Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Master19 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem neviděl větší rozdíl ve verzi s nosem a bez nosu. Ale nutno uznat, že jsem si docela dlouho myslel, že jde o pohádku německou, protože výprava je opravdu velkolepá. Současně vykazuje i další neduhy německých pohádek a to absence humoru, inertní postavy, nuda a natahovaný konec. Nejlepší je samozřejmě hlavní záporák (jestli jsem to dobře pochopil) Jastraban a pěkně vybrané exteriéry. Znovu vidět netřeba. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jednooký kráľom, veľkonosá najkrajšou princeznou, tak je to aj s touto rozprávkou. Pri tohtoročnej domácej filmovej biede môžeme aj túto rozprávku zaradiť k tomu lepšiemu, čo sa urodilo. Príbeh je dostatočne rozprávkový, možno trochu zložitejší, ako treba, princezné sú až dve, dokonca rozumné a spravodlivé, a princov, tých nám netreba. A že je dospelému už od začiatku jasné, ako to dopadne, a že je na prvý pohľad jasný upírsky nádych parfému, veď to až tak nevadí, rozprávky sú hlavne pre deti. Vadilo mi skôr prehnaných 103 minút, akoby bola hodina a pol už pre každého primálo, a tých asi tisíc ľudí z titulkov filmu by nemohlo vykázať svoju činnosť. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Věcná - pravá stolistá růže je růžová, kvete na začátku léta, jen krátké období v roce a rozhodně se nepěstuje ve skleníku. A frésie vydávat za žlutý kosatec? A míchat heřmánek s levandulí? Ale no taaak. To raději mandarinku, růži, cedrové dřevo a pižmo. To jen tak na upřesnění. No a k pohádce - zbytečné kombinace, zbytečné komplikace, prkenné výkony (zejména mládeže), takže prostě klasika dnešní doby - mezi jedna až dvě, koukatelné jen v nouzi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, vím, že tehdy slovenskými „médii“ proběhla „kauza“ bradavek herečky Kristíny Kanátové. Nešlo si nevšimnout, každopádně tahle pohádka přinesla i docela fajn zápletku a přirozenou princeznu. Horší už to bylo s dialogy, s řadou nevýrazných postav, s délkou a hlavně s českým dabingem, protože koprodukční kus vedle scénáře i režie dodal také většinu hlavních aktérů. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Preboha. Nebudem tvrdiť, že žáner "slovenská rozprávka" má jasné pravidlá, ale dobré projekty vždy ťažili zo slovenskej minulosti, kultúry a mýtov (PERINBABA, SOKOLIAR TOMÁŠ, SOĽ NAD ZLATO). Načo zrazu robíme kraviny na štýl Troškových českých zhovadilostí? Scenár príšerný, tempo vražedné, celé okato lacné... Totálna neschopnosť odrozprávať triviálny príbeh aspoň trochu nápadito či nebodaj napínavo... LÁSKA NA VLÁSKU nebol zázrak, ale pri takejto produkcii ako je Zázračný nos, sa už teraz stáva klasikou... Horšie však je, že aj filmy ako JOHANKINO TAJOMSTVO teraz vyzerajú ako veľmi príjemný slovenský priemer... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama