Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 2

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (793)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spider-Man nikdy nebol môj obľúbený super hrdina, no napriek tomu som videl všetky filmové verzie a po neuveriteľných chválach som sa mrkol očkom aj po po tomto. A ja vám ja neviem, znova ma ten spider-man akosi nebavil. Úvod mi prišiel celkom nudný a všetko zaujímavé sa odohralo až na konci, pre mňa celkom dobra komiksová - akčná - vtipná zábava, kde sem tam príde aj na lepší nápad, inak viac v tom nevidím. Hudba fajn ladí a slovenský dabing opäť super. P.S.: áno, za titulkami je samozrejme scéna. Obľúbený Soundtrack: Shoulder Touch. 70% - 3* ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem méně dětské, než to vypadalo, a o nic více než MCU filmy. Jenže strašně mě mrzí, že se pavoučí postavy nemohly podělit o děj à la Infinity War, všichni hrají druhé housle Milesovi. Skvělé vtípky a narážky, neokoukaný (!) styl, ale odvaha posunout to ještě dál - anime Peni, Spider-Noir - chybí a promarňuje šanci o potenciální revoluci. I tak v paměti zůstane mnohem víc, než klasický příběh jednoho amerického (no jo, afroamericko-portorického) teenagera. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„S velkou mocí přichází...“ - „Neopovažuj se to doříct!“ Nevěřil jsem, že bych si po Raimiho „klasice“ dokázal užít i jiného Spidermana a už vůbec ne animák…ale zázraky se dějí. V případě Paralelních světů mě bavilo se nechat jen tak unášet chytlavým dějem (a skvělým soundtrackem), cítit tu fantazii, humor a nadšení tvůrců (komiksové vložky vše navíc příjemně osvěžovaly). A ohledně Lorda a Rothmana musím dodat, že i po Jump Street a Lego příběhu jsou stále zábavní, originální a málokdy sklouznou k trapnosti. A i když tu nechybí dojímavé scény, film si libuje v nadsázce a nadhledu, takže diváka vždy brzo přehodí na zábavnou výhybku. To zajišťují i hlavní protagonisté a zvlášť vyzdvihnu Petera B. Parkera, v jehož případě si neumím představit nikoho jiného než Jacka Johnsona, kterého jsem si z dabérů/postav užil nejvíc. Filmu bych vytkl asi jen sporný moment, kdy Prowler nepozná nemaskovaného Milese, ale budiž, při honičce ho nemusel dobře vidět (toho jsem si všiml až při druhé projekci). Jinak parádní 5*-ová jízda od začátku až do konce. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Toto je druhá adaptace komiksu „Spider-Verse“. Poprvé se komiks promítl do 3. a 4. série animovaného seriálu Ultimate Spider-Man (2012-2017). (3T)
  • První film o Spider-Manovi, ve kterém se Gwen Stacy objevuje jako superhrdinka Spider-Gwen. Gwen Stacy se objevila ve filmech Spider-Man 3 (2007), Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014) – v těchto filmech ale neměla žádné nadpřirozené schopnosti. (10milda)
  • Peni Parker pochází z alternativní dimenze Earth-14512 a využívá takzváný SP//dr Suit, který podědila po svém zesnulém otci, co zemřel při pilotování tohoto obleku. Peni tehdy bylo devět a později se dozvěděla, že jen ona může tento oblek řídit a nechala se kousnout radioaktivním pavoukem kvůli ovládání SP//dr Suit. Tento oblek byl vyroben v Oscorpu. (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama