Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Recenze (489)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Do jakého dalšího stejně vypadajícího filmu ještě Johnsona nacpou? Tady pro zpestření měl The Rock jen jednu nohu. Juhů. Tím veškeré inovace končí. Za zmínku stojí snad jen některé technické parametry velkolepé stavby a návrat "vřískající" Neve Campbellové. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem na to četl recenzi a v podstatě https://www.youtube.com/watch?v=9eX5EY2tLSI platí to co řekl dotyčný na konci pokud chcete jít na nenáročný film jděte na to pokud jste pseudointeligent a myslíte si o sobě, že jste nejchytřejší člověk na světě a chcete pouze hledat chyby ( a že jich tam je namátkou ta lávka by neudržela 50 kilovou ženskou ani omylem) radši to vynechte. Hvězda dole za toho malého spratka co měl věčně zdravotní problémy toho bych hodil z té budovy hned. Očekávám, že hodnocení půjde dolů takže važme si toho, že je to zatím v červeném. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Dwayne mi připomínal Johna McClanea jen tady s gumovou nohou, který se vrátí skokem do mrakodrapu, zachraňovat svoji rodinu. Samotný mrakodrap byl hodně luxusně vybaven hlavně nejvyšší podlaží až mi ho bylo líto, jak byl v nemilosrdných plamenech. Dávám 70% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(69/2018) / Nič prekvapujúce sa nekonalo, ale taký ten Dawynov štandard to snáď bol. Čakám či dokáže tento herec vyliezť v najbližšej dobe zo svojej škatulky, podľa mňa na to má. Inak ako alternatívu samozrejme môžem doporučiť Die Hard alebo Sklenené peklo. (5/10) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Dwayne tentokrát jako akční hrdina podobný těm z 90.let předvádí nadlidský výkon a navíc bez nohy při záchraně největšího mrakodrapu světa. Poté co při záchranné misi rukojmích jeho tým selže a on přijde o nohu při výbuchu se stane bezpečnostním expertem. Právě když je dokončena nejvyšší budova zvaná perla, najmou ho na její dohled a kontrolu systému. Jenže situace se rázem změní, když je ohlášen v budově požár který postupně proniká budovou. Navíc je z něho obviněný právě Will snažící se dostat dovnitř přes venkovní jeřáb za svou uvězněnou rodinou! Do toho všeho se v budově nachází gang, kterému jde o získání čehosi od majitele uzavřeného a chráněného systémem v jednom patře. Po zjištění, že má Will uvnitř svou rodinu gang využije právě jich, výměnou za uvězněného majitele! Nezbývá než deaktivovat systém, který je ukrytý za hlavními turbínami, přivést týpka a vypořádat se se všemi aby se nikomu nic nestalo.. 69% ()

Fr3d_K 

všechny recenze uživatele

Královsky jsem se bavil! Dwayne je asi jediná Ačková hvězda béčkových filmu! Da zavzpomínat na dospívání v 80 a ranných 90 ;) Čím je starší tím mě víc baví ;) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film, který se snaží použít nejotřepanější a nejokoukanější schémata: Budova v plamenech - Záchrana blízkých, děti v nesnázích - Banda žoldáků terorizuje objekt (mrakodrap, vlak, ponorku, loď, školu, letadlo, nemocnici, úřad práce) - Hrdina (bývalý policista, voják, agent) se svaly, ale polidštěn na hendikepovaného smrtelníka pro divácký soucit a obdiv, který ovšem stejně dělá nadlidské výkony - Finální happyend po eliminaci padouchů s objímáním poničených pozůstalých a budovatelská hesla hrdých Američanů (Číňanů) - Odjezd kamery v dál a titulková píseň. Tvůrci naštěstí použili zdroj divácké vděčnosti - Dwayna Johnsona, což přesně sedlo pro tento velmi jednoduchý rodinný akční film. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se bavil mnohem více, než jsem čekal. Film jsem si pustil, protože jsem si říkal, že mě to třeba sedne. Neměl jsem žádné vysoké očekávání, jen jsem si chtěl oddychnout u akčního výplachu. A to se taky stalo. Mrakodrap je fajn akční béčko, které je sice hloupé, ale hloupé tím správným přepáleným způsobem. A je jen na nás jestli na to tvůrcům přistoupíme nebo ne. Pokud ano, tak nás čeká fajn blbost, a pokud ne, tak to po pár minutách můžete vypnout. Rawson Marshall Thurber mě příjemně překvapil jak se s filmem popral. Akční scény v jeho podání jsou dobře natočené, zábavné a napínavé. A celkově to celé vypadá dobře a draze. A Thurber zvládne prodat všechno od akce, lásky a i ten patos a kýč. Dwayne Johnson prostě nemůže hrát slabou postavu, a zde to znovu dokazuje, a to mu tvůrci sebrali i nohu, a přitom toho dokáže mnohem více, než kdejaký komiksový superhrdina. A já se u to dobře pobavil. Neve Campbell má po dlouhé době velmi vděčnou roli a využije ji na sto procent. A to více zamrzí, že hlavní hrdinové nemají proti sobě kloudného záporáka, protože by film byl silnější v některých pasážích. Zamrzí ještě některé logické chybky, nevyužití prostředí, postav atd. Jak už jsem psal, akce je fajn, přesto to jí něco chybí. Mrakodrap je fajn akční výplach, který mě pobavil a já si u něho odpočinul. ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo, měl jsem skoro celý film zpocené nohy a navíc scéna s UHD monitory ve mne evokovala vzpomínku na film Drak přichází, z roku 1973, ne ten o rok starší s legendárním Chuckem Norrisem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trčící klišé katastrofických / akčních filmů "o rodině" obrousilo několik ozvláštnění a odchylek (rozhodná manželka s vojenským výcvikem), uzívaných pár přestřelek zase zcela zastínily vynikající, dech tající "vertikální" scény (jeřáb, turbíny). Vysoký rozpočet byl na (hořícím) hypermoderním mrakodrapu, hvězdě 1. velikosti (skvělá představovačka), vidět a parádních trikových záběrů naservíroval tolik, že ani nezbyl čas na přemýšlení nad tupým, nedořešeným scénářem se šroubovanou záminkou pro padouchy. 7/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čo preboha ten nasypaný chlapec, Dwayne Johnson, musel urobiť, že ho boh tak trestá. Na každom kroku mu hádže polená pod kolená a snaží sa ho zabiť. V podstate ide o absolútne neuveriteľnú, americkú, gigantickú blbinu. Každá jedna scéna popiera fyzikálne zákony a snaha hrať to na city pri obetovaní detí v horiacej budove tiež nefunguje na tie správne emočné receptory. Na druhej strane som sa celkom bavil, určite nejde o film, ktorý sa stane kultom ale na spríjemnenie večera hravo postačí a neurazí. 60% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Typická oddychovka s výbornými efekty a dobrým výkonem mého oblíbence D.J. Jistě, nejedná se o bůhví co, ale filmy tohoto typu jsou třeba, aby si člověk mohl odfrknout, na nic nemyslet a jen si film užít, obzvlášť v kině. Mrakodrap tímto filmem je a Johnson je skvělým týpkem, který se do těchto filmů hodí. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past ve Skleněném pekle. Dwayne maká a dnes je de facto jediným akčním hrdinou, kterými kdysi byli Arnie či Sly. Pohodová jednohubka, za kterou není stydno. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Máte nejaký plán?" – „Máte izolačnú pásku?" Jednonohý Rock s heftami MacGyvera zachraňuje svoju rodinu v horiacej Nakato... ehm Perle. Očakávať od Mrakodrapu originalitu by bolo rovnako hlúpe ako myslieť si, že vaša 16-ročná dcéra je ešte panna. Ale to som trochu odbočil. Celé je to veľmi predvídateľné a motivácia hlavného záporáka (výborný Roland Møller) je viac než pochybná, no na druhej strane akčné scény ma bavili, Rock uhráva svoj zvyčajný štandard a sem-tam sa pritrafí aj nejaká dobrá hláška. Nájde sa však aj zopár hluchých miest a absentuje tu také čosi ako strach o hlavného hrdinu (no akože ako sa mám báť, že sa dvojmetrovému / stopäťdesiat kilovému medveďovi, z ktorého ide dojem, že by holými rukami dokázal zastaviť hurikán, niečo stane?), ale jedným dychom musím dodať, že tieto variácie Smrtonosnej pasce ma zrejme tak skoro neprestanú baviť. Na jedno pozretie a zabitie nudy môže byť. P.S.: Jednoznačne si to pýtalo R-kový rating. P.S 2: Tiež vás zaráža, že aj keď digitálne technológie sú čoraz lepšie a rozpočty filmov čoraz vyššie, výsledné filmové efekty sú horšie a horšie? 50 % ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený akční výplach, který je přesně tak blbý, jak se dalo čekat. Přežila jsem to, ale nemám sebemenší důvod vidět to znovu. 🗡️ 50% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Takové přepálené béčko napěchované superrodiči v supervelkémbaráku. Byť je to všechno protkané patosem, tak nemůžu říct, že bych se nudil. Kdyby se to pojalo více seriózně, mohlo to být určitě lepší. 54%. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Přítomností Rocka se hodnota i béčkových filmů celkem zvedá. Na Skyscraper se po audiovizuální stránce pěkně kouká, je tam vše co divák potřebuje. A Rock opravdu dělá co může. Nutno říct, že ani Die hard ani Skleněné peklo se opravdu nekoná. Ale jako student požární bezpečnosti mě tato problematika velmi zaujala. Potěšilo mě, že jsem po dlouhé době mohl vidět N. Campbell. Co mě naopak štvalo byla ta transparentnost celé situace, kdy davy zvědavých Asiatů vše po celou dobu sledují, skandují, natáčí (zlatý John McClane!)...vadí mi ignorace fyzikálních zákonů (viz FaF) - Rock zde má jednu nohu a přesto v klidu běží, skáče tarzaní skoky, pere se s vytrénovanou jednotkou, a na závěr mě trochu zklamal malý prostor pro P. Schreibera. Jinak pohodový akčňák, je to mezi 3-4*. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

To prepojenie s činanmi tvorcom vyšlo. Aj budova bola pekne spravená. Rock v rovnakej úlohe ako vo filme san andreas. Všetko sa mu ničí pod nohami a musí zachrániť rodinu. Aj efekty boli parádne. 99% problémov sa vyrieši reštartom. 4* ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama