Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé Pídžejové filmy mi ešte neprišli ako to pravé orechové a boli s časti aj dosť amatérske aj keď zápal a nápady tam boli. Tu v Braidead už Jackson prichádza s plnohodnotným nefalšovaným krvákom, ktorý vyniká (a aj dlho vynikať bude) svojimi brutálnymi, úchylnými a hlavne nechutne krvavými nápadmi, ktoré fungujú o to lepšie, že sú odľahčené žánrom komédia. Peter Jackson je génius a šialenec zároveň. 80% - 4* ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Malá hádanka na začátek. Myslíte si, že se bude film líbit milovnici zvířat, když se první zombíí pochoutkou stane nádherný německý ovčák? Mezi tím, co se budete snažit přijít na odpověď, já si popláču. Odpornější, zvrácenější, nechutnější slátaninu jsem ještě neviděla. Cože na tom mělo být vtipného? Dereku kde jsiiiii? Maminko, že ty takto nezmutuješ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)
  • Stewart (Bill Ralston) má samopal Sterling SMG ráže 9 mm. (dc125)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno