Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Itálie Suburra: La Serie (více)
Trailer
Itálie, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrají:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Recenze uživatele bearmeedek k tomuto seriálu (4)

Suburra: Krvavé předměstí (2017) 

První série dobrá a za 80%, druhá ještě lepší, za 90%. Chaos, kde se o moc v Římě mlátí politici, duchovní, policie, mafie italská, mafie cikánská a všichni, kdo by to rádi taky zkusili. Po čase trojka - hodně jiná, ale díky za ni. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Italové mají opravdu z čeho čerpat. Další mafiánský příběh, tentokrát hodně z pohledu "mládí má zelenou". Postavy třech mladíků jsou dobře protichůdné a každá je solidně vykreslená. Jak ti tři hošíci, flákači, tak všechny ostatní postavy - všichni jsou hajzli. Těžko tu narazit na dobrou postavu. A samozřejmě tady narážíme i na extrémní debilitu, ale ku podivu to na zážitku vůbec nevadí, jako mě to nedávno vadilo u jednoho španělského "díla". První řada vůbec nebyla špatná a je to logické i z toho hlediska, že tvůrci seriálu už mají hodně zkušeností s italským "folklórem". ()

Série 2 (2019) (S02) 

Pro mě ještě lepší, než jednička. Ta měla pevně danou osu v politické linii a postupně se vše dralo ke "zdárnému" konci. Dvojka je divočejší a plná zvratů. Často je všechno jinak každých pět minut. Může to působit až zmateně a hlavně nereálně, ale víme prd, co všechno se může udát v Římě. Hlavní je, že mě to bavilo, což bych netvrdil, kdybych byl účastníkem toho místního bordelu. A na konec jedna věc, která mě samotného překvapila. V jiných příbuzných dílech, např. v "Papíráku", diváci fandí zločincům (já ne). Tady se mi stalo, že jsem těm třem různorodým, mladým, rádoby mafiánům, fandil. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Je to jiné, než předchozí dvě série. Což neznamená, že před tím už bylo řečeno vše. Tady je v první řadě zajímavé sledovat ty známe tváře dál a určitě to nenudí. Poslední epizoda nabere tempo ve znamení pořekadla: Na každého jednou dojde. Ale že zůstal zrovna ten "měkouš", to nepotěší nikoho ... ()

Reklama

Reklama