Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 9

Recenze (907)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednotlivy mise si zacinaj bejt dost podobny. Tady se navazuje na predchozi dil, ale dej je tak silene prekombinovanej, ze se v tom zacnete za chvili ztracet, coz je paradox, protoze misty je film naopak desne predvidatelnej. Takova trosku az sci-fi akce z minulejch dilu lehce ustoupila do pozadi a tentokrat je akce vic spinava a uveritelna, bohuzel by ji tu mohlo byt vic. Herci jsou tradicne fajn a mile prekvapil i Cavill. Takze celkove fajn akcni thriller, kterej 150 minut docela slusne odsejpa, ale neni tu nic, co by nejak vybocovalo z tyhle serie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kick-ass action of the year, is it clear? Crystal.. HALO jump za soumraku, zaneřádění klubových toalet, Paříží bez helmy, bázně a hany či vrtulníky nad Kašmírem, to všechno je živočišná, svým způsobem oldschoolová akce, které z Huntovy starosti o tým a čachrů třípísmenných organizací (které bez přípravy předem jen stěží poberete) dělá jen pouhopouhé spojky, aby se příběh dostal z bodu A do bodu B (čítající dětinský countdown a přestřihávání drátků). Poctivému řemeslu oddaný McQuarrie by měl kout Cruise, dokud je žhavý a kalkulačce výpočtu odchodu do důchodu se vysmívá do tváře. Rád bych také viděl kladivo značky Cavill v nějaké samostatné akci bez Kryptonu v rodném listě, protože schopných akčních herců pod padesát nám už v poslední době moc nezbývá.. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprosto uznávám řemeslné kvality, totálně božího Cruise, skvělé akční scény i tempo. Kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem se nudil, ale zároveň jsem měl celou dobu pocit, že většinu těch věcí dělala pětka o trošku lépe. Ať už to byla honička, práce se záporáky (v šestce je to celé až příliš průhledné) nebo jakási vyšperkovanost, která ze skvělé scény dělá scénu výjimečnou (chybí mi tu opera). Je to super, ale ne tak super jako minule a fakt si nedovedu představit, že kdybych si měl teď vybrat, který z posledních dvou dílů M:I si pustím, sáhl bych po šestce. Nechci znít přehnaně zklamaně, ale je to jako vybírat si mezi Temným rytířem a Temný rytíř povstal. Ledgerovi dám přednost. Ale kdybych ho nemohl najít, Hardy mě rozhodně neurazí. Jen… prostě to minule bylo o malý kousek zajímavější. Ve všem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na vteřinu načasovaná akce pokračuje, atrakcí mají tvůrci plný kufr a Tom Cruise se pro diváka nejednou solidně zadýchá. Už pošesté přijímá nebezpečnou misi, ovšem přiznejme si, že těch vládních agentur a teroristických organizací, zvratů, veletočů a podrazů je krapet hodně. Věrohodnost tak jde hodně stranou, což bomba (stejně jako ve čtyřce, ač tam to byla tuším raketa) zničená v poslední vteřině jen potvrzuje. Banda šílenců hodlá rozsévat po světě neštěstí, vracejí se staří kámoši, kteří Ethana ve štychu rozhodně nenechají (ani on je), i smrtelně nebezpečná Švédka Rebecca Ferguson v roli energické britské agentky, která to má zase rozdělané na několika místech. A potěší i Huntova osudová láska. Záporáci jsou fajn, výprava je excelentní. Samotná akce je poctivá, staromódní, nápaditá, ale absolutní údernost má jen někdy. Už třeba díky Arnoldovým Pravdivým lžím si velmi dobře pamatujeme, že na fyzickou akci na pánských záchodcích bývá radost pohledět. I tady má propracovanou choreografii a fajn vyústění. Honička v pařížských ulicích rovněž dokonale strhne (včetně milé vsuvky s francouzskou policajtkou) stejně jako finále na úpatí útesu. Šestapadesátiletý Tom Cruise je pořád obrovské lákadlo, které se o svou kariéru stará s maximální pečlivostí, všichni navíc pochopitelně víme o jeho smělých kaskadérských úchylkách. A platí, že je nadále i výtečný herec. Oscarový autor thrilleru Obvyklí podezřelí Christopher McQuarrie coby scénárista stál za Valkýrou i třeba sci-fi Na hraně zítřka, navrch coby režisér koučoval velmi příjemného Jacka Reachera i minulou nemožnou misi. Plní tak Cruisovy ambice objevovat se v inteligentních žánrových kouscích. McQuarrie i tady potvrdil pevné režijní otěže i cit pro dávkování humoru a akce, scénář ale tentokrát přepálil. Možná i proto je šestý díl „jen“ velmi dobrým akčním thrillerem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět špičková zábavná mise, jestliže mě minulý díl připadal místy slabší, tady to už zase fičí na plný knedlík, až má člověk neodvratný pocit, že už to snad více Impossible být ani nemůže. Cavill se ukázal minimálně při bitce na záchodcích jako skvělá volba. Samozřejmě se budu těšit s čím příjdou zase příště. Docela mě i baví směr v sérii, který nahlíží na terorismus jako na nutné zlo, abychom se jednou mohli mít všichni lépe, jenže to by nesměl teroristům křížit plány nezmar Tom Cruise. Ten člověk je zkrátka ve filmech úžasně 100% soustředěný. Tentokráte tedy 90% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Jedno z promítání tohoto filmu proběhlo netradičně 600 metrů na skalní plošině Preikestolen a účastnily se ho 2 000 lidí včetně norského herce Kristoffera Jonera (Nils Debruuk). Promítací plátno měřilo 14 metrů x 9 metrů a předpremiéra se uskutečnila 1. srpna 2018 ve 23:00, tedy o dva dny dříve, než ve zbytku Norska. Lístky se prodaly během 10 minut. (Leopard105)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama