Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Troškových filmů posledních dvaceti let ( parádní vizuál jako vždy, dokonce "složitější děj" než obvykle, dobré obsazení ) ale jako pohádka je to maximálně průměrné. Má to jasný ale tentokrát snesitelný Troškův rukopis ( ukřičenost, pitvořivost, trefování do katolické církve) Krom toho, že se na to líbivě kouká musím ocenit herecké výkony - Olda Navrátil koncert, Nosek nadprůměrný výkon, Sára Sandeva hrála sice jak na divadelních prknech Thámova divadla, ale je to pohádka tak jsem tolerantní ... a taky se na ní hezky kouká ) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix více českých pohádek v jednom s lepšími a slabšími pasážemi. Čertoviny neaspirují na pohádku roku, ale dětského diváka by mohly pobavit a potěšit a dospělého neurazit. S čerty nejsou žerty zůstanou nejspíš dlouho nepřekonány jako nejlepší čertovská pohádka. Dvě a půl hvězdičky, v dnešním rozpoložení zvyšuji směrem nahoru. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Česká země jako malovaná.... Troškovi se opět podařilo ukázat, jak krásnou a malebnou tu máme krajinu. Peklo je nádherné, byla to perfektní volba a rozhodně se vydám do Čertoviny na kozí chcanky (Troškou doporučovaný nápoj, podávaný v pekle, které za běžných dní funguje jako hospůdka). Každopádně nejsem zrovna obdivovatelem Troškových hašteřících se čertů, takže to pro mě bylo trošku mínus, že od svého vkusu opět neupustil, nicméně k němu to už nějak patří. Luciper byl vcelku ucházející, ač jsem už viděla mnohem lepší (S Čerty nejsou žerty, Čert ví proč?...). Dvojice Prachař-Benedikt byla ale naprosto skvělá a bavili mě od začátku až do konce. Hlavní hrdinka Hana (Sandeva) byla pěkňoučká a očko potěšila, stejně tak i Jan (Muller). Nejvíc jsem se ale nasmála u hříšné duše v podání Holuba, protože to bylo naprosto excelentní. Celkový dojem z pohádky mám pozitivní, byla opravdu milá a hodně oku lichotící. Pět hvězd ode mě ovšem nedostane, protože mi tam něco chybělo. Třeba to časem ještě přehodnotím.... Doporučuji návštěvu kina všem pohádkářům a dětem :) Viděno v kině na předpremiéře vč. Zdeňka Trošky, Richarda Jaroslava Mullera a Dominicka Benedikta. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)
  • Při televizní premiéře v průběhu velikončních svátků 2019 vidělo pohádku téměř 1 300 000 diváků na obrazovkách televize Prima ve dvou uvedeních. (zdeny99)

Reklama

Reklama