Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, do jaké míry myslí King svůj jediný film vážně. Pokud jde o pokus o seriózní adaptaci jeho výborné povídky, tak je všechno špatně. Pokud uvěříte, že tomu tak není, vyleze vám z toho osvěžující blbinka se všemi potřebnými klišé a několika povedenými scénkami. AC/DC samozřejmě potěší. Lepší 3*. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor? A neupadli jste náhodou, když se vám kamion připletl pod nohy? Já vím, že King není zrovna nejlepší, je to jeho debut a taky poslední. Ale má neobyčejný náboj a originální děj. Navíc jsem v Jeseníkách dostal permici na vleky gratis, protože jsem jen tak vedoucímu řekl, že hudbu, kterou na sjezdovce pouštěli, je AC/DC. A tuhle kapelu znám jen z tohoto filmu. Navíc si v něm zahrála Yeardley Smith, která jen tak mimochodem mluví Lízu Simpsonovou. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JEŽÍŠ SE VRÁTIL A JE PĚKNĚ NASRANEJ!" Přejetí parním válcem - jedno z klíčových slov pro tento film na IMDb. Dino de Laurentiis, který už předtím produkoval několik adaptací Kinga jako MRTVÁ ZÓNA nebo KOČIČÍ OKO, umožnil Kingovi natočit si svou povídku Trucks z jeho první antologie Night shift. King zřejmě naznal, že vážný ton povídky převod do filmu neustojí a rozhodl se natočit čistokrevné černohumorné béčko tasící spoustu groteskních nápadů, zničící hodně náklaďáků a dunící muzikou jeho oblíbených AC/DC. Bohužel kvůli mizerně vystavěnému scénáři, kde si logika vzala dovolenou (proč se vzbouřila jen některá osobní auta?), soudržnost celku a tím pádem i jeho zábavnost často upadá. Tirákům trvá věčnost než lidi pořádně osolí a začnou s nimi komunikovat a lidští hrdinové se mezitím dlouho kopou v obleženém motorestu do prdele a jen občas někdo díky svému idiotskému chování zařve. A závěrečná spěšná likvidace hlavního záporáka-tiráku s hračkami je nepěkně odfláknutá (ta zmrzlinářská dodávka slídící okolo mohla být mnohem lepší záporák). Přitom film je opravdu nabitý černými vtípky a vychutnanými scénami jako zvedací most nebo průjezd ulicí zmasakrovanou nejrůznějšími vzbouřenými stroji od sekačky na trávu po autíčko na dálkové ovládání. Kingův režijní debut se ve své době setkal s jen velmi vlažným ohlasem (stál 10 milionů a v USA vydělal pouhých 7,5), King za něj byl nominován na Zlatou malinu a dodnes zůstává jeho jediným režijním počinem, přesto podle téže povídky vznikl v roce 1998 ještě jeden, o třídu horší kanadský televizní snímek TRUCKS. Jinak King se ve VZPOUŘE STROJů mihne na začátku filmu ("HONEY, THIS MACHINE JUST CALLED ME AN ASSHOLE!") a představitelka hysterické novomanželky Yardley Smith dabuje v Simpsonových Lízu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno