Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • USA Dial M for Murder (více)
Trailer

Když americký spisovatel Mark Halliday navštíví čerstvě vdanou Margot Wendice v Londýně, nevědomky tím spustí řetězec vydírání a vražd. Manžel Margot, Tony Wendice, si všimne jejích citů k Hallidayovi, začne se obávat rozvodu a s ním spojeného vydědění, a tak naplánuje její smrt. K tomu využije svého bývalého spolužáka Lesgateho, který je již zapleten do nezákonné činnosti. Margot se podaří Lesgatea v sebeobraně zabít, ale Tony vše nastrojí tak, aby byla obviněna za úkladnou vraždu. Hallidayovi nezbývá, než Tonyho vyřadit ze hry... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hitchcocka mám rád a vím, že je to pravý mistr svého řemesla. Přesto mě překvapil, jak krásně divadelně vypadá tento film. A já se díky tomu, díky skvělému scénáři, díky parádnímu Rayi Millandovi a překrásné a takřka dokonalé Grace Kelly do tohoto filmu zamiloval a celých 105 minut jsem z něj nespustil oči. Když potom film skončil, tak jsem měl jasno - už vím, proč je Grace Kelly tak obdivována a tohle je pro mě zatím nejlepší Hitchcock! 100 %. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

I když Vražda nejspíš nepatří mezi Hitchovu úplnou špičku, je to rozhodně nesrovnatelně víc než jen dobře natočená divadelní hra. Když se po několikáté dívám na ty přepečlivě komponované obrazy (klidně přecházející do do očí bijících zadních projekcí), skvostného padoucha Raye Millanda (který reaguje na odhalení tím, že si nalije panáka) nebo na hitchcockovskou hrdinku nezvykle pasivní Grace Kelly v nedbalkách, to vše v rytmu rafinované detektivky, která vás baví a napíná do posledních sekund, míň než pět prostě dát nemůžu... P.S. Moc rád bych jednou viděl i původní 3D verzi. Peter Bogdanovich říká, že byla super... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Po (ne)úspěchu filmu Hrůza na jevišti se Alfred Hitchcock rozhodl natočit po pěti letech opět "jen" detektivku. Jenomže detektivku perfektní! Už od samého začátku je strhující a ačkoli se skoro celý film odehrává v jedné místnosti, ani na malou chviličku nenudí a stále nás zaplétá do sítě intrik a dialogů. Ray Milland je ten pravý pro roli Tonyho Wendice, stejně tak krásná Grace Kellyová a Robert Cummings. Plus skvělý český dabing. 95%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock předvádí své schopnosti s několika velmi dobrými herci na malém prostoru prakticky jednoho domu. Postavy se chovají velmi zajímavě, chvílemi překvapivě a neomrzí. Po celou dobu Hitchcock drží film pevně ve svých rukou a to potvrzuje nejen atmosféra, ale také neustálé zajímavé dění na plátně. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nemám rád detektivky. Připadají mi všechny na jedno brdo. Když se celý film / seriál jen vyšetřuje, hrozně mě to nudí. O to více mě vražda na objednávku překvapila. Motiv je standardní, ale souhra nepředvídatelných náhod v "dokonalé vraždě" mi přišla velice vtipná a zábavná. Nejvíce se mi líbil zapálený autor detektivek, který vymyslel románovou lež, která byla ovšem pravdou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se pouze v kalifornském městě Burbank. (Varan)

Reklama

Reklama