Reklama

Reklama

Drazí běloši

(seriál)
  • USA Dear White People
Trailer
USA, (2017–2021), 20 h 41 min (Minutáž: 22–39 min)

Tvůrci:

Justin Simien

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Logan Browning, Brandon P Bell, DeRon Horton, Antoinette Robertson, John Patrick Amedori, Ashley Blaine Featherson, Marque Richardson, Wyatt Nash (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Černošští studenti se vyrovnávají s přehlížením a nejasnými pravidly života na vysoké škole Ivy League, která se s rasovými rozdíly nevypořádala tak, jak si myslí. (Netflix)

Recenze uživatele TroiMae k tomuto seriálu (3)

Drazí běloši (2017) 

Woke bez servítků. Nejvíc nabíhá žíla na čele všem těm zastávajícím se nekorektního humoru a svobody slova, ale komu zvoní hrana? Komu máslo teče až do bot? Některé epizody vypadají nudně, než vás nemilosrdně konfrontují s tím, že to, že nejste rasista a máte černý kamarády, nestačí na to, abyste někdy prostě nedrželi hubu a krok, protože na vás policajt na studentském večírku nikdy zbraní mířit nebude. čsfd: „Ideologistická propaganda tohodle ražení nemá co dělat na globálně dostupné platformě typu Netflix. Opravdu velice ubohý a znepokojivý počin.“ kukkik, 3.5.2022  „No, na to, že ještě nedávno pobíhali po plantážích by mohli bejt trochu méně asertivní. Po 3 dílech mám jako běloch pocit, že za vše špatný můžem my a zároveň abych se pomalu bál koupit si čokoládu a nebyl označen za rasistu. V reálu je to totiž možná ještě utaženější než v seriálu.“ grizly007, 24. 6. 2019 „Afektovaně angažovaný seriál o rasové otázce, který by mohl vzniknout jedině dnes, v době přílišné politické (ne)korektnosti. Obdoba kampaně #oscarssowhite, jen v desetidílném televizním pojetí.“ mcb, 8. 2. 2018 ()

Série 3 (2019) (S03) 

I když bych tuhle řadu jinak raději vynechal, stálo za to téma nerovných sexuálních vztahů vyučujících a studujících. A pak HIV. Těžko si vybavit seriál, kde by byly postavy (různého genderu) žijící s HIV. ()

Série 4 (2021) (S04) 

Po třetí sérii jsem byl zklamaný, že to ještě není konec, a i touhle řadou jsem se prokousával tak nějak do počtu, i když to divné muzikálové a futuristické pojetí bylo vlastně osvěžující. A nakonec mi postavy přirostli k srdci a poslední díl dva byly napínavým vyvrcholením. Finále (a tím celá řada a seriál), které se v podtitulkových scénách buduje po celou řadu, pak má úplně jiné vyznění po události na Filozofické fakultě (během které jsem byl doma s covidem, který řada tak tematizuje). Seriál tak k Drahým bělochům, pro které je takový strach „novinka“, promlouvá autentičtěji, než je příjemné. A o to důležitěji. ()

Reklama

Reklama