Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

rumczeis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho takové rozporuplné pocity. Postava Ivana Trojana jako by ztělesňovala všechny ty zlé špatné věci, co jsme kdy o práci VB a STB slyšeli. To ale v podobě jednoho člověka hraničí s groteskním pohledem na celou SNB. Nevěřím tomu, že by se řadový kriminalista v okresním městě mohl chovat a jednat právě jako jeho postava. Na druhou stranu, je evidentní, že se to celé odehrává v hlavě Filipa Marvana, takže to nemusí o realitě nic vypovídat, je to prostě tak jak to vidí Filipovo podvědomí. Uvidíme, jak si povedou další díly, zatím 50 % ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to vůbec špatný, fízlové z 80. super, ta jejich arogance a vědomí, že si můžou k lidem beztrestně dovolit, co chtějí vykreslena pravdivě.Kdo pochybuje, nebo dokonce nevěří, tak je zřejmě buď mladej, nebo sklerotickej. Jediné, co mi na úvodním dílu vadilo, že hlavní hrdina, který se probudí v roce 1982 se ani moc nediví a orientuje se, jako by v té době už žil.jenže on se v té době narodil, takže o ní neví vůbec nic, stejně jako většina zdejších uživatelů..ale ono je to možná způsobeno mdlým výkonem V.Neužila ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě (po Závadové mládeži) druhý nejlepší díl celého seriálu. Absolutně nechápu, jak může být jako jediný v modrém. Zvlášť, když tolik lidí vyzdvihuje ve Světě pod hlavou právě Trojanovy hlášky. Tady jich má možná víc než ve všech ostatních dílech dohromady. A cyklista (alias blbec co má den blbec) je úplný Pucholt! Vlastně celá ta pasáž s ním a s pátraním po něm jakoby vypadla z nějakého kvalitního českého filmu z 60. let. Jediné vysvětlení toho nízkého hodnocení, které mě napadá, je, že lidi prostě na něco takového (tak dobrého) ještě nebyli zvyklí. Sice si zvykli poměrně rychle (viz hodnocení zbytku seriálu), ale Stín kapradiny to těžce odnesl. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím velice opatrně. Zápletka vypadá zajímavě, herci v pohodě. Nešvar přehnaného zdůrazňování tehdejších reálií, chování esembáků a celkové vykreslení doby se bohužel nevyhnul ani tomuto seriálu. Na komunismu a socialismu není ani krapet pozitivního, ale lepší je, když si divák udělá obraz sám o tehdejším morálním marasmu, zde je to až moc polopatisticky pojaté. Ale na další díly jsem zvědavý. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku tradiční úvod asi do tradičně průměrně natočené detektivní série. No uvidíme, jak to bude dál, ale první díl přinesl vcelku zábavný náhled do života hlavního hrdiny, který jako policista udělá na své kolegy podfuk v rámci pomoci svému bráchovi. A právě v takové chvíli se podivným způsobem "propadne" do roku 1982. Jako příslušník veřejné bezpečnosti je hned zapojen do pracovního procesu tím, že má vypátrat, kdo ho naboural. A jako svého nadřízeného dostane rázného a občas hláškujícího soudruha Ivana Trojana. První díl naznačil, že by seriál mohl zaujmout hlavně obsazením a návratem do osmdesátých let, kdy se s tím chlapi od VB moc nepárali. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Vila Pavla Kroupy je na adrese Lesní 164, Jevany. Bydliště Marvana (Václav Neužil ml.) je Ondříčkova 26, Praha-Vinohrady. Rodný dům jeho matky je na adrese Švabinského 34, Ústí nad Labem. Nemocnice je Oblastní nemocnice v Příbrami. Okresní správa SNB je na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem, ale její interiér se točil v bývalé vojenské nemocnici ve Hředlích u Berouna. Bejčkovice jsou Hřešice. (sator)
  • Auto, které objeví vyšetřovatelé při vyšetřování nehody Filipa Marvana (Václav Neužil ml.), je Škoda Garde, vyráběné v letech 1981–1984. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama