Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Recenze (433)

Pejda 

všechny recenze uživatele

Tři dávám za herecký výkon, nikoliv za děj a film jako takový... mě to nebavilo a bylo to prostě takový divný... připadalo mi to jak puzzle, který prostě za boha nejde složit. 50% ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Husta atmosfera, vyborne lokace, krasna hudba a skvele obsazeni... a to vse zabito mizernym scenarem... skoda... 21/4/2021 60% ()

Nick321 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér vůbec, ale VŮBEC nepochopil, jak se dělá kvalitní mysteriózní horor. Že za lekačky ve stylu volume zesílit o 700% divák s největší pravděpodobností nebude vyděšenej, ale leda tak nasr@nej a klíč k navození atmosféry strachu spočívá v něčem úplně jiném. Nešťastná byla i volba Ani Geislerové do hlavní role. O Polednici z roku 2016 se dá obecně říct, že Kytice (2000) byla hororovější než toto a zároveň si dokázala udržet svoji důstojnost, byla natočena s citem, tohle všechno Polednice postrádá. Je to spíše jakési psychologické drama a větší tíseň než z neviditelného zla bych měl asi z toho, že tam žijí někde v prd€li uprostřed nekonečných polí, kam by v případě nouze ani sanitka nedorazila včas. Mimochodem, rozkošnou dcerunku bych s radostí nechal polednici. :D Takový spratek by se začátku nového školního roku ani nedožil. ()

Redyx1 

všechny recenze uživatele

Tak fandové klasických hororů zřejmě opovržlivě mávnou rukou,ovšem kdo se chce příjemně bát a ocení zejména dobře napsaný příběh, skvělou režii a v neposlední řadě perfektní herecké výkony Aňi Geislerové a Daniely Kolářové,ten rozhodně chybu neudělá... ()

samurraj 

všechny recenze uživatele

Jako když to vezmu kolem a kolem, tak je spousta lepších hororů, ale na České poměry, kde se chrlí tuny pouze sračkových rádoby komedií to je cesta správným směrem. Je to tak na 3*, ale dal jsem 4 za to, že v Česku vzniknul KONEČNĚ kvalitní film (horor). Jen tak dál. ()

Nataraja 

všechny recenze uživatele

kdyz jdete na slibovany cesky horor, s oblibenymi a vlemi kvalitnimi hereckami a dostanete dalsi socialni drama jako od Bohdama Slamy, je to marny... dalsi pokus dat ceskemu filmu sanci, ale tohle je uz fakt divny. Nechtel jsem zadny hororvy velkofilm, aspon naznam Juraje Herze by stacil, ale tohle? Vzdyt to musel nekdo schvalit, cist scenar, dramaturgicky obhajit? no nic... placu na nespravnem hrobe. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Hodně to připomíná tohle http://www.csfd.cz/film/358596-babadook/prehled/ v Babadookovi byla žena se synem, které hráblo tady je žena s dcerou S Polednicí od Erbena to nemá společného skoro nic (dokonce ani úryvky básně co jsou v traileru tam nejsou je zde jen několikrát řečeno Dej Sem Dítě a je zde řečeno, že jí někdo sebere dceru) Jinak film nebyl špatný jen ten konec to hodně podělal navíc nechápu jaký mělo smysl to zatmění slunce Není to horor je to hodně psychologické je to o pocitech a psychologii postav takže pokud na to chcete jít jako na horor nedoporučuji ()

Rolandman 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, ze mi Polednice prinese to co Ghoul nedokazal a opet jsem byl zklaman. Namisto desiveho hororu s vyzablym prizrakem, ktery unasi deti, jsem se koukal na deprimujici drama o posahane vdove a cekal kdy se zacnu konecne bat. Nebyt tech nekolika malo lekavych scen polozil bych nad oznacenim zanru "horor" otaznik. ()

Goodlike 

všechny recenze uživatele

Velice špatný pokus o psychologické drama nebo snad horor. Nápad byl skvělý, ale bohužel velice špatné provedení kde ani dobrá kamera a zvuk nezachrání. V půlce filmu jsem chtěl odejít z kina, ale vydržel jsem do konce, že snad příjde nějaký zvrat, bohužel. 15% za ovážnost, ale obloukem doporučuji se vyhnout. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Poněkud hodně moderní vize klasiky z per Erbena, ale až na konec tomu nemohu nic vytknout. Byl jsem příjemně překvapen, jak hudbou, kamerou, lekacími scénami tak i psychologickou stránkou filmu. Spokojenost. ()

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

Trochu český babadook s o hodně slabším vykreslením postav a scénářem. U psychologického hororu zamrzí dost. I když je film průhledný jak papír, tak jako snad první český horor nepůsobí směšně. Za to palec nahoru. Příjemná jednohubka s rozumnou stopáží. ()

Ron_F odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mnohé diváky je velkým lákadlem tohoto filmu skutečnost, že jeho tvůrci ho označují jako horor, mající předlohu ve stejnojmenné baladě K. J. Erbena. Nejeden fanoušek hororového žánru podlehne pokušení se jít na film podívat už kvůli tomu, že horor v české kinematografii se objevuje spíše výjimečně a divák lační po hororovém zážitku v českém provedení. Může splnit Polednice divákovo očekávání? Ústředními postavami filmu jsou Eliška (Aňa Geislerová) a její dcera Anetka (Karolína Lipowská). Eliška je v podstatě máma, která je v těžké životní situaci a pod velkým tlakem, snažící se potlačit realitu, což má za následek dalekosáhlé negativní důsledky. Film by pro mě možná fungoval lépe, kdyby nesl označení psychologické drama spíše než horor. Polednice má do hororu stejně tak daleko jako Esmeralda do thrilleru. Jedna z věcí, která mě přiměla jít do kina, byla zvědavost, jak se tvůrci vypořádají s navozením hororové atmosféry, protože jak samotný námět vypovídá, děj a hororové sekvence by se měly odehrávat v poledne, tedy za denního světla. K velkému zklamání, ve filmu byla pouze dvě místa, odehrávající se v noci, kdy jsem se opravdu leknul. Leknutí ovšem bylo spíše způsobené náhlou změnou hlasitosti zvuku než gradací napětí, protože důvtipnější divák určitě neočekává, že pokud někdo v noci zabouchá na dveře domu, že by to byla hrůzostrašná polednice, jejíž pracovní doba je přeci jen jiná. Čím více se film blížil ke svému konci, tím jasnější mi bylo, že se žádného pocitu napětí a strachu nedočkám, co víc, že se nedočkám ani samotné polednice, ze které se nakonec vyklubala „pouhá“ psychóza. Filmu nepomohl ani herecký kouč z Londýna, kterého měli herci k dispozici během natáčení. I když herecké výkony takových hvězd jakými bezesporu jsou Geislerová a Kolářová filmu určitě pomohly, i tak pro mě tento počin zůstal nudný, což u filmů nezažívám zas až tak často. Chcete-li shlédnout horor plný napětí a strachu, filmu se určitě vyhněte. Pokud vás však lákají psychologická dramata, možná se vám film zalíbí. ()

mivael 

všechny recenze uživatele

Nečíst, pokud jste film neviděli. Škoda, že ten konec nebyl stejný jako v baladě. Na to jsem totiž čekala. To by pak vyznění filmu mělo grády, a dala bych 5...Jinak to bylo pěkný vizuálně i atmosférou, ale chybělo tomu větší drama. ()

neo_ap 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem do kina chtěl opravdu jít. Upoutávky vypadaly zajímavě. Obavy jsem měl jen z toho, že češi tyto filmy neumí. Nakonec nemohu jinak, než chválit. Popravdě to není dokonalé. Například herecké výkony. Obsazení Anety mě dokonce vadilo. Uvítal bych mladší, a méně “rozumnou“ (Chvílemi jsem si připadal, že sleduji Ulici). A co vede Elišku k takovému chování, si divák, také musí domyslet. Mohl bych pokračovat, ale nechci. Protože přes tohle všechno se mi film opravdu líbil. I když mohlo být spoustu věcí lepší, nemohu jinak než 80/100. Jen tak dál. ()

Baky88 

všechny recenze uživatele

Takový zajímajvý pokus, ale nic moc. Zážitek z filmu téměř nulový. Aňa je sice famozní herečka, která umí zahrát téměř cokoli, ale ani ona se mi zde nelíbila. Nejlépe zahrála snad paní Kolářová, ta má u mě velký respekt. Film jako takový je je slabý průměr, trailer lepší než celý film. Jít do kina s obrovským natěšením a odcházet zklamaný, to nemá rád asi nikdo. Nezáživné, rozhodně ne hororové, ke všemu většinu filmu opravdu nudné. Škoda...potenciál to mělo větší... ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Že by se konečně blýskalo v českém filmu na lepší časy? Stylové, svěží a v rámci žánru překvapivě chytré. Ideální oddechovka na letní večer. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Polednice, aneb cesta do hlubin duševní poruchy. Tenhle film je vlastně volným pokračováním příběhu o polednici, který nikdy nebyl zfilmován (i když mám takové tušení, že ve filmu Kytice se příběh o polednici objevil). Aňa Geislerová je dobrá herečka a drží celý film, ve kterém se toho vlastně ani moc neděje. Je to jen takové malé drama s psychologickým podtextem, ale o to šlo i v původní Erbenově básni. Bohužel, Češi stále neumí pojmout dramata a thrillery, takže místo depresivní tragédie se tak dočkáme závěrečného happyendu. Je to velká škoda, protože právě díky závěrečné tragédii a depresivnímu pojetí, je Erbenova báseň nesmrtelná. A film mohl být díky tomu důstojnou ukázkou toho, že Česká kinematografie může nabídnout víc, než jen Babovřesky a Kameňáky. ()

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama