Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Je to skoro stejné jako jednička, takže komu se líbila, nebude mít s tímto místy nudným počinem problém. Mě se zde líbilo pouze pár pasáží. 55% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná dvojka ve které se vlastně nic pořádného nestane, pořád do toho "akčně" hučí lesní rohy jak u císařepána na dvorku, zvraty se dějí výhradně na principu Deus Ex Machina.... Prostě ne-e.. Technicky a herecky je to docela v cajku, ale v zásadě je to jen bezradný pokus o vypumpování posledního dolaru z příznivě přijaté značky Sicario. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Velmi se tento film bude srovnávat s jedničkou, s tím i já bezpochyby počítám. Sollima to měl těžké, jeho prvotina v Hollywoodu a hned od něj očekávali film, jenž naváže na úspěch prvního dílu. Podle mě uspěl, a to skoro ve všech ohledech. Návrat staré známé dvojky Brolin-Del Toro považuji za tah na jistotu, zato nepřítomnost typu postavy, jakou ztvárnila v jedničce Blunt, určitě rozdělí fanoušky na dva tábory. Já spíše patřím do toho, kde to lidem ani moc nevadí. Není zde už tak viditelný ten kontrast, ale přenesl jsem se přes to bez nějakých větších problémů. Co se týče příběhu, tak jsem si smlsl. Linka okolo kartelů mě chytla, dokonce i teroristická vsuvka se sem docela hodila (ty sebevražedné výbuchy naháněly mráz po zádech, velmi chladně a přesvědčivě podané) . Akce perfektní, s ničím se opět nemazlili, přestřelky doplňované výbuchy monstrózní. Pár scén k zapamatování (výbuch v obchodě, pořádná shootout na poušti). Del Toro si s Brolinem opět rozuměli, tentokrát dostal první zmiňovaný více prostoru, což jsem tak trochu očekával a taky to filmu pomohlo. Závěr opět otevřený, ale jestli se v podobném duchu ponese i trojka, jdu do ní. Malinko odlišné než jednička, a přesto opět skoro až brilantní. Dám o procento více než jedničce. Za mě dávám 85 % ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně, jako jedničku, jelikož to na mě úplně stejně působilo. Opět to byla pěkná podívaná, jenže místy nudná. Mělo to stejně pomalé tempo, a steně jako v jedničce, to zachránila poslední půlhodina. Chyběl tomu skvělý výkon Emily Blunt, ale zachránil to Benicio Del Toro, který si tu pro sebe ukradl více prostoru, než minule. Mělo to několik hodně silných momentů, se kterými si režie i scénář fakt výhráli. (scéna se znakovou řečí, lom...) Poslední scéna filmu působila dost křečovitě a div se na konci neobjevilo "to be continued". Ale všeho všudy jsem si film užila. Moc se takových thrillerů nevidí. Ale bylo by co vylepšovat. 4* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Návrat nájemného vraha do prostředí války kartelů se sice nevydařil úplně tak, jak by si mnoho z nás přálo, pořád se ale jedná o relativně slušný thriller, který nenudí. Odliv talentu je ale na výsledném produktu cítit poměrně dost, stejně jako slabý scénář, který trpí docela častými hluchými místy, kdy přemýšlíte nad nesmrtelností brouka než se děj zase začne hýbat kupředu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Oproti prvnímu dílu velká slabota. Postrádá to původní atmosféru, napětí, vývoj děje a rozplétání zápletky... prostě jen to jen jakýsi "nutný" prequel k tomu, co je nakousnuto na konci. Bohužel tohle ždímá jen postavy Alejandra a Matta, děj zbytečný, napětí minimální, smysl nulový.Líbil se vám Sicario 1? Pokud ano, dvojku vynechejte a proklikejte si ji v rychlosti až těsně před Sicario 3, pokud nějaké bude. Škoda naprosto nevytěžené Alejandrovy postavy a celé situace, kolem které se motá onen děj. Velká škoda :( ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako takhle, nebýt toho závěru, který je jedním velkým scénáristickým WTF, byl by to důstojný nástupce naprosto luxusní jedničky. Ale závěrečná část to naprosto zabila, protože nám ukázala, že šokující úvod s islámisty byl vlastně jen dílčím a naprosto nezajímavým konfliktem, který jen sloužil k tomu, aby nás vtáhnul do "dějë" a bitvy mezi kartely. Bohužel ani ty bitvy tu nějak nejsou. Takže se ve výsledku jen pořád odněkud někam jezdí (a vy vlastně nevíte, jestli jste ještě v USA nebo už zase v Mexiku), střílí se po sobě, ale vás to nějak přestává zajímat. Chybí zajímavé charaktery, bohužel ani mladičká Isabela se tu nemohla nějak vyřádit. Chybí charismatická Deakinsova kamera, pevná Villeneuova režie a vlastně i ten předčasný odchod Johansona se tak trochu podepsal na výsledném zážitku. Ne, nejde o žádný filmový odpad, jen je to v porovnání s jedničkou tak trochu zklamání. 65% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Občas si připadám jako hňup, že některý filmy vůbec dokoukám. Málo kdy se mi ale stane, že si na konci filmu připadám jako hňup, protože jsem úplně mimo. Celý film nějak začne a je to pecka. Sem tam nějaká akce, která je naprosto parádní a působila na mě jako na neznalce fakt realisticky. Pak se něco semele, bum bum a je konec. A já koukám na závěrečný titulky a připadám si jako hňup. Jako okradený hňup o finále na které jsem se od scény s autobusem těšil. No stejně jako na mě konec působil do ztracena tak i já zakončím koment prapodivně. Takže 80 procent tečka. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

No vidíte, a podle mě je dvojka lepší než jednička, i když samozřejmě hodně staví na základech, které položila. Jenže já tomu kanadskému pologéniovi nikdy vyloženě nepřišel na chuť, kdežto Solimova pomalá evropská režie si mě získala. A ano, hodněkrát příběh ovlivní nepravděpodobná náhoda a ano, jak Brolinův Graver, tak v první řadě del Torův Alejandro byli nuceni maličko vyměknout, protože jinak by se z nich nemohly stát hlavní postavy, ale zas tak moc mi to nevadí, protože Soldado mě svojí akcí i emocionální zátěží docela vyždímal. A nevadí ani, že Wolski není Deakins, i když první film měl tu kameru oscarovou, kdežto pokračování jen velmi dobrou. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Sequel sice postrádá hloubku a vytříbenost prvního dílu, ale nabízí mnohem rychlejší tempo a říz při zachování skvělého vizuálu a melancholické pouštní nálady. Takže super, série má hezky našlápnuto, držím palce, aby to tvůrci v trojce nezkonili. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

I bez Villeneuvea, Deakinse a (bohužel předčasně zesnulého) Jóhanssona je to stále neskutečná jízda. A to obzvlášť díky ústřední dvojici Brolin/Del Toro a výtečně napsanému scénáři Taylora Sheridana, který mě opět překvapuje neotřelým přístupem k naraci. Ze začátku to vypadá na šablonovité drama o tom, jak dá americká vláda mexickému kartelu na budku, pak se celý plán několikrát posere a je z toho survival nářez s psychologickým přesahem. Sheridan mě prostě baví a rozhodně bych se nebránil pokračování. Minimálně jeden film by ten Brolin s Del Torem ještě utáhnout mohli. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Řeknu to, co vždycky, ach, ten Benicio, jen tak si nakráčí a uloupí si vás sám pro sebe, jako by jiných nebylo.No, jen tak, někdy slušně vyzbrojen a skrupule rozhodně nemá, kdo by se taky divil, že. Velmi dobrý Josh Brolin spolu s ním ve velmi dobrém filmu, tak pěkně pospolu, včetně slušného armádního vybavení. Film nedosáhl jedničky, ve druhé třetině jsem se docela nudila, ale tvůrci to opět nakopli, tudíž jsem viděla ve finále velmi slušný film s obstojnou hudbou a kamerou. Ta jednička se asi dohnat nedá, ovšem už budu nedočkavě vyhlížet trojku. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Objektivně je nezbytné poznamenat, že se jedná o velmi důstojného nástupce téměř dokonalé jedničky. Když jsem to ale viděl potřetí (oproti tomu Villeneuvovo Sicario jsem viděl už 8x), tak mi tam prostě chyběl nějaký moment překvapení a co do stísněnosti atmosféry se to jedničce prostě nevyrovná. Na druhou stranu opět zde není nouze o efektní přestřelky, brutalitu a pořád vcelku šťavnaté postavy (vedle démonického Del Tora opět září tvrďácký pragmatik Josh Brolin). Větší zapojení politiky tomu ale bohužel taky moc nepřidalo, takže vlastně doufám a těším se, že mi Taylor Sheridan v posledním Sicariu opět vyrazí dech jako před 4 lety u jedničky. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Geniálně (ne)dokonalej scénář, kterej svojí neurčitostí a zdánlivou nepřítomností jakýhokoli smyslu působí tak, že je celej vlastně o ničem a dokonale tak metaforizuje to, o čem vlastně je. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Taylora Sheridana beru jako výborného scenáristu a opravdu teda nemám ponětí zda je tak blbej scénář, nebo totálně selhal režisér. Více se přikláním k druhé verzi. V každém případě tohle bych nečekal ani v tom nejhorším snu. Jak moc jsem se těšil na Brolina a Del Tora. Bohužel ani oni tohle nemohli zachránit a tak herecky obstála snad jen Isabela Moner. Jednička je geniální podívaná a dvojka raději neměla přijít na svět. Jedna hvězda je možná přísná, ale já se opravdu děsně nudil a občas bavil kde bych neměl. Největší letošní zklamání. 3/10 ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zatím jsem jedničku vůbec neviděl, takže jsem byl napjat pod dojmem pár kladných recenzí, jak celé toto dopadne. Naštěstí na sebe oba filmy nijak moc nenavazují, což bylo pro mě jen kladné plus. Měl jsem možnost sledovat super akčnák s vojenskými prvky a super obsazením. Napínavý příběh mi brnkal na nervíky a byl jsem spokojen jak se celý děj vyvrbil a směle k dalšímu pokračování bych řekl. Jednoznačně doporučuju. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že Sicario, aj prvá aj druhá časť sú asi najlepšie akčné filmy posledných rokov. Dvojka hádam ešte o čosi lepšia. Niekomu určite prekáža, že ústredne sa príbeh točí okolo malej dcéry mafiánskeho bossa. A že sa jej podarí obmäkčiť elitného vojaka (nereálne) no keď si odmyslím tieto "potrebné" zvraty, či už ide o hereckú zostavu, akčné scénky alebo kameru, na nič lepšie za obdobie 2015-2018 si nedokážem spomenúť. Benicio Del Toro a Josh Brolin hviezdili, sú to vynikajúci herci. či už hrajú živých alebo umierajúcich. Scénka s "headshotom" ma úplne dorazila, skoro mi až vyšla slzička,hehe... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá variace na jedničku, která selhává snad jen v tom, že nepřináší nic navíc a veze se na stejné vlně. Stefano Sollima je pro tohle téma jako dělaný, protože nemá problém vytvořit hutnou a nepříjemnou atmosféru mexického pohraničí a vysloveně si užívá i akci, která je syrová, krvavá a poctivě natočená. Právě tyto dva aspekty jsou tím nejzásadnějším, protože Sheridanův příběh tentokrát není tak naléhavý a "jen" upozorňuje na každodenní realitu a v podstatě marný boj s drogovými kartely, který nelze vyhrát. Divákovi asi chybí nosnější postava, protože všechny už jsou prostředím ošlehané a postrádají naivitu a "neposkvrněnost", kterou měla hlavní ženská hrdinka v jedničce. Del Toro i Brolin jsou výteční a jen škoda, že mají málo společných scén, protože jejich charaktery jsou zdaleka nejzajímavější, velmi dobře ale byli vybráni i představitelé jednotlivých gangsterů, obzvláště těch dětských. Dojem pak lehce kazí úplný závěr, který je velmi zvláštní, nepřichází s žádnou pointou a diváka nechá trochu na pochybách, co se vlastně za ten rok událo. Sicario: Day of the Soldado je sám o sobě výtečný film, ale v porovnání se svým předchůdcem ve všem zaostává a do tématu nepřináší nic zásadně nového, ostudu mu však rozhodně nedělá. 70 % ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama