Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

BLStryker 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV film se správně ujetým nápadem. Je to sice komedie, ale v některých částech to kvůli použité temné hudbě dostalo až hororový nádech a já už jen čekal, kdy hypnotický chlapec popadne sekeru a rozpoutá horský masakr. Paradoxně mi to tak připomnělo ne zde zmiňované Sněženky a machry, ale spíše tento hezký zimní film. Celkový dojem trošku kazí občas tupé dialogy a také některé ne úplně přesvědčivé herecké výkony. Naštěstí je ale vyvažuje dokonalý Mádl nebo tradičně dobrý Preiss se svojí figurkou soudruha ředitele. Váhám mezi 3-4 hvězdičkami. P.S. Ta scéna ve sprše byla super, hned bych s Mádlem měnil :-) ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tak na stejné vlně coby Vše pro syna...nadměrné maličkosti mohou čerpat kvalitu pouze v chytře vymyšlených příbězích se zajímavou pointou...v hereckých výkonech, režii, kostýmech, prostředí, zkrátka ve všem ostatním pokulhávají, a to tak, že to nelze moc omlouvat televizní tvorbou...ale jak říkám, příběhy zajímavé a inteligentně vtipné, což je nutno v této době ocenit... ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný televizní film s obvyklým námětem lyžařských kurzů doby předrevoluční, kde mládež ochutnává pocit odloučení od rodičů a s tím spojené jisté kratochvíle. Jenže povyražení v podobě hypnózy je ve ztvárnění Jiřího Mádla, který tímto svým velice zdařilým výkonem polepšil reputaci, velice zajímavé. Ačkoliv co je to za herecký výkon čumět do blba, ale je třeba to taky počítat. Viktor Preiss je v roli obvyklého vedoucího kurzu oproti jiným průměrný, za to však velice dobrý je Šteindler coby "ochotný" správce chaty. Závěrem snad jen malé kostatování, že tento krátký film splňuje svou roli zabíječe nudy dobře. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé uviděl ukázku na tento film, myslel jsem ze začátku že se ČT1 rozhodla uvést již natočený seriál SNOWBOARĎÁCI. Po chvíli uleknutí, jsem se dozvěděl že se rovná o díl z známenoho cyklu - poněkud neznámého jména NADMĚRNÉ MALIČKOSTI. Fakt že, se jedná o seriál bylo "další" umístění "až často mnohokrát" dvojice KOTEK-MÁDL.Dejme tomu že hrají dobře, ale proč tato dvojka hraje v dalších mnohach filmech. Jelikož je celý zasazen do komunistické doby, je to dle dobových zpráv, "kostýmů" a hlavně stylu a způsobu natočení. Pokud se podíváme na některé starší filmy, tak kolem roku 1985 - zpozorujem stejný typ. Rozostřené okraje, typ skládání záběrů. Jako rušivý efekt působá dnešní modernější hudba, který je však výborná. Je zde vyuižta i velmi dobře filmová řeč, kdy místo ukázání záběru, ukáže se jiný - velmi podobný tzv.metamorfoza. Výkon dvou mladičký herců nakonec bohužel ani "nevysuplují" zkušení herci Preiss a Šteindler. Čistě průměrný film jak s velmi dobrými částmi, tak i těmi zápornými. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyla ztracená hodina, kterou jsem u tohodle strávil, jen proto, že je to z lyžáku bych to se Sněženkama určitě nesrovnával, to by ani nemohlo obstát. Líbil se mi Preiss a Mádl zvlád svou roli výborně, tady bylo krásně vidět, že je lepší hereckej ksicht než Kotek. Dobře jsem se pobavil a při hlášce: "Spíš?Ježiš já jsem kráva" jsem šel do kolen:) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama