Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (207)

  • Armáda Rohanu je sestavena z několika stovek dobrovolníků z Nového Zélandu, kteří se přihlásili do veřejného konkurzu pro všechny, kdo uměli jezdit na koni. Bitvy u Černé brány se účastnilo několik stovek členů armády Nového Zélandu. Do bitvy byli tak zapáleni, že často lámali dřevěné meče a oštěpy, které nosili. (HellFire)
  • Kvůli věrnému digitálnímu zobrazení byli někteří koně „oblečeni“ do souprav sloužících k zachycení jejich pohybů. (HellFire)
  • Peter Jackson podle svých slov nenáviděl Armádu mrtvých, ale ve filmu ji ponechal kvůli fanouškům knižní trilogie. (HellFire)
  • Portréty všech hlavních postav v závěrečných titulcích byl nápad Iana McKellena (Gandalf). Skeče maloval Alan Lee, produkční návrhář. (HellFire)
  • Poslední natáčecí den trilogie byl až měsíc po uvedení do kin a tři týdny po vyhlášení cen Akademie. Peter Jackson natáčel lebky na podlaze v tunelu Stezky mrtvých (k vidění pouze v prodloužené edici filmu). (HellFire)
  • Minas Tirith byl postaven na stejném místě jako Helmův žleb, dokonce i většinou ze stejného materiálu. (HellFire)
  • S nápadem, že by král Théoden mohl před bojem přejet mečem po kopích bojovníků, přišel sám jeho představitel Bernard Hill. (HellFire)
  • Do kin byl snímek dodáván pod falešným jménem „Till Death for Glory.“ (HellFire)
  • Byla natočena odlišná verze konce celé trilogie, kde měla Galadriel (Cate Blanchett) vyprávět, jak to dopadlo se členy Společenstva Prstenu po událostech zobrazených ve filmu. Do finální verze filmu se však tento závěr nevešel. (HellFire)
  • Viggo Mortensen (Aragorn) odhaduje, že během natáčení celé trilogie zabil každého kaskadéra nejméně 15x. (HellFire)
  • Bitevní scéna obsahující přes 200 tisíc digitálních postaviček byla tak náročná, že pro ni ve společnosti Weta Digital museli přistavět další místnost, aby se do ní vešlo všechno potřebné vybavení. (HellFire)
  • Finální verze filmu byla dokončena teprve pět dní před premiérou ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Tam ji také poprvé viděl Peter Jackson v konečné podobě. (HellFire)
  • Howard Shore (autor hudby) a Michael Semanick (vedoucí záznamu zvuků) jsou vidět v prodloužené verzi filmu za rameny Legolase (Orlando Bloom), který soupeří s Gimlim (John Rhys-Davies) v pití piva. Rick Porras - koproducent filmu - si zahrál postaršího vojáka střežícího signální oheň v Minas Tirith. (HellFire)
  • Většina toho, co v prodloužené edici filmu řekne Legolas (Orlando Bloom) při cestě na Stezce mrtvých, je citací z knihy. (HellFire)
  • Obrovské signální ohně byly vytvořeny pomocí počítačů, jen jeden z nich byl ve skutečnosti obří reflektor zavěšený na helikoptéře. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama