Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (8)

Godless (2017) 

Seriál přišel se zajímavým formátem: šest epizod+ celovečerní film na závěr. Jednotlivé díly byly o něco málo delší, než jsem zvyklý, děj byl místy doslova líný, akce bylo pomálu, ale přesto jsem se dobře bavil od první části až po akcí prosáklý závěr. Musím pochválit obsazení, všechny postavy působily naprosto přirozeně, zvlášť dobrý mi připadal šerif Bill McNue a samozřejmě Alice Fletcher, protože Michelle Dockery já můžu. Zaujal mě zvláštní zvyk v městečku La Belle: když chceš chlapa, střel si nějakého. Netradiční, ale zjevně funkční. ()

An Incident at Creede (2017) (E01) 

Je pravdou, že jsem od první epizody westernového seriálu očekával mnohem více akce, na druhou stranu musím přiznat, že mě seriál dokázal zaujmout a už je mi jasné, že na akci ještě určitě dojde. Zatím jsem si užil parádní atmosféru, potěšilo mě obsazení Michelle Dockery (protože Susan) a pobavila mě postava jednorukého bandity (přestože mě na automaty moc neužije). ()

The Ladies of La Belle (2017) (E02) 

Zvláštní, ani druhá epizoda nepřinesla žádný výrazně zajímavý děj, a přesto jsem se nenudil. Vsadil bych se, že kdyby bylo spolu se zvukem a obrazem možné přenášet i pachy a vůně, pod vším tím potem, koňským pižmem a Frankovou zrající rukou bych cítil ozón jako před bouřkou. ()

Wisdom of the Horse (2017) (E03) 

Pravda, děj má opět poněkud líné tempo, ale když už na nějakou akci dojde, stojí za to. Všiml jsem si, že s každým dalším dílem nenápadně houstne atmosféra a není těžké uhodnout proč. Předpokládám, že bude příběh v závěrečné epizodě pěkně akcelerovat, ale seriál mě baví už od prvního dílu a nikdo se tomu asi nediví víc než já. ()

Fathers & Sons (2017) (E04) 

Příběh se nadále posunuje svým vlastním tempem (tj. pomalu), ale vzhledem k epizodám, které jsem dosud viděl, jsem si už zvykl, pozvolný postup mi vyhovuje a líbí se mi, jak se tvůrcům daří dodat postavám potřebnou hloubku. Nečekaně jsem byl dokonce vystaven působení humoru, lovecká výprava mě fakt pobavila. ()

Shot the Head off a Snake (2017) (E05) 

Název epizody se tvůrcům nepovedl, já bych ji nazval: "Jak Frank potkal Roye". Z dosud viděného šlo zatím o nejkratší díl, závěrečné titulky mě vyloženě překvapily. Čím déle se na seriál dívám, tím víc pochybuji o tom, že je Frank největším problémem "městečka" La Belle. ()

Dear Roy... (2017) (E06) 

Pět epizod jsem přemýšlel nad tím, kdy tvůrci přesunou Franka Griffina do La Belle a konečně mám jasno, ti kujóni si to fakt vyšetřili až do závěrečného dílu. Flashbacky mě po celou dobu bavily a bylo to tak i tentokrát, pouze ten finální mě trochu zarazil. Opravdu takhle manželky vyprovázely místní havíře na každou šichtu? Jsem z hornického kraje, ale jsem si jistý, že takhle to u nás nefunguje. ()

Homecoming (2017) (E07) 

Všechno nakonec dopadlo tak, jak jsem očekával, takže bych normálně ubíral hvězdičky za předvídatelnost, jenže... Jak by asi mohl dopadnout westernový seriál s takovýmto námětem? Finální epizoda byla skvělá a vůbec mi nevadilo, že Griffin přišel o víc než 150% chlapů, hlavně když tvůrci namíchali ten správný mix atmosféry, akce a napětí. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama