Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Diskuze

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Já mluvím o Takenu jedničce, né trojce. Nebo měl ve trojce snad souboj u taxíku s bodyguardem? :) zaráží mě, že ignoruješ co píšu. Pokud vim, Piere Morel točil jen jedničku, né ostatní dva díly a já tam Morela zmiňuju.

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

To je další věc no, ta tma.

Jako já se v těch bitkách orientuju, a klidně si to pustim znova, ale ten žal z těch prostřihů mě sere až nechutně.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Odpad?

 

Já můžu za to, že Fuqua prostříhal Denzelovi nepřehledným způsobem chvaty, kde to vypadá že ani záběry nenavazují? Já tý postavě věřil naprosté kulové, protože ty střihy udělali všechnu práci za Denzela. Chvaty tam nejsou rychlé, ale střihy ano. A když je to ještě přes osu a po každým chvatu, tak se to pro mě stává nestravitelným a naprosto nechápu, co na tom nikdo nechápe. Mě přijde vtipný, že tenhle trend se dneska uplatňuje a nikoho to neštve :)

 

pro tomase, někomu do zpráv jsem rozebral do úplnýho detailu veškeré souboje z Takenu. Pokud se budeme bavit o jedničce, která je taky koncentrovaná na dynamickej střih, za to jsou však akční scény dokonale přehledné. Předně souboj u taxíku s tim hlídačem - je tam dost střihů, ale zároveň je v akci vidět Neeson, né kaskadér a každej chvat je dokonale přehlednej. Samozřejmě Morel je fantastickej kameraman, takže při scéně kdy Neeson vrazí týpkovi dlaň do krku a praští mu hlavou u auto, se kamera sama k tomu autu nalepí, což dodá realistickej efekt, jako kdyby to tak skutečně bylo.

 

Zatimco první Equalizer se soustředil na nesmyslně nenavazující střihy a podivné kamerové úhly, kdy se Danzel pro něco napřahuje, STŘIH - vezme to, otočíme kamerovej úhel, STŘIH, otočíme opět kameru na Danzela, STŘIH, jeden chvat, STŘIH, další chvat...

 

nikde neříkám, že jednička je nějakej odpad (i když mě to vůbec nebavilo, ale to je můj vkus) ale to, že akční scény jsou katastrofálně prostříhaný je fakt. A při tom jsem naprosto přesvědčen, že Danzel to nepotřebuje - o to víc to nasere, když si pak pustím Safe House, kde v soubojích dominuje aniž by mu to režisér a stříhač kurvil.

na příspěvěk reagoval tomas.malo

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Už se na to moc těším. Po zklamání z MI6 mi snad Denzel vylepší náladu. Neočekávám, že to bude pecka jako první díl, ale kvalitní akci, skvělého Denzela a snad i funkční příběh to mít bude. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Uživatel TommyZR smazal svůj příspěvek.

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama