Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

O něco nudnější než oficiální bondovky s Rogerem Moorem (první hodina hrozná), ale tohle má Seana Conneryho, který je zase lepší než Roger Moore a je tak v podstatě jediným, za to však zásadním, kladem. Sebeparodie je velká a docela v pohodě. A tenhle film je důkazem, že klidně mohl Sean toho Bonda hrát až do roku 1983 a nic by se nestalo. Co nechápu, že dělali stejný příběh, jako v Thunderballu. Vtipné je ovšem to, že jak je každá bondovka úplně stejná, tak mi to vůbec nedošlo. Nikdy neříkej nikdy má taky zpětným pohledem dosud nejhvězdnější obsazení z dosavadních filmů s Bondem, i když pro dvě hvězdy to byl jeden z prvních filmů, takže je to spíš náhoda. Videohra mě potěšila. Jinak v tom filmu není nic co by stálo za zmínku, krom toho, že to vypadá o 10 let starší a že nevím, za co (krom Seanova honoráře) úplně utratili na tu dobu tolik peněz. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Connery mohol aj po päťdesiatke hrať šarmantného zvodcu, aby tri roky po tomto filme hral už prestárnutého mnícha v Mene ruže. V každom prípade Nikdy nehovor nikdy nie je najlepšia bondovka. Akcia je fajn, kamera výborná, zábava tak akurát a dej trochu jednoduchší. No a malá účasť budúceho Mr. Beana je viac než šokujúca. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena bylo i Seanovi Connerymu ve filmu zařezeném do neveliké kategorie "neoficiální bondovka", dopřána opravdu nadmíra krásných a svůdných žen. Koukám, že i plakát mluví za vše. Přestřelky, honičky v autech a bitky slušným krokem couvají před šarmem a hádherou jemného pohlaví se kterým Irvin Kerschner opravdu nešetří. Na své si tedy přijde asi spíš mužská část publika. Zlepšováky, vychytávky a vtipy ovšem k "Jamesu Bondovi" (ikdyž v uvozovkách) také neodmyslitelně patří, nejinak je tomu zde. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy Conneryho navrat k Bondovkam. Tentokrat v remaku Thunderball. A aj ked v xichte uz dost zostarol, tak charizmu ma na rozdavanie, kondicku ma stale skvelu a v bitkach pôsobi fantasticky. Hned v uvode ma jednu dlhu bitku s obrovskym hromotlkom, ktora stoji fakt za to. Celkovo mi remake pripada lepsie ako original, ktory bol zabavny len na zaciatku a na konci. Tentokrat film obsahuje kopu skvelych akcnych scen pocas celeho filmu, co bolo potrebne, kedze samotna zapletka je dost jednoducha. Zase zakerne Spectre na čele s Blofeldom ukradne 2 tomove hlavice za ktore chce vykupne a Bond sa ich snazi cely film najst. Okrem spominanej bitky tu je este dychvyrazajuce blbnutie pod vodou so zralokmi, pôsobiva nahanacka ma motorke a samozrejme finale, ktore ale mohlo byt velkolepejsie. Divne pôsobi len ten videoherny suboj, ktory by som najradsej vystrihol. Trochu ma behom filmu iritovalo jak sa zaporaci Bonda striedavo snazia zabit a nasledne ho potom pohostia a vyzradia mu svoje plany, aby ho zase chceli zabit a potom ho zase pohostili a tak dookola. Tentokrat to uz pôsobilo fakt debilne. Velkym plusom je herecke obsadenie. Max von Sydow ako Blofeld tu sice nema velky priestor, ale aspon nepôsobi trapne. Klaus Maria Brandauer je taky ulisny parchant. Najlepsia je ale mrcha Barbara Carrera u ktorej som sa cely cas nevedel rozhodnut, ci by som ju radsej zabil alebo pretiahol. Nastastie to musel rozhodnut Bond. Nadherna je aj naivka Kim Basinger, ktorej to za mlada neskutocne seklo. V malej ulohe roztrziteho agenta (ako inak) potesi aj Rowan Atkinson. Connery ako som uz spominal je stale skvely a film je plny narazok na jeho vek alebo navrat. Keby mal chut hrat Bonda, tak ho nemuseli nahradzovat a kludne to mohol vydrzat az do prichodu Timothyho Daltona. Jedine, co mi pripada slabsie, je hudba, kedze tu absentuje klasicky Bondovsky motiv a aj titulkova sekvencia. Namiesto toho tu je cely cas dost nevyrazna hudba. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka, ktora je lepsia ako original, ktory je akoze oficialny. 6/10. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Jedná se o tzv. neoficiální bondovku, protože je natočena pod záštitou studia Warner Bros., kdežto ostatní bondovky jsou "pokladem" studia MGM. (DominikV)
  • Natáčelo se od 27. září 1982 do začátku roku 1983 v Monaku, na Bahamách, ve Francii (v Nice), v Anglii, ve Španělsku, na Floridě, na Maltě a na severu Afriky. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama