Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádné velké překvapení, o cenách už dlouho nemá význam polemizovat. Na příštího moderátora lvů v AJ, NJ, RJ, jsem snad i skoro připraven, FJ, ŠJ, VJ, PJ mně už teda trochu zaskočí, ale pokud to bude v maďarštině, to avizuji dopředu, to hned vypnu. A. Banášová v prvních minutách spustila slovní smršť, že jsem skoro nestíhal překládat a měl dojem, že Adéla ještě nevečeřela a mluví z hladu. Představa Mareše na jejím místě mě přesvědčila, že může být mnohem hůř a že to vlastně zvládla. Vystoupení Ebena zase ukázalo, že může být mnohem lépe. A udivovalo mne, že pořád dokola používala jedno takové divné slovo a sice: leva. To jsem ještě nikdy neslyšel. PS: Olda Kaiser rulez. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Byla to má první zkušenost se sledováním Českého lva. Z večera jsem si odnesl několik hodnot - vtipy, které nebyly vtipné; neustálé natahování, abychom teda měli 120 minut záznamu a pak se mohli už v klidu offrecord ožrat; no, a o vtip se pokoušející studentky (pravděpodobně herectví), které se snažili svůj ,,vystříbený" herecký um a výkon ukázat ve vlně teenagerského sarkazmu - vše tohle spíše otravovalo, než by bavilo. Jediné, co mě tak nějak uchvátilo, byl Kaiser a cena za přínos české kinematografii. Toť vše. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se na začátku ujala slova Adélka, říkal jsem si, to si snad dělaj prdel, největší česká kulturní událost moderovaná slovensky ? Mé nasrání umocnila i první dvacetiminutovka, kdy Adélka ze sebe chrlila slova jak kulomet, to bylo příšerný, jenže situace se začala zcela obracet. Hned první dvě ocenění mně udělala velkou radost. Olda a Klárka jsou u nás naprosto a totálně nedoceněný herci, takže jim leva přeju úplně na max a právě od tohoto ocenění se mě začala pomalu, ale velmi jistě líbít víc a víc i moderátorka večera. Adélka přestala drmolit, dělala mezi slovy pauzy a šla z ní čím dál tím větší jistota, pohoda a vtip. Je to poprvé v historii, že Český lev byl lepší televzní zážítek než jeho starší americký kolega a to o mnoho a myslím si, že hlavní zásluhu na tom má právě Adélka, která mě za dvě hodiny dokázala naprosto obrátit názor a budu doufat, že i příští rok bude leva uvádět právě ona, protože ať přemýšlím jak přemýšlím u nás lepšího moderátora nemáme. Druhý velký plus pro leva je, že do něj zaplať bůh nebyla zatažena zasraná politika. Z oceněných mě udělala radost cena pro pani Evu Zaoralovou a Jirku Bartošku, ale úplně nejvíc a z toho fakt mám kurva radost je cena pro Michalinu!!! protože její herecký výkon v Olze byl úplně jiná liga než zbytek, který sice byl kvalitní, ale Michalina je absolutní herecká bohyně našeho filmu za rok 2016. No a Masaryk a jeho žně ? Patřím mezi to málo lidí, který si pohlídalo předpremiéru v nejhorším kině ČR Lucerně (sorry vybírat vstupný a poslouchat při filmu koncert z dolejšího klubu je neuvěřitelný sprostota kina Lucerny ) a můžu říct, že Masaryk je super profi filmařina, ale nelíbí se mě ten kalkul s levem a osobně bych kategorii režie - film podělil mezi Masaryka a Olgu Hepner. Letošní Český lev byl po všech stránkách nejvydařenější co jsem v posledních mnoha letech viděl až na ten hranol jako cenu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Druhý Anděl Páně, Teorie tygra, Rodinný film, Učitelka, seriál Pustina, britsko-český Anthropoid a další, které jsem dosud neviděl. Loňský rok byl na české poměry slušný, i když (ostatně jak na samotném předávání zaznělo) lepší by bylo natáčet méně a kvalitněji. Protože těch beztvarých výkřiků bylo rovněž až nezdravě moc. Moderátorka Adéla Banášová několikrát sympaticky (vkusně) zažertovala, třeba o podobě sošky, byla přirozená, uvolněná a pohotová, jen vzpomeňme na hodně strojenou Lucii Výbornou. Slovenština mi vůbec nevadila, ona na pódiu zněla poměrně často i tak. Dobrým krokem byl i živý a hlavně funkční doprovod dvou pianistů Ondřejů. Hluchých míst bylo tak naštěstí pomálu. Horší je to se samotným vítězem. Dva roky zpátky akademici úplně ignorovali výborné drama Fair Play nebo Mádlův debut Pojedeme k moři, letos snad viděli jen jediný film a byla to až nezdravá sólo jízda. Ale na Masaryka se těším. Reklamu získal slušnou. Fuj za to!! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

České lvy jsem sledoval s kamarádi ze základky a chtěl jsem se ukázat, že jsem skutečný filmový fanda a budu jim tipovat vítěze každé kategorie. Po asi pěti, šesti kategoriích mě to přestalo bavit a na závěr jsem byl už vysloveně nasraný. Film, který vidělo pár lidí, posbíral skoro všechno? Ještě štěstí, že v Masarykovi nevyškrabali nějakou hlavní ženskou roli, to by se fenomenální a nedostižná Michalina musela třást. Tisíceré díky aspoň za dvě naprosto zasloužené ženské herecké ceny. A vůbec se mi nelíbilo, že vypustili u většiny kategorií ukázky z filmů. Slabší ročník, zatímco pár filmových perel by se našlo - Hepnarová, Rodinný film, Učitelka. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama