Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic 2

  • USA Messengers 2: The Scarecrow

Obsahy(1)

Farmář John Rollins (Norman Reedus) je obtěžkán celou řadou problémů - nedostatkem času na rodinu, dluhy a také vranami, požírajícími jeho nepříliš zdařilou úlohu. Kvůli nim vytáhne ze stodoly starého strašáka, který ho vran rychle zbaví, ale v jehož okolí také začnou umírat Johnovi nepřátelé. Samotný John se s každou takovou událostí také pomalu mění a ve chvíli, kdy se rozhodne strašáka zničit, je už možná příliš pozdě. (Elegnor)

(více)

Recenze (92)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z Prokletí domu slunečnic si pamatuju všehovšudy jednu lekačku a moc pěknou hlavní hrdinku. A obávám se, že z Prokletí domu kukuřic (© - distributore, jestli to tak nazveš, davaj mi nějakou odměnu, že jsem to za tebe vymyslel :-D) si toho za čas budu pamatovat ještě méně. Lekačky tu totiž nejsou žádné, tedy minimálně žádné takové, které by měly nějaký účinek, a mladá hrdinka tentokrát pouze ve vedlejší roli a mnohem méně krásná. Nemůžu říct, že by mě finále s naštvaným strašákem nebavilo, ale tu hodinovou zívačku předtím filmu prostě neodpustím. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se všude uvádí, že je to předfilm filmu Messengers z roku 2007, s tímto filmem to opravdu nemá nic společného. Pouze reklamní tah a "PODVOD". Žádná spojitost !!! Jinak dobré herecké výkony, strašák vypadá hnusně....ale to je tak asi všechno. Spíše slabší průměr. Prequel (předfilm) k filmu "Messengers" z roku 2007. Vypráví o Johnu Rollinsovi, farmáři z prvního filmu, který usiluje o udržení farmy a rodiny. Když postaví strašáka na poli, začíná se mu dařit. Ale na oplátku ho může posednout šílenství...... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Crowfight ,2. Threshold For Pain ,3. Strip ,4. Side By Side ,5. Seduction ,6. Sin Better Days ,7. Barncrows ,8. John's Beer ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bratov Pangovcov z roku 2007 sa mi svojho času dosť páčila. Dobrí herci, dobrá atmosféra a perfektné prostredie odohrávania – rozľahlá farma uprostred polí. Ja som bol spokojný a nebyť poslabšieho scenára, šiel by som asi na 80%. Dvojka nemá s jednotkou v podstate nič spoločné a ide o mix Kukuričných detí, Jeepers Creepers a Osvietenia. Občas sa objaví náznak atmosféry a prostredie farmy uprostred polí (tentoraz kukuričných) nie je zlé, ale proste je to klasické béčko určené rovno na video. Najviac zo všetkých sa snaží Norman Reedus a už ani on sa moc nesnaží :-) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V zásadě stejně nezajímavé a sterilní jako jednička, se kterou nemá pranic společného. Nápad není originální, ale rozhodně neurazí, ovšem absolutní absence nejaké invence až fyzicky bolí. V každé minutě přesně víte, co bude následovat a asi až na dvě lekačky vás nepřekvapí vůbec nic. Herci, prostředí, triky, atmosféra, prostě nic. Možná ten strašák je docela hezky udělaný. Ale to je sakra málo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kliatba domu slnečníc", ktorý v roku 2007 natočili hong kongskí bratia Danny Pang a Oxide Pang Chun si pamätám ako celkom podarený, pozerateľný, trojhviezdičkový duchársky horror. Preto, keď sa mi po rokoch dostala do rúk druhá časť "Kliatba domu slnečníc 2", tak som si ju bez váhania a zbytočných obáv pozrel. Réžie sa chopil Martin Bernewitz. Podarilo sa mu natočiť dosť dobré pokračovanie. Americký farmársky horror. Pozor na pekelného strašiaka! *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Farmaření je řehole, a nebýt „slámového rabijáta“ v poli(zasázených slunečnic, avšak rašící kukuřice, mj. oblbovací tah), tak se ani nedozvím, jak se s problémy perou za Velkou Louží(z toho by mohli ledacos vytěžit čeští zemědělci). Ale jinak to jsou vyprahle se táhnoucí řádky, postrádající i jen nepatrnou spršku, rozproudivší se atmošky. I jako sonda do rozkolísaných manželských vztahů, zcela nezáživné(to bych si tam rovnou mohla navolit veřejnoprávní dvojku). !!! Zase jsem těm provokativcům skočila na „pukající popcorn.“ !!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slunečnicová farma se proměnila na kukuřičnou, a ačkoliv se mluví o vránách, tak na úrodě si tu pochutnávají havrani - a žádní pixeloví! Především od dob Kinga je kukuřice jednou z nejstrašidelnějších plodin, a když k tomu přidáte tajemného strašáka a motiv posedlosti z Osvícení, vyjde z toho sympatický malý horor. Kdysi mě to moc nebavilo, jenže v současnosti se točí tolik hloupých hororů, že pak zjistíte, jak ty starší jsou mnohdy lepší, než se zdály. Dýchají z toho devadesátá léta, ale je tu hezčí vizuál. Samozřejmě krve mohlo být více, ale holčička prošpikovaná kosou potěšila. Pár scén a konec mají napětí a jako bonus - Darcy Fowersové v rouše Evině. Jako jednohubka dobré. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas až tak špatné, jak je to tu hodnoceno. Pro mě solidní 3* za poměrně dobrou atmosféru a pohodový děj. I ta myšlenka kdy strašák chrání farmáře před vším ostatním je poměrně dobrá a zajímavá. Pár lekaček se taky povedlo a tři krásné herečky velmi potěšily. Co mě ale dokázalo slušně rozhodit a naštvat, byl ten trapný konec, kdy strašák víte co... 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Darylovi se nedaří, jeho kukuřice usychá a nemá peníze na její záchranu. Nevědomky probudí strašáka, který mu sice pomůže s jeho úrodou, ale na druhou stranu mu nevadí ani lidské oběti, díky čemuž poštve rodinu proti němu a v tom okamžiku je vidět, co je pro Daryla přednější, jestli rodina, nebo úroda. :-) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil a byl jsem celkem zklamán. Dost slabý příběh, na horor málo lekaček a slabá atmosféra. Hlavní hrdina - strašák, byl naopak celkem dobře zpracovaný, ale ve chvíli, kdy se začal pohybovat, byl už spíš k smíchu. Takže na jedno shlédnutí asi jo, ale víckrát už ne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak podle hodnocení jsem to čekal o dost horší. Film byl celkově slušný. Párkrát jsem se i lekl a i napětí nechybělo. Sice do poloviny se nic moc neodehrálo a přišlo mi to spíše jako drama. Ale po polovině filmu to bylo už docela koukatelné. Víc jsem od tohoto filmu neočekával a proto jsem docela spokojen. Možná to je tím, že jsem byl připravený na horší film. Žádný zázrak to není, ale ani propadák. Spíše takový čistý střed. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S Kliatbou domu slnečných (2007) to nemá nič spoločného. Pár hororových scén síce dýchalo aspoň priemernou atmosférou, no celkovo ma to moc nenadchlo. Príbeh bol taký nijaký a s vratkými mysterióznymi základmi. Z hereckého osadenstva potešil jedine Norman Reedus. 55/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak nás zase jednou podvedli. Žádného pole se slunečnicí jsem se nedočkal, zato kukuřice tu byl nadbytek. Oproti staršímu jmenovci (se kterým to nemá prakticky vůbec nic společného) to má sice ještě slabší příběh, žádná Kristen Stewart tu taky nefiguruje, ale na absolutní potopení to ještě není. 20% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ma niekto podviedol. Slnečnice nikde, ani len vo vázičke v kuchyni, hororová atmosféra nikde, len nejaký strašiak (ten jediný za niečo stál) a samá kukurica. Čo má byť strašidelné na poli s kukuricou, to neviem, ale preventívne som si k filmu radšej popcorn nebral. Film je spichnutý v Bulharsku za 18 dní a tak to aj vyzerá. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, že se mi to líbilo, čekal jsem to o dost horší, dle hodnocení... Místy jsem se i trošku bál. Psychologický horor, takové mám rád a nestydím se za 4*... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra po prvním dílu prakticky hned přišel druhý díl, a ten je.... uplně stejný jako první. To znamená nudný, a sterilní. Režisér tu nepřidal nic po půlce filmu jsem si říkal že by potěšily aspon nějaké levné lekačky, ale ne ty přijdou v malé míře až na konci, který se asi jako jediný vyvedl, strašák byl sympatický, ale jeho likvidace trošku komická. Režisér Barnewitz mě už jednou zklamal Pokojem 205, a tady taky. Další filmy od něho s radostí vynechám. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapné pokračovaní solidní prvního dílu. Trošku nechápu distribuční název snímků. Celé se to odehrává na kukuřičné farmě. Teď zpět k filmu. Je nudný, předvidatelný, neoriginální, stupidně zahraný, trapné dialogy. Jednu hvězdičku dávám jen za vtipného chodicího strašáka. ()

Reklama

Reklama