Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

stration 

všechny recenze uživatele

Banášová dobrá, borci za klavírem výborní, celkem do odsýpalo, Masaryka jsem neviděl, tudíš výsledky komentovat nebudu, i když se mi to zdá divný, nejsem pobouřen, nejsem zklamán, ale ani nadšen. Je pouze otázkou, kdo z našich herců a moderátorů by snesl vtipně a s noblesou odmoderovat večer příště. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A bude se chválit, protože letošní předávání levů mělo nejlepší úroveň, jakou pamatuju. Adéla Banášová byla zlatou volbou, protože na rozdíl od Lucinek Bílé nebo Výborné tady v tom našem Kocourkově nemusela nikomu lézt do zadku a předvádět svoje supervtipné ego. Naopak byla pohotová, zábavná a ukázala ženské kule, když jako jediná vznesla naprosto legitimní otazník směrem ke lvím kuželům. To jako vážně někdo úmyslně vyrobí takhle hnusnej průhlednej paskvil těžítka a metronomu, podívá se na to a řekne si "ty vole, jo, to je vono - to se bude Bartoškoj za celoživotní přínos líbit." ??? Říkal jsem, že budu chválit, ale i Zlatá malina má hezčí sošku. Hlavně asi proto, že vůbec sošku připomíná. Ale zpátky k pochvalám. Líbil se mně spád celého večera, líbil se mně živý hudební doprovod, líbila se mně absence politických keců nebo vystoupení takzvaných celebrit. K samotným cenám mám tolik, že podle mě je v životě lepší rozmanitost. Letošní rok byl pro český film docela silný, možná by dávalo větší smysl podělit ceny mezi víc projektů a ne narvat všechny křišťálové kužely filmu, který by měl úspěch i bez nich. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

České lvy jsem sledoval s kamarádi ze základky a chtěl jsem se ukázat, že jsem skutečný filmový fanda a budu jim tipovat vítěze každé kategorie. Po asi pěti, šesti kategoriích mě to přestalo bavit a na závěr jsem byl už vysloveně nasraný. Film, který vidělo pár lidí, posbíral skoro všechno? Ještě štěstí, že v Masarykovi nevyškrabali nějakou hlavní ženskou roli, to by se fenomenální a nedostižná Michalina musela třást. Tisíceré díky aspoň za dvě naprosto zasloužené ženské herecké ceny. A vůbec se mi nelíbilo, že vypustili u většiny kategorií ukázky z filmů. Slabší ročník, zatímco pár filmových perel by se našlo - Hepnarová, Rodinný film, Učitelka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Highlights: Kaiserova cena ke Kaiserovi: „Stejně chcípneš!“ - Anna Geislerová k přítomným chlapům: „Dám všem!“ - Banášová o sošce: „Myslela jsem, že to je cena český lev, ale tohle je jehlan.“ K tomu hromada nudné pink pink hudby, keců, děkování a trapasu, protože ten tolik oceňovaný a oceněný film měl premiéru až pět dní po Lvech. Ceny české kritiky tenhle film nehodnotily, protože rozumně v pravidlech mají, že film musí být nasazen v široké síti kin, ne na pár dní v jednom obskurním kině v Praze...A to nemluvím o nominacích, kde na cenu ČESKÝ lev byli nominováni Poláci, Angličané, Litevec a mnozí další "Češi". Prohnilý a prašivý český lev v kostce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to něco jako předávání Oscarů, to je nesmyslné srovnání, ale vzhledem k předchozím ročníkům mi tohle přišlo jako skutečně vhodné předávání filmových cen, kde sice nebyl prostor pro nic moc navíc. Překvapila mě volba moderátorky, ale ta ukázala, že slovenština vůbec nevadí, navíc byla vtipná! ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama