námět a postavy (nebo spíš jejich jména), ale ani zdaleka není adaptací knih. Knihy jsou psané očima malého Geralda, plné okouzlení přírodou, laskavé, humorné - to se bohužel ani zdaleka nepovedlo do seriálu dostat. Otázka je, jestli se o to vůbec tvůrci snažili, asi ne. Zabývají se spíš matkou a jejími problémy s rodinou - financemi, výchovou dětí - a její samotou. Seriál tak působí spíš lehce depresivně, zaměřuje se na (spíš vykonstruovanou a občas uměle přepjatou) dramatičnost a vztahy. Ani jedno v Durrelových knihách takto podané nenajdete. Dost nepochopitelné jsou pro mně zásadní posuny v postavách i v ději - jakoby autoři seriálu nasekali knihy na kousky a pak je složili uplně jinak, půlku věcí zahodili a nahradili svými "vylepšeními". Čekal jsem uzavřený seriál, který má jasný děj a pevný počet dílů - ale vypadá to, že je to klasická příprava na nastavovanou kaši, s obvyklými seriálovými klišé. I když jsem chtěl seriál sledovat bez předsudků a nesrovnávat s knihami, dost dobře to nejde a čím dál víc mi to vadí. Čím dál víc mám pocit, že bylo zneužito jméno a popularita Durrelových knih. Možná, že v něčem je seriál realistický, nedokážu posoudit, ale netěšil jsem se na drama, ale na pohodu knížek převedenou na obrazovku ... Je to veliká škoda, protože potenciál na lepší výsledek tady byl. Ale dnešní "tvůrci" jsou už asi svým uvažováním a vnímáním natolik jinde, že půvab a jemný humor Durrelových knížek vůbec nechápou ? Doba si asi žádá drama - že jsou pak všechny TV seriály podobné a stejně povrchní, to už asi nikoho netrápí. --- Dalším problémem je kamera a obrazové pojetí - přestože to bylo skutečně točeno na Korfu v exteriérech, působí výsledek spíš uměle a nějak stísněně, barvy jsou nepřirozené ... Hudba není špatná, resp. je na první poslech zajímavá, ale postupně mně začala spíš obtěžovat svou kolovrátkovitostí a výrazností --- Váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami - není to uplně špatný, ale přesto je to zklamání ... (hodnoceno po shlédnuté prvních sérii) ### Po 2.sérii - trochu jsem si zvykl, možná se i seriál zlepšil a herci se dostali víc do rolí, nevím. Není to špatný seriál a baví mně se na něj dívat, ale přesto všechno výše napsané platí. A fakt hodně mně štve to barevné tónování, nechapu proč je použitý, moře a obloha mají hnusnou barvu, slunečné Korfu se mění v něco podivnýho. ### Po 3.sérii zklamání - úroveň klesá, až posledním (cirkusovým) dílem skončil seriál na dně středozemního moře, kam bych poslal i scenáristy a režiséra ve slušivé betonové obuvi ... Chce se mi snížit hodnocení na 2 hvězdičky, ale ještě dám šanci 4. sérii. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Seriál mi ze začátku přišel hloupý. Jediný normální mi tam přišel Garry. A je fakt, že některé momenty, kdy jsem se chytal za hlavu nebo mi to přišlo poněkud hloupé, byly až do konce. Naštěstí však postupně bylo víc těch ostatních chvil, kdy jsem se neubránil smíchu. Vše navíc umocněno krásným prostředím, což zvlášť v zimě působí opravdu příjemně. Nakonec mi po posledním dílu bylo docela líto, že další už nebudou. Zmínit musím i dabing, který se opravdu povedl. ()

Chuckiecz 

všechny recenze uživatele

Knihy Geralda Durella jsem četla velmi rád jako malý a i jako dospělý. Byly úžasné a poetika Korfu z něho dýchala na každé stránce. K seriálu jsem proto přistupoval s despektem. A neoprávněně. Seriál je skvělý. Je trochu jiný než knihy. Jsou přidány postavy, zápletky a i příběhy, ale poetika je stejná. Postavy a obsazení jsou zvoleny velmi dobře. Je to oddychové čtení a oddychová podívaná. Nezklame, potěší. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

"O mé rodině a jiné zvířeně" je pro mne kultovní knížka mého (nejen) dětství a tak jsem ze začátku byla trošku rozčarovaná z toho, jak všichni vypadají (samozřejmě jinak, než jsem je v hlavě měla uložené já) a jak je tam málo místa pro Geraldovy přírodovědecké objevy... Nicméně ke konci si už docela zvykám a protože mám britské retro ráda obecně, tak začínám mít ráda i tenhle seriál....i když mi Durrelovy knížky přišly o HODNÉ vtipnější! ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama