Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Narcos byl u mě podobný případ jako první série The Handmaid's Tale. První tři díly mě nezaujaly, tak jsem si od seriálu dala asi dvouměsíční pauzu a pak se k němu zase vrátila. Od čtvrtého dílu už to šlo ale letem světem a já první sérku zfoukla za bezmála týden. Neuvěřitelné, kolik jsem se toho dozvěděla z jihoamerické historie. To je taky jeden z plusů tohoto seriálu, dozvíte se něco, co se dříve ani vědět nemělo. Narcos má neskutečný dějový spád. Neříkám, že je v každém díle nějaká akce, ale čím dál víc vás zajímá, kam se Pablova prohnanost a nelidskost prokouše. Brutalita tady taky nezná mezí a s nějakou cenzurou se tvůrci fakt nezabývají. Tohle téma si zkrátka říkalo o seriál a schválně říkám seriál, abychom nepřišli ani o detail a mohli si vychutnat zvrácenou historii drogových kartelů do posledního gramu. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Famózní, realistická, příběhově bohatě náplněná... to je první série Narcos! Čekal jsem hodně, hlavně díky skvělým recenzím, a nakonec jsem dostal přesně to v co jsem doufal. Výborní herci, skvělý scénář s nímž se pojící skvěle vykreslené postavy a hlavně kvalitně vyprávěný příběh, který dokázal navodit famózní atmosféru a donutit vás si hlavní postavy zamilovat. No a zápory? Žádné jsem nenašel. 100% ()

Reklama

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelně svištící a poučný životopis Escobara od doby neveřejné, přes dobu politickou až po počátek doby psanecké. Naučil jsem se něco ze španělštiny, kokainové i studené války 80.let v Jižní Americe a dostal nápad na českou verzi seriálu, pracovní název je Agros. Hlavní hrdina bude místo drog úspěšně kšeftovat s řepkou a polským kuřecím separátem. Když narazí na svůj strop na trhu a kolem jeho nekalých praktik se začne stahovat smyčka zákona, rozhodí chudým pár koblih, aby mohl z politických pozic zlikvidovat konkurenci a zákony ušít na míru svému podnikání. Díky svým neomezeným finančním a mediálním prostředkům nemá jeho lživá kampaň ani populistické podplácení veřejnosti konkurenci, a tak se dostane až na samotný vrchol. Teprve když hodí přes palubu komunisty, kteří ho dosud kvůli své izolaci tolerovali, jeho bývalý nadřízený Šuman nasadí podpásové kalibry stejné ráže a politická hvězda našeho hrdiny začne uvadat. A aby se vyhnul potupnému osudu Janouška a Dalíka, bude nakonec rád, že se s prezidentem dohodne na domácím vězení v Čapím hnízdě. Ten konec je ještě v jednání, ale čekám na nabídky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě seznámila se zajímavě podaným seriálem (vypravěč je skvělý), u něhož jsem se velice dobře bavil a jako bonus jsem dostal množství zajímavých informací, které mě nutí k tomu, abych si je dodatečně ověřoval a abych si sháněl doplňková fakta. Vždy mě zajímá, zda se tvůrcům povedlo ve filmu nebo seriálu vytvořit správnou atmosféru, v Narcosu se tak stalo, od první epizody jsem se do ponořil do děje a jediné zklamání jsem zažil ve chvíli, kdy titulky uzavřely desátý díl. Na druhou stranu je faktem, že se mohu o to více těšit na druhou řadu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se k tomu netflixovskému zlatu dostal a co psát víc, je to pecka. A to ačkoliv je jasně vidět, že jsou reálie dost zkreslené a celé je to zpracováno přesně tak, aby to filmově dávalo smysl. Není vlastně ale důvod se, až na nějakou lehčí mystifikaci některých událostí, zlobit...zvlášť když všechny díly perfektně šlapou od začátku až do konce a jsou napínavé a poutavé. Zajímalo by mě, jestli by nějak podobně zajímavě šlo zpracovat konflikt v nějaké jiné zemi (několikrát mě napadla Kubánská revoluce). A co je na tom úplně nejlepší? Ty melancholický momenty podkreslené skvělou hudbou, zpravidla tedy závěry epizod. Btw, celkově mě ještě zaujal velký úspěch seriálu v Americe. Druhým jazykem ve školách je sice často španělština, ale jinak amíci nesnášejí cizojazyčné filmy a titulky a to mě u seroše, který je ze 75% španělsky dost překvapuje. O to raději jsem však plynule naskočil do druhé řady s příslibem té nově nahozené třetí. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)
  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)

Reklama

Reklama