Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petra (L. Krobotová) ví, že nadělala spoustu chyb. Teď už si může vybírat jen mezi špatnou a ještě horší variantou. Hrozí jí trestní stíhání, možná i vězení. Má děti a nechce o ně přijít, tak se snaží dopídit pravdy, ať už je jakkoli nepříjemná. David (C. Dobrý) je na dně, svým chováním její pozici ještě zhoršuje. Petra neví, jestli mu může ještě věřit, ale v každém případě si to už nemůže dovolit. V její situaci by to byl příliš velký luxus. Je dočasně postavena mimo službu, ale i bez pomoci kolegů se dostává ke svědkovi, který by celý obchod s pervitinem dokázal spolehlivě potopit. Ale jedna věc je znát pravdu a druhá věc je dokázat ji. Je to stejné dilema, jaké řešil Blažek (V. Neužil) na začátku. Ale Blažek je mrtvý. Policie věří, že David je jeho vrah, Petra věří, že ne. Ale vlastně ani tím si už není tak jistá. Jisté je jenom to, že každý si nese svou vinu, každý na chvíli zradil svou morálku a ani zjištěná pravda nikoho neosvobodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je to teďko v České televizi trend mrvit konce jinak dost ambiciózních projektů nebo se jedná jen o další tvůrčí chybu, je ve hvězdách a já ani nemám chuť se nad tím moc pozastavovat. Po perfektní náloži efektivního děje ve čtvrté a páté epizodě jsem měl vůči finále asi moc velká očekávání, tudíž se musím jen a pouze spokojit s odpovědí na nejdůležitější otázku, kterou vystavila už finální scéna pilotu. S Cyrilem Dobrým po Zrádcích do budoucna rozhodně počítám. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tým kolem režiséra Viktora Tauše diváka pokouší. Volí zcizovací prvky, sází na kontrasty, nebojí se nepříjemných pohledů a situací. Prostě kašle na ustálené televizní zvyklosti a jde si svou vlastní cestou. Za mě nakonec fajn látka, celkově tu energii a snahu se lišit je třeba ocenit. Stejně jako herce. Cynického Cyrila Dobrého v roli udavačského dealera lehce zastiňoval bezstarostný Miloslav Pecháček, moc se vyvedl i manželský pár Lenka Krobotová a David Novotný. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozuzlení osudů bylo u mnohých postav až dechberoucí. Rozhodně tedy u Petry a Davida. Zajímaly by mě ale osudy i dalších protagonistů, mám raději uzavřené konce. Jinak nejlepší díl, emocemi převyšující úvod s Neužilem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krobotové Petra by měla rozhodně změnit profesi, viděl bych ji spíš na školní psycholožku. Tohle jsem pochopil, za tím si stojím. Dále se po mně chtělo, abych si spoustu nevyřčených věcí uzavřel po svém. V některých případech to jde, v některých hůř, v něčem se nechytám. Ta svoboda, kterou mi tihle maximálně svobodní tvůrci poskytli, mi nemusí úplně vyhovovat. A to patřím k tvrdému jádru diváků, kteří vydrželi a budou tvrdit: Jo, Zrádci měli koule! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý týden se člověk těší na další díl, je zvědavý jak to dopadne ... a pak poslední díl vypadá takhle. Celou dobu jsem si říkal, co maj lidi proti tý houpající se kameře, vypadá to přece jako umění, ale dneska už to překročilo i moje hranice vkusu. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dnešní mládež nemá žádnou zodpovědnost." Odhalenie páchateľa ma trochu prekvapilo, čakal som že to bude ten vietnamský feši. Hudobná zaujímavosť je pieseň "Milovaný syn", pôvodne od kapely Traband, naspievaná rodičmi Davida a použitá v kruto opačnom kontexte. ()

STORM70 

všechny recenze uživatele

Jéžiši.... dal jsem si před posledním dílem pár skleniček vína, ale v průběhu sledování jsem si připadal jako po dvou litrech. Jinak na českou krimi dobrý. Bohužel musím i přes šílenou, naprosto neskutečně šílenou kameru přidat jednu hvězdu, abych udržel celek.... poslední díl 7/10 celek taktéž... ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl mne zklamal...že Blažka nakonec odprásknul David, to mne sice překvapilo - tipovala jsem tu jeho vdovu. A Krobotová měla stále jen perfektní účes a barvu.. kam se vytratili všichni kolegové z týmu? Reného hrob, to bylo opravdu místo,co by vybral slaboduchej...každej zvědavej,se tam přece při projížďce na lodičce chce podívat..... jediný,co se mnou otřáslo,bylo to zastřelený vietnamský dítě... ()

Germanicvs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Vodníkovi jde o druhý seriál, kde jsem hned po prvním dílu odhalil hlavního pachatele. Člověk je pak vláčen dalšími pěti částmi, kde si jen svoji domněnku potvrdí. Tahle naředěná omáčka mohla být klidně koncentrována do dvoudílného televizního filmu. Bohužel už si dovedu vizualizovat další seriálový počin pana režiséra Tauše: obsazení herců z Dejvického divadla (sázka na známé tváře), světelné a kamerové tiky a nekoordinované rozjezdy a rozostření ruční kamery, protahování děje do více dílů ... ()

Lovin 

všechny recenze uživatele

Ta houpající se kamera a rozmazanej přejasněnej obraz co to je? To je jako umění?? Po víc pivech nekoukatelný. Jinak by to byla docela dobrá detektivka ... Ale tohle fakt nejde ()

Cesarea odpad!

všechny recenze uživatele

Z té šílené = rozhoupané a rozmazané kamery je mi fyzicky blbě od žaludku, na to se fakt nedá koukat, pořádně ani nevím co se v tomhle závěrečném dílu dělo :-(. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šokující překvapivý konec...tento díl šlape na paty svou překvapivostí třeba i první řadě Hry o trůny... ;) Jediné nedořešené teda zůstává, co ten pacholek u Vávrů doma, ale možná mi zatím chybí kontext... ()

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Viktor Tauš je excentrický režisér a drogová tématika je mu blízká. Seriál hodnotím vysoko, 4 hvězdičky, a mohlo to být i víc, jen to chtělo ještě trochu víc odvahy. Lenka Krobotová předvedla opravdu výborný výkon a překvapil i mladý Dobrý,který evidentně podědilpo tatínkovi hodně talentu. Na rozdíl od ostatních,kamera mě nerušila a taky se mi hodně líbily surrealistické exteriéry. Netypická detektivka, která zůstane v hlavě, a to je moc dobře! ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

muzu jen rict, ze jsem to, jak to dopadlo, necekal. takze zase body nahoru pro tvurce, jakou dokazali vytvorit atmosferu v prvnich dilech. zvuk, obraz, vyber lokaci, herci, hudba a nakonec i scenar. tento serial posunul ceskou tvorbu (coz se o 99 % ceske produkce rict neda). ()

farky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to bola pecka. Celý čas som sedel so zatajeným dychom. Záver bol skvelý a prekvapivý. Vedel som, že David je hajzlík (aj keď celkom sympatický), ale že to je taký smrad sa ukázalo až vo finále. Čakal som otvorený koniec (čo vôbec nie je na škodu, pretože potom môže človek ešte ďalej o filme rozmýšľať), ale nakoniec (skoro) všetko do seba zapadlo. Hodnotenie minisérie som musel vychrliť už po minulom dieli. Tak len zopakujem, že Zrádci sú pre mňa najlepšia miniséria ever. Netradičné filmárske postupy, kamera, hudba, strih, interiéry aj exteriéry a neposledom rade herecké výkony, všetko je to absolútna pecka. Klobúk dole pred tvorcami. ()

tba4u 

všechny recenze uživatele

Jestli Zrádci naznačují budoucnost našeho akčního seriálu/filmu, pak je to skvělá budoucnost. Mockrát jsem si v průběhu sledování musel připomenout, že je to české dílko, protože to má tak moderní tempo, střih a pojetí vůbec, že je výsledek naprosto strhující. A poslední díl...trochu jsem měl obavy, jak ze všech dějových linek vybruslí, ale za mě jsem jim to zbaštil i s navijákem 😉. Pár dějových chyb rád odpustím, napětí až do konce, a rozuzlení se zastřelením policajta, který jsem nečekal jako bonus 😉. Miro Šifra po Rédlovi zase body! Cyril Dobrý je za mě velkej objev, a bavila mě Lenka Krobotová, která tuhle příležitost dokázala skvěle využít. Dynamická "živá"kamera, dokonalá syrová hudba Petra Ostrouchova, fantastický střih (Alois Fišárek ve svém úctyhodném věku vytvoří takhle moderní dílo...wow...a Marek Opatrný, který střihal díly 3 a 4 (tedy "Chlupáčkovy" díly) ukázal, proč má Českého lva... Drobné dějové chyby rád odpustím, stávám se velkým fanouškem téhle minisérie. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale nedalo se na to koukat! Chvílemi jsem si myslela, že mám rozstelovanou televizi.. dej..to nedávalo uplne smysl ... ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem staromilec. Ale pro mne to zavánělo kýčem - dílo, které se snažilo hlavně něco napodobit, tedy zřejmě skandinávské kriminálky. A výsledek mi přišel sporný, tlačit české herce do typu herectví, které jim ubírá jejich obvyklé emoce, jim prostě uškodil. A nakonec z toho vyšli dobře snad jen mladý Dobrý a I. Bareš, který si s postupem dílů přesto hrál své (a snad v menší roli L.Žáčková a možná vietnamští herci). Ale Krobotová, M.Borová, D.Novotný, jak jsou všichni dobří herci, tak nakonec působili spíše jako marionety s jedním jediným výrazem tváře. A i ten mořský závěr ve Štětínu v české kriminálce působil poněkud jen jako prázdná nápodoba něčeho, alespoň na mne, než vyvrcholení seriálu. A trochu jsem měl i problém i s motivací komisařky, to by opravdu tak utíkala od dětí, od rodiny kdykoliv, od služebních předpisů, jen kvůli jednomu dost nedůvěryhodnému týpkovi, trochu nevím?? ()

Reklama

Reklama