Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (Cinemart)

(více)

Recenze (502)

Dzoumen 

všechny recenze uživatele

Tento Český film se povedl,byl jsem trošku zaskočen,že mě to tolik bavilo a bylo to i z důvodu,že tam hrál herec Langmajer,protože on hraje užasně. O filmu se přiučíte hodně věcích. 79% ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Po Karlově zku*veném dni jsem čekal standardní komedii o muži kreténovi, který k rozumu přišel. Nečekal jsem však takový twist a odříznutí Langmajera na zbytek filmu. Trošku jsem se obával, co za balast z toho vznikne, ale Polívková to bravurně zahrála a scéna, kdy šla první den do práce mě dohnala k slzám a asi minutovému záchvatu smíchu. Další průběh byl už takový průměrný, nechybí ani klišé výlet do přírody uprostřed filmu. Závěr mě trošku zklamal, měl zahrát hlavně na struny rodičů, ale jelikož byla linka otec-dcera taková vedlejší, nevím proč jí dali takovou váhu. Obecně jsem se bavil a ta smíchová bomba zaslouží tu jednu hvězdu nad průměr. ()

rionka 

všechny recenze uživatele

Freaky Friday patří mezi moje top filmy, těžko dohánět, i když Anička udělala hodně. Tohle bylo pěkný, ale strašně předvídatelný. Přesto cenim, bavilo mě to. 3*** ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších českých komédií, ktoré úplne odľahčeným a neviazaným spôsobom charakterizuje vzťah mužov a žien a aj keď sa v podstate bavíme o prerábke amerického kinohitu, tak musím povedať, že som sa bavil a kľudne by som si to pozrel ešte raz. Neviem si predstaviť, kto by lepšie zahral Karlu ako práve Anna Polívková a Pauhofovú ako herečku mám veľmi rád, takže pre mňa spokojnosť. Síce trošku pomalý a taký nesúrodý rozbeh, ale druhá polka filmu to celé vynahradí. 70 % ()

STORM70 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem sice nečetl, ale jestli je tak strašná jako tato prý komedie nedivil bych se kdyby Tomáš Třeštík začal znovu normálně pít, natož pořádně chlastat... 2/10 ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se doma přemluvit, že na to mrkneme v TV Rýma, takže klasicky reklamy na vložky nebo na pleny pro seniory občas přerušil film s názvem Po čem touží transformátor Karel. No takhle jsem se už dlouho necítil trapně v kruhu rodinném a váhal jsem chvíli s odpadem. Ale jednu hvězdu musím dát Aničce za snahu. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

České komédie extra nemusím, pretože vždy v nich ide väčšinou o pletky medzi starými babkami, ale toto je z trochu iného súdka. Ako poznamenal T2, chce to odvahu urobiť remake kultovej americkej komédie, navyše preobsadiť rolu Mela Gibsona, to chce pár chlapských vecí, ktoré hlavné hrdina v priebehu filmu stratil. Po dlhšej dobe tu máme vtipnú, celkom svižnú a dobre zahranú komédiu, ktorá však zbiera všetky možné klišé, z tej tony amerických komédii. Na pohodový večer to ale určite stačí. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Trochu scifi komedie, kde Polívková porazila Langmajera. Děj byl prapodivný, v závěru i inspirativní. Jinak pár hlášek na více než 40% u mě nestačí. ()

GeminiK 

všechny recenze uživatele

Kdyby Karlu hrál někdo jiný, dala bych odpad. Anča Polívků se krásně vyblbla a já se jen díky ní do 2/3 filmu bavila. Pak už to byla nuda. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená oddechovka, hlavně v první půlhodině. I když má Táňa Pauhofová jen menší roli, tak dobře doplňuje ústřední dvojici (a hlavně je to moc krásná ženská...) . Hlavně kvůli A.Polívkové a J.Langmajerovi dám 3 *. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh už tu existuje tak milionkrát v různých filmech, národností a variantách. Takže by se člověk mohl bát jak to asi dopadne když to uděláš znova a znova a znova a znova. Naštěstí, zde se to poměrně dost povedlo. Dobře zapadlo herecké obsazení a Polívková a Langmajer rozjeli svojí práci jak nejlépe umí. Humoru je tady až až. "Příběh dává smysl" i když je to předvídatelný a tisíckrát viděný story ničemu to v tomto případě nevadí. 70-75% ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív doporučení. Je to dobrá, intelektuálně nenáročná komedie. Udělejte si se svojí polovičkou čas a bez obav vyražte do kina. Neuvidíte sice komedii, na kterou nezapomenete do konce života, ale smát se budete. A několikrát možná i nahlas. Celý film slušně rozjede Jiří Langmajer a po jeho převtělení do Anny Polívkové film zařadí ještě o stupeň výš. Je neuvěřitelně dobrá! Její „Karla“, sexistický chlap v ženském těle, je lahůdková. Nesrovnávejte ale tenhle film s hollywoodskou produkcí, jdete na český film. Takže neřešte logické lapsy ve scénáři a tu a tam akci, vraženou scénáristy do děje jen proto, aby to nemělo pod 60 minut. Ono to koneckonců až tak moc to nevadí, Polívková tahle hlušší místa bez problémů uhraje. Škoda jen povinného závěrečného napravení "hříšníka", naštěstí je v tuhle chvíli do titulků už jen pár minut. Přítelkyně se opět bavila o něco lépe než já. A jak jsem se tak rozhlédl po plném! sále teplického kina, ostatní páry na tom byly podobně. Chlapi se pobaveně usmívali a ženy byly rozchechtané od náušnice k náušnici. Přesně toho chtěli nejspíš tvůrci dosáhnout a nejspíš se jim to povedlo. S procenty to tedy dnes dávám jako mix, tj. 65% (male) 75% (female). ()

kaesko 

všechny recenze uživatele

Taková oddechová komedie. Chvilkama trapný humor, chvilkama fakt chlama. Myslím, že nikoho neurazí a každý si tam najde to svoje, čemu se zasměje. Anča Polívková naposto skvělá a úžasná. =) ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Když jsem po úterní (před)premiéře koukala na komentáře a hodnocení filmu, lehce jsem se vyděsila, jestli to ve čtvrtek nebudou vyhozené peníze. Kamarádky ale trvaly na tom, že v jiný čas se jim jiný snímek nehodí, takže jsme šly... a kupodivu jsem byla překvapená, že to AŽ TAK strašné nebylo. Jistě, film obsahuje hodně klišé a hlavní hrdina je ve svém šovinismu silně černobílý, stejně tak některé věci při hlubším zamyšlení nedávají smysl (to jako na personálním nikdo neřešil, kde se najednou Karla vzala, že zmizela, kam jí posílali výplatu?), ale jako oddychovka to byl takový průměr a některé momenty pobavily. Výběr herců byl vyloženě šťastný, Polívková mužatku zahrála perfektně, a i když se mi nechce věřit, že by velký macho tak rychle změnil názory i návyky, naučil se malovat a prozřel, jak to vlastně ženy mají těžké, nijak mě sledování tohohle snímku neurazilo. ()

DaWz 

všechny recenze uživatele

Takovej hejt tady :) Je to proboha komedie, samozřejmě jsou tam nadsázky a přiblblý setupy situací, ale to vůbec není pointa. Bavil jsem se náramně. Nevzpomínám si, že bych někdy viděl lepší českou komedii! ()

pold odpad!

všechny recenze uživatele

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Filmaři točí rádobyvtipné filmy o něčem, čemu nerozumí, a to ještě strašně hloupě, tupě, blbě a co hůř, škodlivě. Nejsem žádný příznivce radikálních feministek, ale portrét "feministy" - který fakticky nepředstavuje z feminismu vůbec nic nad rámec prázdných floskulí - jako nesvéprávného debila, je jen takovým utvrzením toho buranského šovinismu čtvrté cenové skupiny. ()

Související novinky

Reklama

Reklama