Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jako je to kravina ale zase jsem se téměř dvě hodiny dobře bavil. Knížky od Julese Verna mám rád a Cesta kolem světa za 80 dní je jedna z nejlepších. Samozřejmně tento film je upraven, tak aby opravdu jen pobavil. Je pravdou, že je zde řada povedených a vtipných scén až na tu část v Číně, tam to bylo dost nudné, jenže v této části byli velmi dobré souboje a výborná ukázka bojového umění .Jen je škoda toho blbého hereckého obsazení. Jackie Chan je celkem v pohodě ale pro mně neznámý Steve Coogan předvedl nic moc výkon. Na druhou stranu byl velmi komický a díky němu jsem se smál. Hodně mně pobavil Arnold Schawrzenegger. Potěšila mně učást Roba Schneidera a bratrů Wilsonových. Příjemná komedie na kterou se za pár let podívám znovu a rád. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem doslova zbožňoval animovaný španělský seriál Willy Fog na cestě kolem světa (1981), který vysílal v 90. letech Magion (nebo Vega?) a kde měli hlavní představitelé roztomilou zvířecí podobu. A i když se pozdější hraná verze slavného románu Julese Verna, kterou právě komentuji - nedá s kouzelným seriálem srovnávat, ani brát vážně, já jsem se u ní dobře pobavil. Když už nic jiného, je tady Arnold, takže asi tak. ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vynálezce. Dlouho úpěnlivě pracoval na svém vynálezu - rotování ostatků Francouzského spisovatele Julesa Vernea. Podařilo se mu to v roce 2004, kdy zfilmoval "Cestu kolem světa za 80 dní", jednu z jeho nejkrásnějších a nejznámějších knih. Došlo k naprostému zhanobení nádherné knihy, ztrapnění všech přítomných herců (Arnold si zasloužil lepší labutí píseň, vypadal jako teplá opice) a odkrytí i těch nejintimnějších zvráceností maestra directora. Dvěstěkrát tfůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)
  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama