Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nijaká očekávání a film mě vcelku bavil. Stejně se ale nemohu zbavit názoru, že mi jednička nepřišla zase jako taková pecka, aby bylo nutné točit pokračování, a film podle mě celkově trpí údělem většiny sequelů, které se krčí ve stínu jedničky a působí vedle ní více či méně zbytečně. Denzel Washington je ovšem stále stejně skvělý a bavil mě i Pedro Pascal, zbytek castu je tam jinak v podstatě jen do počtu. Příběh mi přišel hodně předvídatelný a dějová linka s polepšeným černošským mladíkem mě tam nudila, protože mám pocit, že toto jsem viděl stokrát jinde. Finále ve větru velmi dobré. Za mě spíše lepší 3 *. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem dokoukal první E, tak jsem měl pocit, že jsem dostal "Sám Doma" pro dospělé. Asi budu za blázna, ale při druhém E jsem si vzpoměl na hru Zaklínač 3. Má to totiž podobný rys v tom, že hlavní hrdina řeší X vedlejších věcí a to hlavní nejdříve plyne v pozadí, postupně vyplave na povrch a je zakončeno finálem. Jenže na rozdíl od hry tady jsem si to neužíval a naopak mě to místy už nudilo. Film tím natahuje zbytečně stopáž a divák nic nezískává. McCall pomáhá támhle. pak tady ale nebuduje to ani zápletku a u mě osobně ani emoce. No a když se dobereme k rozzuzlení a k finále, tak očekávání je tak velké, že mě nakonec mohlo uspokojit jen málo co. A tomu co mi bylo nabídnuto se to nepovedlo. Za místy až příliš ukecaný a natahovaný film dám 60 procent a přiznávám... Já jsem zklamán. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"To si sa pomýlil. Vy idete do vojny so mnou.“ SPOILERY. Atmosférou, dejom, ale v podstate i žánrom razantný odklon od (výbornej) jednotky. To je teoreticky plus, pretože k tomu naozaj môžeme pristupovať ako k plnohodnotnej a sviežej dvojke a nie ako k unavenému remaku. Paradoxne, viac ako akčné sekvencie ma oslovili scény, v ktorých Denzel pomáhal obyvateľom štvrte, než špionážne akčné momenty. Celé je to jedno veľké klišé. Hlavný zlosyn je čitateľný od prvej scény a po vizuálnej stránke to napriek pár dobrým nápadom je oproti vymaznanej prvej časti prekvapivo chudobné a nevábne. To je čudné, lebo rozpočet nielenže nebol nižší, ale bol ešte o pár miliónov vyšší. Akcie je dosť a je OK, ale opäť: na prvý diel sa nechytá. To ani Denzel, na ktorom je predsa len vidieť, že už má napriek dobrej kondičke po šesťdesiatke. Príbeh ma vôbec nezaujímal, postavy nudné. Finále zaujímavo umiestnené do opusteného mestečka, ktoré ničí prírodný živel (niečo medzi Hadími očami, Sám doma a Skyfall), ale šokovalo ma, že proti hrdinovi nepostavili 50-členné zabijacke komando, ale štyroch (!) spotených týpkov. To ako vážne? Toto ma má ako akčného fanúšika uspokojiť a zavrieť mi ústa? To sa niekto trochu sekol, nie? V scenári sa ustavične zjavovalo niečo rušivé. Prečo ho nožom bodal spredu? Keď sedel za volantom, v pohode stačilo bodnúť zozadu, keď sa nemohol brániť. Prečo si myslel, že Denzel jeho rodinu v aute neunesie resp. nezabije? Prečo mu vôbec preboha napadlo skúšať knižnicu? Kam sa podel gang? A prečo aj naďalej nestrieľal do kufra auta? Sorry, proste zle. Nič v zlom, ale fakt nechápem, prečo film s rozpočtom 62 miliónov na celom svete zarobil 190; asi naň ľudia chodili so spomienkami na skvelú jednotku a mysleli si, že dvojka bude minimálne rovnako dobrá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: 190,4 miliónov $ | Pre mňa oveľa podarenejšie, než jednička. Paradoxne, malé dejové linky ma zaujali viac, než ta hlavná - prišli mi duchaplnejšie a vývojaschopnejšie. Denzel je na svoj vek v prekvapivo dobrej forme - v lepšej, než napríklad pred desiatimi rokmi. I napriek tomu už trošku začína plniť v Hollywoode rolu, ako Liam Neeson. Ale mne to vôbec nevadí. Faqua mal lepší materiál pod rukami s Olympusom a Southpaw, tak dúfam, že niečo podobné opäť prinesie. Ps: Na Pedra Pascala sa teším v každom filme, ale scenáristi mu veľa hĺbky tentokrát nedopriali. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to ještě víc jak jednička. Dvojka je osobnější (a využívá některých naznačených motivů z prvního dílu), má uvěřitelného, ale přesto nebezpečného záporáka, místy je i příjemně civilní a film využívá to nejlepší z hereckého projevu Denzela Washingtona. Bavila mě jak detektivně-špionská první polovina, tak akčnější půlka druhá, kde se napětí skoro pořád dalo opravdu krájet a parádně nasnímané a lahůdkově ozvučené finální zúčtování je chutná třešnička. Nemám výhrad, už dlouho jsem neviděl tak chytlavý akční thriller a Robert McCall tu ukázal, jaký má v sobě potenciál. Dal bych si ho klidně i napotřetí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení byli zraněni dva členové ochranky. (Tomas_TM)
  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 102,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 190,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama