Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (492)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby to napsal někdo, kdo ani koutkem oka nezahlídl předešlé Kingsmany. Snímek na reálných historických faktech vystaví jakousi alternativní historii o vzniku kingsmenů. A tváří se u toho děsně vážně. A je šíleně dlouhý. Zanechal ve mně velmi rozpačitý pocit, protože se evidentně snažil, abych se dojímala nad vymyšlenými historkami zasazenými přitom do reálného pekla První světové války, búrské války a ruské revoluce. Přidal ještě takové nechutnosti, jako fakt oplzlé olizování nohy Ralpha Fiennese. Ten ostatně je dost nablblá postava – coby pacifista zmasakruje desítky lidí. Přehnaná délka filmu je způsobená i jednou dlouhou epizodou o synovi, která by se přitom ve zkratce dala odvyprávět za pár minut. SHRNUTÍ: Když se vymyšlená historka tváří vážně, není k zasmání, leda k smíchu. Kdyby nebyla tak strašně dlouhá. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kingsman: První mise není ničím jiným než sledem náhodných scén v hodně mlhavé paralele s historickými událostmi. Scén, které dávají divákovi dostatek vizuálních lákadel a wtf momentů, aby nemusel přemýšlet nad tím, jak je zápletka nicotná a vlastně vůbec nedává smysl. A odhalení hlavního záporáka podávané jako obří překvapení (které si divák domyslí v páté minutě filmu), to snad Matthew Vaughn nemohl myslet vážně. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsmani jsou asi po pátém odložení konečně tady, a jak jsem za ty roky viděl ty trailery asi 30x, tak už jsem se na to moc netěšil a docela mě to příjemně překvapilo, jelikož jsem fakt čekal po zklamání ze dvojky dost málo, jelikož mě ten setting příliš nelákal. I tak je moje kdysi neochvějná víra v Matthew Vaughna ta tam, nicméně kdyby alespoň takhle točil každý filmař, nebylo by tolik sra*ek. Jen jsem byl u tohoto tvůrce zkrátka zvyklý na víc. Leč 130 minut krásně uteklo, Ralph Fiennes je i v tomto věku tahounem i v akčních sekvencích a to víc mě samozřejmě mrzí, že film v pokladnách pohořel. Vaughn se nechal slyšel, že to ho nezastaví v přípravách trojky, tak snad tuhle ságu uzavře ještě velkolepě. PSHarris Dickinson mě tu nakonec neštval tak, jak jsem se po prvním traileru bál. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje malá čtvrtá hvězda je hlavně za epičnost a velkofilmovou vizuální působivost, po stránce dějové záživnosti už tak spokojený nejsem a fůra toho všelijakého britského (nebo spíš anglického) vlasteneckého patosu už se mi v závěru notně zajídala. Zatímco u prvního Kingsmana jsem se často chechtal a u druhého se jen sem tam trochu pousmál, tak u třetího jsem se několikrát výrazněji uchechtl, čili moje hodnocení je z hlediska zábavnosti někde mezi nimi. Nejvíc mě asi pobavilo pojetí postavy Rasputina. A oceňuju i comicsově zjednodušené a přitom vcelku výstižné vykreslení reálií (frontových i zákulisních) první světové války. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vaughn se zřejmě definitivně vyčerpal, stejně jako ve své době Bay u Transformerů. Prequelu Kingsmanů chybí nadsázka. Stále má výborné akční scény, ale jaksi to celé drhlo. Skvělou i když dosti nechutnou scénou je návštěva u Rasputina. Na city se snaží zahrát vyvrcholení v zákopech, abychom dostali závěrečné zúčtování s hlavním záporákem, který se tentokrát odhalí až v poslední desetiminutovce. Škoda, že tihle Kingsmani nevyšli. Regulérní Trojka zřejmě nikdy nevznikne. Mě by popravdě v současné chvíli hodně zajímala. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)
  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama