Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 11

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (793)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na tohle pavoučí kousnutí je i arachnofobik krátký. V hrané verzi kazí p(r)ožitek Tom Holland, budeme se s ním setkávat ještě dlouho, přeobsazení opravdu nehrozí. Animovaná verze na tom není o moc lépe - představuje nám hispánské embryo z Brooklynu, co má charisma oschlého párku, a dvě hodiny s ním mě celkem vyčerpaly. A vůbec celý film se tak nějak přečerpal, hned ne, to až postupně. Kdo má rád invenční žně a originalitu, přijde si na své - nápadů je zde na rozdávání. Některé z nich jsou bujaře vyvinuté, některé jsou neprůbojně pojaté. Hlavním trumfem je originalita vedlejších postav, respektive (do té doby nemyslitelní) Spidermani z jiných dimenzí. Tak ti nemají chybu. Záporák Kingpin a jeho nohsledi za nimi dost zaostával, vizuálně byl příšerně vyvedený, jak kdyby se vyloupl z ranních animovaných seriálů, nakoupených za dvě babky, prostě mně nikdo z nich nepřišel nijak extra zajímavý. Rozpočet filmu byl velmi štědrý, bezmála 100 mega, jak je tedy možné, že v některých scénách byla "revoluční" animační technika poměrně bídná a na pohled celkem nepěkná a lacině vyhlížející, přesně řečeno hnusná. Marvel už prostě musel svoje pavoučí sítě rozhodit všude, početný zástup hraných verzí je jim málo, tak musí existovat strašně cool animované dobrodružství, které je tak náročné, až na jeho režijní vedení musí být povoláni hned tři režiséři. Bob Persichetti a Peter Ramsey už v minulosti cosi obrázkového a komerčně úspěšného načmárali, takže byli vedením schváleni, třetí do party Rodney Rothman už toho naškrábal taky hodně, tudíž byl taktéž schválen a ještě měl i režijní dohled nad svým pergamenem. Vesměs se invence celou dobu bila s naprostou slátaninou, což mně celkem kazilo dojem. A navrch samozřejmě nesměla chybět i nějaká ta (povinná) infantilní sekvence. Zdá se, že ty hrané verze o pavoučím teplomilovi mně bohatě stačí. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se Lord a Miller poté, co je neslavně vyhodili z natáčení starwarsovského Sola, dočkali satisfakce. Paralelní světy jsou nejlepší komiksový film od Logana. A fakt, že je animovaný, ho vůbec nedrží zpátky. Tvůrci naopak žánru a techniky využívají k tomu, aby film vypadal co nejvíce jako komiksová políčka. A daří se to náramně. Obdivuju i fakt, že sladili několik velmi odlišných stylů (manga, noir, klasické cartoon animáky...). Je zkrátka vidět, že za tímhle dílkem stojí hodně práce, nasazení a že na něm dělali lidi, kterým na výsledném díle hodně záleží. Postavy jsou sympatické, nechybí napětí, skvělý humor i zajímavé akční scény. Plus je tu několik velmi milých překvapení. Velký palec nahoru. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice pořád preferuju Spider-Mana v klasičtější formě, ale musím uznat, že tohle nápadité a hravé ztvárnění má něco do sebe. A to říkám jako neznalec marvelovských komiksů, který není schopný vše patřičně docenit... Přesto jsem se bavila a přijde mi to jako neotřelý a zábavný snímek, který může zaujmout i lidi nepolíbené marvelovským světem a jeho postavami. Ostatně není třeba ani příliš znát Spider-Manův příběh samotný. Tento film funguje sám o sobě. ~(3,8)~ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Když Spider-Gwen vysvětluje svůj příchod, je možné si všimnout filmového plakátu na „From Dusk Till Shaun“, který spojuje názvy filmů From Dusk Till Dawn (1996) a Shaun of the Dead (2004), přičemž stylizace vychází právě z druhého jmenovaného. (Guilemot)
  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)
  • Milesův otec Jefferson Davis má v čase 1:06:24 v mobilu kontakt na muže jménem Steve Ditko, což je jeden ze stvořitelů Spider-Mana. (Malyszs)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama