Reklama

Reklama

Hlas

(seriál)

Série(4) / Epizody(58)

Zdatný detektiv, kterému sériový vrah zabil manželku, se spojí se začínající policistkou nadanou víc než dokonalým sluchem. Ta profiluje pachatele a řeší otcovu vraždu. (Netflix)

Recenze uživatele Vavča k tomuto seriálu (2)

Hlas (2017) 

OCN kriminálky umí, tady si opět upevňují svoji pověst, nízké ratingy jsou dány tím, že OCN je placený kanál i tak je 5% hodně dobrý výsledek. Temná, noirová kriminálka s občas mrazivou až hororovou atmosférou, která určitě nebude ke sledování pro každého. Atmosféra, strachu, násilí, stísněnosti, zoufalství, snahu o realismus (na korejské poměry) narušují občas lehce fantastické prvky vypadlé jak z gotického románu (nebudu prozrazovat). Hlavní herecká dvojice perfektně vybraná, šéfka Golden Time Team Kang Kwon Joo (Lee Ha-Na) hledá násilnického vraha, který je zodpovědný i za smrt manželky detektiva Moo Jin Hyuka. Jang Hyeok je jeden z nejlepších korejských herců, jeho drsný detektiv nešetří akcí, jakoby vypadl z francouzských kriminálek i Belmondo a Deloin by uznale pokývali hlavou, charisma, uvěřitelnost postavy na maximum. Nedejte se odradit relativně pomalým a nezajímavým začátkem, první 2 díly jsou jen rozjezd a seznámení s postavami. Díky jednotlivým případům se postupně odhaluje hlavní linka, sošný Kim Jae-Wook je naprosto bezchybný jako psychopatický záporák. Seriál mě neuvěřitelně bavil a zaujal, každý případ (někdy se táhne i na dva díky) ukazuje různé současné neduhy (bezdomovectví, nerovné pracovní podmínky ve velkých společnostech, nelegální obchod s orgány atd.) Perfektní kamera, intenzita napětí, děje stoupá, postavy prokreslené, hudba vynikající nejen instrumentální, ale i songy Kim Yuna a Changmo odvedli parádní práci. Jsem trošičku zklamaný z relativně předvídatelného a nostalgického konce, ale i tak série, ke které se rád vrátím. Určitě série, kde by se mohli chytit i naprostí nováčci v asijských seriálech, tohle může prorazit i venku. A v březnu startuje další kriminálka OCN Tunnel, v dubnu My Secret Romance, vypadá to, že velká studia budou muset začít šlápnout do pedálu, když jim sledovanost a kvalita uniká často. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Podle mě je pokračování Voice zbytečným luxusem, protože nápady, atmosféra, stačily tak akorát na jednu sérii, Lee Jin-wook z toho však dokázal udělat svým hrdinou, suspendovaným poldou - Do Kang-Woo, zajímavou podívanou. Celkově hodně akce, napětí, ale také spousta klišé, jako ďábelsky chytrý záporák o pár kroků vepředu, syndrom zla v krabičce, že budeme pořád lovit amorfního hybatele zla, a na to prý padne třetí série. Ach jo, přitom je x sérií, které si zaslouží pokračování mnohem více, korejští Tři muškterýři, Missing Noir M, tam prostor skutečně je. V Japonsku by třeba byly zajímavé pokračování pro Kurosagi, Tantei no tantei, Confidence Man. Bohužel nejsem miliardář a zdá se, že čím větší popularita série, tím větší ztráta soudnosti managmentu, který pak nedovoluje režisérům a scénaristům dělat co by chtěli, ale musí stále cosi dojit, fakt hnus, už by se mohli z touhy za ratingy, estetika zase jednou dostala na prdel, byť to bylo v solidní technickém a hereckém zpracování. Ale stále se musím ptát, proč?! ()

Reklama

Reklama