Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Dalton je na roli skvělý, má ten poťouchlý a darebácký, klukovský výraz v očích, jaký od Bonda očekávám, ale nějak nemá co hrát. Ta zápletka je tak divně vycucaná z prstu a raději se nad ní nezamýšlím do hloubky, abych nenarazil na nelogičnosti. Zajímavé je, že tvůrci po Duran Duran sáhli po A-Ha, tak jestli to chtěli směřovat tímhle směrem, pak se nedivím. Samozřejmě potěší pokusy o slovenské reálie, jež se vcelku povedlo zvládnout, a je milé slyšet slovenštinu v bondovce, auta VB rulezz a tak, ale stejně pro mne nuda, spousta vaty a těch pár bonmotů to nezachránilo. U bondgirl jsem si nebyl jist, jestli netrpí chudokrevností. Potěšila mne hvězda béčkových filmů John Rhys-Davis, i když tady taky má jen čurdy, ale on stejně moc neumí hrát. ;-) Po pravdě řečeno, jeden díl MacGyvera je akčnější a vtipnější než tohle. Chybí cokoliv víc výrazného a zapamatování hodného. A je pravda, že noví představitelé Moneypenny a Leitera stojí taky za starou belu. Jinak je vtipné vidět, jak se mění politický diskurz - kde jsou ty doby, kdy západ Afghánistán podporoval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#15 - Daltona a Lazenbyho považujem len za takých dočasných náhradníkov medzi ozajstnými agentmi 007. Lazenby mal tú smolu, že prišiel po Connerym, Dalton teda mohol využiť výhodu starnúceho Moorea a nahradiť ho hlavne v senilnejúcich akčných scénach. Chýb však nastalo viac. Dalton je v akčných scénach pomerne svižný, ale ak to porovnám, tak asi aj tie treba vedieť zahrať. Charizmu nechal zavesenú niekde doma na vešiaku a tak to všetko zachraňoval len kvalitný scenár. A potešili najmä počiatočné scény z prostredia Bratislavy a Slovenska a originál slovenská reč, nie nejaká úbohá náhrada ruského nárečia. 65%. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dalton se mi libil v obou dilech, sice bohuzel jen ve dvou, ale tady mi prijde lepsi. Ne jen on, ale cely film je vytecny. Konecne Moore odesel a s nim i ta zastaralost. Nevim, mozna je to tim, ze zavital konecne i do CSR. Nadupany svizny pribeh ktery se libil hlavne tim, ze nebyl moc zamrenej na ty vychytavky jako jsou ty eho hodinky, auta ale na tu pravou spionaz. Proste skvele! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste spálil půl miliardy dolarů? To je smůla, Bonde. Mohl jste být živý a bohatý, ale takhle budete chudý a mrtvý." Tak to asi nepůjde, ale zní to tak směle. Nicméně na nesmrtelnosti Bonda to nic nemění, takže přijměte tuto lekci z parašutismu, odstřelování, horolezectví, skákání s dopravními prostředky, pilotování, solení silnic v ČSSR či lyžování ve futrálu od violoncella a bavte se s instruktorem 007. Mně to nečinilo nejmenší obtíže. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Oproti poslední Bondovce s Rogerem Moorem jde o obrovské zlepšení. Je to mnohem chytřejší podívaná (i když nevím, jestli se to v souvislosti s Bondem dá říct), mnohem profesionálnější zpracování, je tu mnohem méně nesmyslů, méně otravných klišé a má to spád a napětí a vlastně celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdičky, ale musím je ubrat za dvě věci, na které jsem asi nějak přecitlivělý. Jednak absurdní hra na violoncello a pak ohromující výbuch letadla, kterému došel benzín. Říkal jsem si předem "ty vole, jestli to letadlo fakt nechají vybouchnout, tak dám hvězdu dolů" a ono jo. Co tam jako bouchlo? Hliník? Sklo? Zbytky opia? Úvodní část v Československu je pro našince super zajímavá, i je slyšet nějaká ta čeština (resp. slovenština), navíc tam překvapivě nejsou nějaké super nesmysly, co by nás měly rušit. Část v Afgánistánu je zase vtipná v tom, že týpci, ze kterých se o několik let později dost možná stanou Talibánci, jsou tady za klaďáky se slabostí pro violoncello. Timothy Dalton je podle mě skvělý a je pro mě do té doby nejsympatičtější Bond. Jeho holka je pro mě možná i nejsympatičtější bondgirl. Už jsem to ani nečekal, ale těším se na dalšího Bonda. Na Dech života jsem byl v hodnocení trochu přísný, je pro mě do té doby na druhém místě v žebříčku, ale za to letadlo prostě nemůžu jinak :-) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Úvodní píseň s názvem "The Living Daylights" zpívá skupina A-ha. (Benjamin-L)
  • Tramvaje použité ve filmu jsou rakouské, lze je vidět ve Vídni. V Bratislavě nikdy tyto tramvaje nejezdily. Stejně tak záběr, jak Bond (Timothy Dalton) vystupuje z tramvaje u vozovny ve Vídni, nikoliv v Bratislavě. (pjotri)
  • Při honičce na zamrzlém jezeře zasáhne střela československých vojáků pneumatiku Astonu. Když však potom James Bond (Timothy Dalton) vysune "Outrigger" a vyskakuje s autem nad vojáky, je možné si všimnout, že ustřelená guma je zpět na svém místě. (GH98)

Reklama

Reklama