Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

silentname 

všechny recenze uživatele

Až na pár momentiek je pre mňa "Never Say Never Again" asi najhoršou Bondovkou, ktorú som mal možnosť vidieť. Mizerná charizma, žiadny pocit, že sme v skutočnom filme o agentovi 007 a Sean Connery to absolútne nevie zachrániť ani na chvíľku. Má síce pár dobrých fórov a sem-tam hláška funguje, no reálne je vidno, že tento film vôbec nepasuje medzi ostatné, lebo človek z neho nemá pocit, že by sa ocitol v tej istej realite ako všetky ostatné filmy. Nech si človek myslí o niektorých Bondovkách čo chce, tak minimálne som z nich mal pocit, že to pasuje do jedného a toho istého sveta. Toto je absolútne mimo. A nakoľko je to druhá verzia filmu "Thunderball", poďme si to trošku porovnať. "Thunderball" mal skutočne skvelý spád, výbornú atmosféru, absolútne bravúrny boj pod vodou a zloducha, ktorý ma nikdy neprestal fascinovať. Tu nemáme ani jedno z toho. Nebaví ma to, je to otravné, nemá to charizmu a ani Sean Connery miestami akosi nechce byť v tomto filme. Alebo minimálne tak pôsobia niektoré scénky. Čo je dobré? Rowan Atkinson pobaví náramne. Je tu pár dobrých hlášok a podľa môjho názoru je skvelé vidieť ten videoherný súboj medzi Bondom a Largom. To sú dobré veci. Zvyšok je nuda, nuda, nuda alebo otrava. Hodnotenie: D+ ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena bylo i Seanovi Connerymu ve filmu zařezeném do neveliké kategorie "neoficiální bondovka", dopřána opravdu nadmíra krásných a svůdných žen. Koukám, že i plakát mluví za vše. Přestřelky, honičky v autech a bitky slušným krokem couvají před šarmem a hádherou jemného pohlaví se kterým Irvin Kerschner opravdu nešetří. Na své si tedy přijde asi spíš mužská část publika. Zlepšováky, vychytávky a vtipy ovšem k "Jamesu Bondovi" (ikdyž v uvozovkách) také neodmyslitelně patří, nejinak je tomu zde. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud to správně chápu, tak neoficiální 007 znamená kromě toho, že to natočila jiná distribuční společnost, že se někdo naštval a po dvanácti letech povolal Šóna zpět do služby.... Tuctovka se všemi žánrovými neduhy, z nichž asi nejvýznamnější jsou pro mě tentokrát ty krkolomné zvraty a zvrácená stopáž. Viděno v prvním dabingu, tj. bratislavském (brněnském) - Junák na Conneryho velmi dobře, a škála použitých hlasů je velmi pestrá, takže v tom chyba není. Scénář je ale nemastný neslaný a osud postav je mi putna. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najhoršia bondovka, ktorú som videl. Mám rád bondovky a chápem aj označenie k Never Say Never Again neoficiálna. Všetko čo je na Bondovi skvelé, táto bondovka stráca. Scéna s bond motorkou, či úvodná mlátička v nemocnici je výborná, ale to je asi všetko. Connery=najlepší bond síce platí, ale v prípade tejto nie. Hlavný hudobný motív vo filme takmer nie je a záporák je "suchý". No za vyslovené nešťastie a sklamanie považujem záver filmu, ktorý si dovolím označiť za najhorší, najmenej akčný a najnudnejší v celej bond sérii. Z ostatkom by som sa zmieril a dal by som 3*, ale z hore zmiňovaným dôvodom to nejde. Aspoň, že bondgirls sa vydarili, ako Kim, tak aj Barbara Carrera. Pekná mrcha! /45%/ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka s Connerym, dějově kopírující jednu z jeho vlastních oficiálních?! Pro mě primárně laciný a nezáživný výsměch bondovskému kultu, jenž z hlediska výpravnosti, velkoleposti a hlavně zábavnosti těžce prohrává snad se všemi dosud natočenými dobrodružstvími agenta 007 (a že mě mnohá z nich dnes už nechávají hodně chladným). Tuhle upocenou zbytečnost (kterou má na svědomí režisér nejlepšího dílu Star Wars!) nezachrání ani (pořád celkem šmrncovní) Connery, ani krásná (a proklatě sexy) Kim Basinger... A bohužel ani Mr. Bean! :D Nadprůměrně mě pobavilo asi jen zúčtování se zlou bondgirl (která je taky krásná a sexy :)). 40 % ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Had, kterého vhodí Fatima Blush (Barbara Carrera) do auta Jackovi (Gavan O'Herlihy), je Boa constriktor, česky Hroznýš královský. Jde o škrtiče, který je ve své velikosti pro člověka neškodný, přestože kousnutí může být pěkně bolestivé. (Prochy38)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)
  • Když na Palmyře přepaluje Bond (Sean Connery) hodinkami pouta, přichází ho zkontrolovat hlída se samopalem AK-47. V samopalu však není zásobník, je tedy nepoužitelný. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama