Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že oheň je zde pojat jako živá dýchající bestie a tohle pojetí zde vypadá dost uvěřitelně. Jinak příjemný příběh, kterému až na občas moc velkou dávku hrdinství nemám co vytknout. Chápu, že tahle práce je nebezpečná, ale to co zažili hrdinové tohoto filmu se zase asi až tak často neděje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tento film rád a zřejmě ani nespočítám, kolikrát jsem si jej na staré VHSce pouštěl. I já samozřejmě patřím k těm, který chtěl coby kluk být hasičem nebo policajtem, ale nakonec jsem zakotvil u bezpečnějšího povolání…No nic ale k filmu: mám rád Kurta Russella (coby herce), mám rád akci, výbuchy a hlavně nenudící příběh – to všechno mi zde bylo dopřáno společně s velmi dobrými hereckými výkony zbytku osazenstva. Koneckonců si tu i William Baldwin nevedl vůbec špatně a to ho jinak ani moc nemusím… ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to natočil Ron Howard, což samo o sobě dává tušit, že to asi nebude žádnej zázrak, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert De Niro nebo Donald Sutherland, nemůže to bejt špatnej film. Bohužel ani jeden z nich moc prostoru nedostal a divák tak sleduje drtivou většinu filmu Williama Baldwina a Kurta Russella, jak ve zpomalenejch záběrech pobíhaj někde mezi plamenama. Kurt Russell ještě zahrál jakž tak, ale William Baldwin to je naprostej hereckej tragéd. Jinak ten film je jedno klišé za druhym. Nějak mě to vůbec nebavilo. Film je tak za 1 hvězdu. Tu druhou přidávám za De Nira a Sutherlanda. Škoda, že jsou tam tak málo. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné délky filmu, jinak by tento film neměl chybu. Dějově supr, poslední půl hodina mě i emočně dost vymačkala a hlavně jsem aktérům věřil jejich ztvárnění postav, což se mnohde nestane. Také je to díky hrsti velmi kvalitních herců. Zajímavé a propracované vizuální efekty na dobu ještě pravěkou. V té době byla filmařina na triky mnohem náročnější než nyní. Nemohu jinak než tento film plný plamenů doporučit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je poměrně dobře vyvážený patetismus smíchán se snesitelnou akčností. Dobrý a nenásilně jímající příběh hasičského řemesla a jeho představitelů s trochu zbytečnou zápletkou, bez které by byl ještě kompaktnější a plynulejší. Russell s Baldwinem hrají seč mohou, avšak film naštěstí směřuje mimo obzor jejich obvyklého hereckého uplatnění, a proto si nejvíce vychutnáme výkony Donalda Sutherlanda a pochopitelně především Roberta De Nira, obzvlášť když se bohužel jedinkrát střetnou i ve skutečnosti. Závěrečnou scénu jsem strávil bez problému, až se tomu sám divím. Jenom by možná neškodilo nevynášet z hroutících se domů malé, bezbranné děti jak na běžícím pásu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se objevilo 5 000 chicagských hasičů ve scéně, kdy smuteční průvod prochází městem. Příměstští hasiči prosili o zařazení, ale jejich uniformy se lišily. Více než 200 z nich se stejně objevilo a pochodovalo vzadu. (Trajektt)
  • Roli Williama Baldwina měl původně hrát Brad Pitt, zatím co William Baldwin měl původně hrát roli Brada Pitta z Thelmy a Louise. Role v Thelmě a Lousie nakonec udělala z Brada Pitta hvězdu… (POMO)
  • Backdraft je jev, ve kterém oheň, který spotřeboval veškerý dostupný kyslík, náhle exploduje, když je k dispozici více kyslíku, obvykle proto, že byly otevřeny dveře nebo okno. (sator)

Reklama

Reklama