Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud to správně chápu, tak neoficiální 007 znamená kromě toho, že to natočila jiná distribuční společnost, že se někdo naštval a po dvanácti letech povolal Šóna zpět do služby.... Tuctovka se všemi žánrovými neduhy, z nichž asi nejvýznamnější jsou pro mě tentokrát ty krkolomné zvraty a zvrácená stopáž. Viděno v prvním dabingu, tj. bratislavském (brněnském) - Junák na Conneryho velmi dobře, a škála použitých hlasů je velmi pestrá, takže v tom chyba není. Scénář je ale nemastný neslaný a osud postav je mi putna. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ulet za regulerni Bondovku bych to ani moc nepovazoval ten Connery uz je opravdu starej a z formy To i Moore vypadal ve svych poslednich filmech lip jinak je to vicemene remake Thunderballu a po strance akce to neni tak spatny koukat se na to da ale jak rikam ti jini herci ve znamych rolich absence Barryho hudby a ten Conneryho navrat po 12 letech nevim co k tomu rict film je to koukatelnej ale jako Bondovka nehodnotitelnej proste ulitlost ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na pirátské bondovce vadí, je že Q nehraje Desmond Llewelyn, jinak si myslím, že se jedná o velmi sebeironický film s Rowanem Atkinsonem ve velmi půvabné roličce ("Pane Bonde, nešel byste se potápět?"). Edward Fox (nebudu se tajit, že je můj oblíbenec) vlastně zapdá i do oficiálních bondovek, protože v té době ještě nenastoupil nový M. Kevin McClory chtěl ten příběh natočit ještě jednou a to v době před Casinem Royale s Bondem v podání Pierce Brosnana. Bohužel na to zemřel moc brzy... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príde mi to skôr ako paródia na Bonda, než ako vážne mienený film. Predsa len čas sa zastaviť nedá a obstarožný Sean Connery už vo svojej najslávnejšej úlohe pôsobí trochu smiešne. Na Seanovi je dosť vidieť vek, takže mnohé kaskadérske kúsky mu už divák ani neuverí. Bondgirl Kim Basinger trochu zatienená slizákom Klausom Maria Brandauerom, ktorý si svoju rolu určite vychutnal. Jedna zo slabších bondoviek, dejovo nič nové, ani záporákov nápad ako si podmaniť svet nie je už veľmi originálny. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Když za sebou podmořským tunelem prchající Largo (Klaus Maria Brandauer) odpálí přístupovou cestu, Bond (Sean Connery) ho přestane pronásledovat, odhodí potápěčskou výstroj a jen v neoprenu, beze zbraně, se vrací ke vchodu jeskyně. V následujícím záběru přibíhá ke vchodu se samopalem v ruce. (pjotri)
  • Režisér Irvin Kershner se stal prvním američanem, který režíroval film ze série o Bondovi. (Sony1994)
  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama