Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

sympatický jsou na tom dvě věci...jednak béčková nekompromisnost a nekorektnost...a pak hlavně kamera...vizuálně to působí víc sedmdesátkově...barevností, z hlediska úhlů, pohybů, kompozic, práce se světlem....King měl očividně k dispozici někoho zdatného, protože ten film dobře vypadá...jo a v první polovině jsou tak dva tři náznaky dobré scény...a to je tak všechno.............neuvěřitelná hovadina...Kingova režie je naprosto jedinečnou ukázkou toho, jak by se nemělo točit nebo nedej bože pracovat s poetikou...stříhá tam, kde nemá...ale po většinu času spíš nestříhá tam, kde má...a kdy už střihne, tak se mu rozpadá prostor i celkový vizuální oblouk...neumí vystavět scénu tak, aby byla napínavá, komická, apokalyptická...vypravěčsky je totálně marnej...... rytmicky a tempově je film doslova a do písmene ubíjející...toporné momentky jsou napchané nesmyslnými dialogy, které pronášejí debilní postavy zahrané marnými herci.......přiblble nasazená hudba...King jí používá bez ladu a skladu...bez pestrosti, stylové a náladové odstíněnosti...prostě si vymyslel, že na soundtracku budou AC/DC a tak to prostě je...že se jejich hudba hodí jen k některým scénám, je jí moc, působí stereotypně a po většinu času na sebe nevhodně upozorňuje, ho očividně vůbec nezajímá.......a ta nekompromisnot a provokativnost působí stejně toporně jako celý film...manifestně, tezovitě a chtěně........tím nemotorným trefováním se do estetiky, chtěností, toporností a absencí citu pro míru mi to připomíná Rodrigueze....už s ohledem na Grindhouse bych se nedivil, kdyby tohle byl jeden z jeho oblíbených kousků....doporučil bych oběma pánům, aby si podrobně nastudovali filmografii mistra Carpentera... ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, do jaké míry myslí King svůj jediný film vážně. Pokud jde o pokus o seriózní adaptaci jeho výborné povídky, tak je všechno špatně. Pokud uvěříte, že tomu tak není, vyleze vám z toho osvěžující blbinka se všemi potřebnými klišé a několika povedenými scénkami. AC/DC samozřejmě potěší. Lepší 3*. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Když se jmenujete Stephen King, projde vám celkem všechno. Chcete natočit film a vyzkoušet si jak by vám slušela režisérská sesle? Fajn, obvoláme pár známejch, seženeme nějakýho producenta (ahoj Dino!) a nějaký drobný. S prachama to nebudem přehánět, točíme přece béčko a naše šílené kamiony se nemusí rovnou měnit v infantilní roboty, aby lidem nahnali strach. Taky cinknem do Austrálie elektrikářské firmě AC/DC, aby nám poskytla něco hudebního doprovodu, což hoši rádi udělají. No, a pak už vám nic nebrání pronajmout si Pumpu s parkovištěm, jejíž majitel díky ropné krizi nic nenamítá proti tomu, že se stane majitelem Ruiny s vrakovištěm. Natáčení sfouknem v rychlém tempu a výsledkem uděláme radost jak sobě, tak podobně postiženým divákům. Díky Steve. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režijní debut nejznámějšího a asi i nejbohatšího spisovatele hororů současnosti Stephena Kinga ( Carrie, Beznaděj, To... ). Tento příběh začal 19. června 1987 v 9 hodin 47 minut. Za divné chování strojů může údajně kometa Rhea - M. Celý příběh trvá 8 dní, 5 hodin, 29 minut a 23 sekund. Ale zpět na začátek, vše začne pořádným nářezem. Nejdříve řekne jeden automat na peníze Kingovi, ať si trhne a pak hned začne hrát AC/DC. Tato hudební skupina nás provede celým snímkem. Dokonce se dá říci, že když zahrajou v tomto filmu jeden ze svých hitů - Hell´s Bell´s, tak k němu Stephen King udělal suprácký videoklip : http://www.youtube.com/watch?v=ZL0Zjfj5oMI pokud ho chcete vidět, musíte si pustit film. Je to podařený snímek ze zvláštním tématem. Jak se stát otrokem svých výrobků. V tomto případě převážně kamionů. Finální devastace je úchvatná. Tak vytáhněte šňůry ze zásuvek ať se na vás vaše elektrické přístroje nevrhnou a nechte si zapnuté jen domácí kino, to snad nebude tak nebezpečné.... CITÁT : Bill ( Emilio Estevez ) - Přichází Ježíš a je pěkně nasranej. Nejhezčí a asi nejnebezpečnější je kamion Happy Toyz se zelenou maskou na přední haupně. Nejlepší záběr : Školní autobus a v něm zabořené malé letadlo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)

Reklama

Reklama