Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 3

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 12 h 22 min (Minutáž: 49–72 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves, Timothy Granaderos (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Řadu měsíců po Jarním plese dopadne na Liberty High další rána: při srazu absolventů je zavražděn Bryce Walker a podezřelí jsou úplně všichni. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Nine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už druhou sérii si říkám, kam se ztratila myšlenka původní 1. série... Jedinečnost tohoto seriálu je ta tam a nelíbí se mi, k čemu vlastně od té doby seriál nabádá a co tvrdí, že je v pořádku - lhát. A lhát všem a pořád... Leda že by si to divák měl vzít jako varování "Kdo lže, do pekla se hrabe", ale pochybuji, že takový je záměr tvůrců. To je spíš můj záměr najít v tom to něco, co se mi ze začátku seriálu líbilo... Nepřijde mi moc uvěřitelné, že by se nejlepší kamarádi dokázali tak vzájemně podezírat, jako je tomu v seriálu. Pokud ano, hlavně tak snadno, pak si o tom přátelství myslím své (že bude spíše povrchní). I když samozřejmě, krytí vraždy je pořádná zkouška případného kamarádství. Každopádně na semletí justičním systémem znám mnohem lepší filmy nebo seriály, jako například nedávno zhlédnutý When they see us (jež je bohužel podle skutečnosti). Přišlo mi neuvěřitelné (ve smyslu opravdové neuvěřitelnosti), jak málo policii v 13 reasons why stačilo k zatčení a obvinění XY osoby... Přesto jsem zkoukla 3. sérii s jistým nadšením, zejména asi z mála hereckých výkonů, z nichž bych ráda vyzvedla hlavně Devina Druida jako Tylera (už několikátou sezónu)! ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chci si Brycea zapamatovat jako tu vypočítavou svini, která byla nechutně realistická, až mě děsila, ne svatouška, co se všem snažil pomáhat, jak ho tady vyobrazili. Velké zklamání po úžasné druhé sérii... Když vypočítám průměrné hodnocení všech dílů, vyjde mi 2,7*... a ono to tak nějak i je. Horší průměr, spíš podprůměr, protože je to výsměch předešlým sériím, kdy série popírá i sebe samotnou. Ale whatever. Už mi zbývá jen 10 dílů - co ještě mohou posrat? (Ano, odpovím si sama - Hodně toho ještě můžou posrat.) ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě tohle byla nejsilnější série, ať už jen dějem a hlavně napětím. I kdyz jsem na ní ze začátku koukala jen se skepsí a první díl mě vůbec nenakopl pokračovat ve sledování. Musela jsem se tím doslova prokousat a seriál mě začal bavit, až tak od třetího dílu. Jsou v něm opravdu silné chvíle, kdy nešlo nebrečet. A hlavní téma: "Kdo zabil Bryce Walkera?" už bylo samo o sobě silné. Musím říct, že až úplně do konce jsem si nebyla jistá, kdo to byl. Správně jsem si to myslela už na začátku, ale kvůli jednotlivým zápletkam jsem si nebyla moc jistá. Začal jsem to tušit opravdu až ve dvanáctém dílu. Konec je idylický a mrzí mě, že to tvůrci nemohou zakončit takhle a musí nás napínat a příští rok to celé zase otevírat. Doporučuji. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že pro mě bude tato série nejkontroverznější. Má zcela jiný tón než ty předešlé. Přestože se s některými postavami pracovalo promyšleně a až nečekaně (Bryce), jiné mi připomínaly karikaturu toho, co se zobrazovalo v předešlých řadách. Dvě zásadní věci mi kazily zážitek z této sezóny, kterou jsem si příliš neužil. Ta první je formát jednotlivých epizod. Přibližně u 11 z nich se jelo podle stejné šablony. Clay si rozhodně myslí, že je někdo vinný, vehementně po něm jde, s pomocí Ani, vše naznačuje tomu, že ta daná postava to opravdu udělala, aby se to na konci vyvrátilo. V další epizodě se jen vyměnila hlavní podezřelá osoba a jelo se na novo. Už po třech dílech jsem z toho byl rozčarovaný a unavený. Nic pořádně nedrželo pohromadě. První řada se vyznačovala úžasných propojením všech malých kousků skládačky. Každý krok měl důvod. Všech třináct epizod se vzájemně doplňovalo a vytvořilo perfektní finální dílo. Tady to nehrozí. Druhá věc, která mě štvala, je postava Ani. Je krásný příklad deus ex machina. Od momentu, kdy se představila, byla nezlomným hybatelem všech událostí. Vždy dokonalá, vševědoucí, neústupná. Blesk z čistého nebe. Nemůžu ani napsat, že by byla berličkou pro příběh, spíše berle jak kráva. On se totiž okolo ní v podstatě vybudoval veškerý děj. Takže tvůrci prostě vmetli divákovi do obličeje neznámou, nikdy předtím neviděnou postavu a ta vyřešila všechny zásadní věci. Všichni ostatní byli pouhými přihrávači. Třetí sezóna je jiná a zásadně, není však lepší, to ani zdaleka. Má až příliš zásadních chyb, které mi bránili v tom, abych si to všechno pořádně vychutnal. Season 3 - 60% ()

fannah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elite - US version coz rikam od zacatku. Akorat ze postavy jsou fakt hrozny, clovek by je nejradsi videl dead skoro vsechny. Totalne iracionalni a na silu pridavane postavy i dily. Kdyby mel netflix moznost prehravani 2x rychleji, byli bychom nadseni. Celou druhou serii doporucuji poustet rychlosti 1,5x a tuto klido vynechat. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama