Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 7 - Connery zestárl, Blofeldovi narostly vlasy...zajímavá bondovka, celkem se mi líbila, dvojice Wint a Kidd je téměř dokonalá a jejich praktiky také stojí za podívanou. Scéna v krematoriu je zdařilá a Bondovo rozprávění s krysou v potrubí je také zábavné. Jako povedenou hodnotím také honičku s policisty v Las Vegas. Není to už sice Connery jako před lety, ale stále lepší než zestárlý Moore nebo Sean v Never Say Never Again...K roli Jamese Bonda se Connery vrátil po 4 letech, protože nový Bond Lazenby zklamal a nový ještě nebyl...Jako návrat solidní. Přesto však nemohu zapudit dojem, že kdyby Lazenby vydržel ještě minimálně na tuto bondovku, mohla se nést v reálnějším duchu a působila by svěžejším dojmem. Mimochodem růžová kravata je poměrně hrozná, stejně jako scéna v bazénu, kde Bond topí Bambi a Thumper - scénu předtím na ně nestačil a najednou mu stačí dvě ruce k udržení dvou gymnastek pod hladinou? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Diamanty jsou věčné, coby poslední Bondovka se Seanem Connerym. Rozhodně nepočítám tu blbost z r. 1983, což je rádoby neoficilání část o Jamese Bondovi, jenže což o to a ještě mizerná. Ale dost o tom. Po nedávném díu z r. 1969, kde hrál Lazenby tu máme návrat Conneryho. Sean je stejně tak dobrý jako v jeho předcházejících filmech. Nechybí mu to pravé charisma, v jeho 40 vypadá pořád skvěle a zde navíc nešetří skvělými hlášky. Co se týče děje, tak tu máme opět Blofelda a to v jiné herecké podobě. Nějakou souvislost s předchozími částmi tu hledat nemůžeme. Nenavazuje to na předchozí OHMSS ani na You only live twice. Což nevadí, prostě další verze s naším oblíbeným bondovským padouchem. Neměl jsem s tím problém. Charles Grey už hrál v You only live twice, ale ne Ernesta B. Zde Blofelda zahrál solidně, jen mi přišlo mimo ty scény s jeho dvojníky, ale co už. Děj to má běžně prostý; hrozí tu další jaderná katastrofa. Takže víc si stěžovat nemohu. Sice jsou ještě o ždibec lepší Conneryho kousky, ale na tenhle díl se vždy rád podívám. Hlavní bondgirl zde působí trochu chladně, ale své charisma a krásu určitě má. Na poměry starých Bondovek tu nejsou moc hluchá místa. Větší dynamiku akce a spádu to á spíš asi až v té druhé polovině. Tam to má i jednu dobrou automobilovou honičku. Ale nudu zde rozhodně nenajdeme. Veškeré scény jsou rozmanité a zajímavé. Hudba od Barryho je skvělá jako vždy. Ostatní známé postavy včetně M, Q, Moneypenny apod tu máme. No, to je asi vše, lépe Connery skončit v téhle éře nemohl. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pro mne celkem povedený Bond s několika podařenými bitkami - s hadími ženami či s pašerákem diamantů ve výtahu, se spalováním Bonda v rakvi i s honičkou v měsíčním vozítku. Když přidám ještě efektní laser na oběžné dráze a několik zlikvidovaných Blofeldů, vychází mi dost dobré hodnocení. A hlavně - Connery je zpět. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-va1qL-UaqY ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-7 Sean Connery se opět vrátil do své zřejmě neslavnější role, nicméně už to bohužel není ono. Po celou dobu stopáže jsem měl neutuchající dojem, že už ho James Bond unavuje a nebaví. Přičtěte si k tomu ještě genericky vykreslenou zápornou postavu či nezáživný příběh postrádající onu typickou jiskru a dostanete jednu z nejrozporuplnějších bondovek vůbec. Situaci sice zčásti zachraňuje duo zabijáků Wint a Kidd, avšak i přesto se neubráníte dojmu, že to celé šlo pojmout daleko, ale daleko lépe. Na samotný závěr je zde záhodno zmínit i vozidlo Ford Mustang Mach 1, které je součástí výtečně nasnímané automobilové honičky. (HBO GO) „Thank you very much. I was just out walking my rat and seem to have lost my way...“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)

Reklama

Reklama