Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (288)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Kdo chce víc, tak nemá nic. Tímto příslovím bych začal komentovat tento film a myslím, že to shrnuje dostatečně. Nemá smysl rozebírat společnost a mocenské zájmy, ale podíváme se na film samotný. Za mě spokojenost, napětí a zvraty nechyběly. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Now You See Me nebo The Prestige na téma lobbyingu. Nebylo to zlé. Ve stejné sestavě se stejným režisérem něco obodbného méně komplikovaného a ukecaného a na motivy skutečné události a jsem maximálně spokojený. Takhle jen částečně. ()

campix 

všechny recenze uživatele

John Madden se umí dostat k zajímavé látce a také ji kvalitně zpracovat, to je přesně případ Miss Sloane, ve které Vás čeká poměrně drsné vhození do zákulisí amerických lobbistů a zájmových organizací, které z poza opony vlastně řídí celý americký kongres. Chvilkami je toho až příliš a přes velký počet postav a situací, kterým většina z nás absolutně nerozumí, budete občas docela tápat. Přidejte si k tomu poměrně dlouhou stopáž, a tak pokud se zamotáte nebo Vás film ztratí někde v průběhu, tak budete mít poměrně velký problém dojít až do konce. To by byla ovšem škoda, protože Miss Sloane je kvalitně napsána a především dobře zahrána. Nad Jessicou Chastain jsem po Úkrytu v Zoo zlomil hůl a pravděpodobně to byla chyba, protože tady je skvělá. Takže pokud Vás alespoň trochu zajímá pozadí americké politiky nebo máte rádi kvalitně napsaná dramata, tak zde nešlápnete vedle. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Konec je sice trochu přitažený za vlasy (takhle snadno a ještě k tomu s morálním prozřením by asi žádná dravá lobbistka nevyklidila pozice), ale jinak jde o hodně slušné a poměrně věrohodné drama ze světa politických machinací. Nehledě na to, že právo vlastnit zbraň patří mezi témata, jež současnou společností dost silně rezonují. Tohle vyloženě chlapské prostředí si zde podmanila Elizabeth Sloane, jíž propůjčila svou tvář Jessica Chastain, která se náročné role zhostila naprosto dokonale. (75%) ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Skvěký film balancující na vysokých nohách politických hrátek. Hvězda dolů za dabing, např. Gugu je jak zlý sen. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je konverzační masakr s lavinovým tempem, v čele s krásnou Jessicou, která je tady ostrá, jak turecká šavle. Vysoká politika, žádná morálka, žádné hranice a svědomí uteklo raděj do jiné galaxie. Kampaň proti zbraním, prostě potřebuje krvelačné žraloky, kteří jdou přes mrtvoly.Jessica raděj ani nespí, aby jí něco neuteklo a tu kampaň prostě vyhrála za každou cenu. Láduje se pilulkama, jak míša Pú medem, aby nakonec se všema, po té co si pomaže hlavu máslem, pěkně vyjebala. Parádní drama a Jessica mě prostě dostala v roli mrchy, které chyběl jen ten pták k dokonalému stroji na vítězství. " Lhala jsem, už jako malá, ale ne proto, že jsem chtěla, ale protože jsem musela. Proto v tom tak vynikám !!!!!!!! Tomu říkám dobrej lobbing. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vždycky nevěřícně zírám na ten zvláštní druh dam, co zvládají neuvěřitelně náročnou práci, nikdy se nezdá, že by něco nestíhaly, měly splín nebo nepořádek doma a ještě čtyřiadvacet hodin denně vypadají jako z módního katalogu. Pokud Miss Sloane není terminátor, je ještě neuvěřitelnější. Říkám si, jak je dobře, že většina žen není taková. Pro nás průměrné by to bylo jako žít ve žraločím akváriu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Zrzavá diva mi učarovala, a proto jsem už na nic jiného nehleděl. Politické drama ve stylu House of Cards se skvělým castingem. Sexuální barter zcela mimo mísu → ON: Jsem pod přísahou, o našem koitu nemohu svědčit. ONA: Právě jsem se osprchovala, nejsem naivní. Ale jsi Jančo Čestejnová. 82% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je výborná herečka a dle mého názoru je tenhle film jejím nejlepším. Strhující politický thriller o tom jak Elizabeth Sloaneová dostane nabídku rozšíření zbraní mezi ženami v USA a místo toho, aby ji přijala se naopak ujme lobování o stížení si získat zbraň do ruky občanů v USA. Perfektně je film natočen a dle mého by si měl zasloužit lepší ocenění. Herecké podání je fantastický, scénář nemá ani jednu chybu a prostředí filmu je dokonalý. Za mě 5 hvězd. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Naproti takému Grishamovmu Rainmakerovy má tento film za "hrdinku" morálne nejednoznačnú postavu, ktorá svojou matematickou a chladnou rozhodnosťou je terminátorom na poli lobingu. Záver, ako už Kaluž zmienil bol trochu patetickým, ale stále sa tam hralo na zradu a dôveru, ako počas celej stopáže filmu. Pohlad na ten lístoček ma vnútorne prekvapil a zároveň potešil. A keď si všimnete tak práve Sloane číta jednu z Grishemoviek. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Svižná dráma ktorá má dynamicé tempo takmer celý čas a s Jessicou Chastain v jednej z jej najlepších rolí. Dejové zvraty niekedy predvídatelné no na konci všetko dobre vygradovalo a myslím si že film sadne aj tým čo moc takéto zápletky nemusia. Nato že som čakal pomalú a nudnú dialógovu dvojhodinovku, dostal som prekvapujúco napínavý film bez vačšieho zaváhania. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný politický thriller, kde jsem se dozvěděl, co jsou ti lobbisti vlastně zač. Sice výborně obsazený, ale aby mě politický thriller bavil přes dvě hodiny, musí být mimořádně strhující. Nemůžu si pomoci, ale pro mě nebyl. Ač mám Jessicu Chastain v oblíbených herečkách, zřejmě ji jako tvrdou, nepřirozeně sebejistou a nekompromisní ženu nechci vidět. Za vinu to má samozřejmě scénář, který jí snad zakázal snahu o sebemenší divácké sympatie. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobre. Povedzte mi dakto, o čom bola dejová linka tohto filmu, lebo som sa stratil asi v prvých piatich minútach a do konca filmu som sa nenašiel. Preto som si viac vychutnal konečne dokonalú, chirurgicky presnú a v roly zažratú ryšavku, pri ktorej mi minútu po minúte padala sánka nižšie a nižšie na na záverečnom vypočúvaní padla niekde úplne do pivnice a popritom ešte aj odstrelilo dekel. Skvelé ťahy, skvelé dialógy, žiadne zbytočné odbočky, žiadne súkromné trable, kére by si brali čas pre seba. Len solídne nadupaná porcia scén v skvelom, stupňujúcom sa tempe. Konečne niečo, čo síce nechápete, rezignujete na to a vychutnáte si herecké výkony a gradáciu. Takto mala byť natočená Sázska na neistotu. Zatial tak, mozno po opadnutí nadšenia jednu stiahnem. 5 z 5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Aha, tak tohle je prostředí těch Marků Dalíků a Ivo Rittigů...bezkompromisně řečnický nářez jedne zrzavé kočky a její nic netušící smečky loutek! Ukázkové oblouznění samotného diváka začínajíci maximálně na dvou hvězdách a postupně přihazujícím až k té páté v úplném závěru.. krásná práce!!! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Silné politické kafe! Dialogy hlavním pohonem filmu, gradující každou možnou minutou. Jessica opět válí a podobnost její životopisné roli v Molly’s Game zde hodně klepe na dveře, ačkoliv musím uznat, že z celkového hlediska mě Miss Sloane bavila o ždibec více. Nejen kvůli naprostému pohodáři mezi herci Marcu Strongovi, kterého byste prostě chtěli za kámoše na večery u piva, ale především pro ono působivé téma, jež nenudí i po oněch 2 hodinách. Drsný náhled do prostředí lobbistů v jednom z nejmocnějších měst světa. Filmařský opus! ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain herecky prvotřídní, leč krajně nesympatická, kariérní a antisociální mrcha (záměr) nemusí sednout každému. Mám rád tyhle politické konverzačky a tahanice. Gun lobby téma mi taky není úplně cizí, ale čím víc film plyne ke svému závěru, tím se zdá být delší a delší než ve skutečnosti je. A finále je vyloženě - bohužel - komedie. Vidět to takhle podané v libovolném filmu Setha Rogena nebo Adama Sandlera, zasměju se od srdce (poprvé a naposled). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konverzační orgie. Mohlo by se ve filmu řešit cokoliv a pořád by to byla pecka. Ono se vlastně i často jiskří na plátně třeba i jen při debatě o mafínech. Přitom každá (s rezervou) scéna zapadá do celkového vyznění filmu, ukazuje Sloan tak, aby velkým finále podtrhla všechny dosavadní slovní bitvy. Závěr je prostě parádní. Náznaky byly a hodně všímavý divák by je postřehl třeba i všechny. Já byl překvapen tak na půl a to bohatě stačilo, abych na konci žasnul podobně jako u Šestého smyslu (což je samozřejmě něco úplně jiného, ale pocit překvapení byl dost podobný). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Špičkovou podívanou do pozadí vrcholového lobbingu nás zavede nenápadná "Miss Sloane".. Zhlédnutí snímku jsem dlouho odkládala nejenom kvůli politické tematice, ale i dlouhé stopáži.. Moje obavy nebyly naplněny a celých 132 minut jsem si maximálně užila. Jessica Chastain jako Elizabeth Sloane podala strhující (troufnu si říci i životní) herecký výkon, který se překvapivě neodrazil minimálně na nominaci na letošních Oscarech.. Politické dění příliš nesleduji a nad lobbisty jsem nikdy podobným způsobem nepřemýšlela, proto jsem polovinu filmu na příběh koukala s otevřenou pusou.. Jessica Chastain jako chladnokrevná mrcha, pro kterou je práce spíše posedlostí než posláním, do role sedla jako prdel na hrnec a v "Miss Sloane" od prvního okamžiku řádila jako tornádo.. Ostatní herci účinně přizvukují, ale bohyně je tu jen jedna. Pravděpodobně to nebude lehce stravitelné každý divákem, ale rozhodně se najde široká řada lidí, které příběh stejně fascinovaně a překvapivě zaujme.. Za mne plný počet a největší překvapení roku 2016. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě musím vyzdvihnout fantastickou Jessiku Chastain, která v titulní roli naprosto exceluje (a opravdu hodně jí to sekne); proto také po těch několika málo nahlédnutích do soukromí elitní lobbistky, workoholičky Sloane, doslova prahneme. Dále přidejme sofistikovaný scénář tohoto profesního dramatu, který nelehký, aktuálně závažný případ - přetahování hlasů senátorů pro zpřísnění kontroly prodeje zbraní v USA - podává svižně, poutavě a nepolopaticky. K výraznější "hollywoodizaci" se přikloní snad až v závěrečném twistu před soudem, jak z detektivky. ()

Reklama

Reklama