Reklama

Reklama

Babica vs. Sapík

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 40 min

Obsahy(1)

Když dva dělají jedno, není to vždycky totéž. Stejná sada základních surovin a zcela odlišná jídla. Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica se vrací, ale nebude to mít vůbec jednoduché, na záda mu bude dýchat uznávaný nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. (TV Barrandov)

Recenze (80)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Sapik dobry kuchar, spatny moderator 2*, dokaze obcas prekvapit, ale obcas taky zoufaly (curry), Babica odpad, ten musi vyrabet recepty generatorem nahodnych cisel. Uz ani necekam, co bude delat a rovnou prepinam. Sapik asi potreboval propagaci sve restaurace, protoze vedle Babici vypada jak buh. Videl jsem stovky ceskych i zahranicnich poradu a konecne Sapik je prvni, ktery dela zabi stehnynka ()

yarda1 odpad!

všechny recenze uživatele

To co tihle pánové předvádějí je fakt hnus. Vždycky z doslechu slyším, že pan Sapík je mistr kuchař a podobné chvály, nicméně výtvory, které nasází na talíř jsou děsivé. Pořad jsem viděl bohužel už dvakrát a zatím mě vždy inspiroval otevřít si knihu nějakého opravdového kuchaře a něčím dobrým si spravit chuť. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se co se týče Zdeňka Pohlreicha považuji za skalního, nepatřím mezi ty, kteří přejdou na druhou stranu ulice, když v dálce zahlédnou kuchařského eskamotéra Jiřího Babicu. Dokonce zastávám názor, že formát jeho vaření "když nemáte tymián použijte křepelčí vejce" má pro "home kuchaře" jako já své opodstatnění a dost možná je přínosnější, než zmiňovaný "šéf"Pohlreich (mám jednu z jeho kuchařek a u 90% procent receptů nevím, jestli se potřebné ingredience shání v obchodě, na nejbližší policejní stanici nebo se pro ně musí letět do vesmíru), ale tohle prostě nefunguje. Pan Sapík ač možná "kuchař s velkým K" se na televizní obrazovky hodí asi jako já do maďarské reprezentace vodního póla a pro televizní pořad potřebná koexistence mezi ním a Babicou......takovou antichemii jsem naposledy viděl, když u nás byla na návštěvě tchýně. Já vím, jídlo se stalo celosvětovým fenoménem, který na nás valí ze všech stran, ale když už chci se svojí troškou do mlýna vylézt před lidi, tak to musí mít nějakou štábní kulturu a tady je to prostě špatně. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Oba mají slušné znalosti ve svém oboru a leckterého kritika by ve vaření hravě strčili do kapsy. Babica má zkušenosti ze světa a Sapík vařil pro prezidenty. Jednou bych chtěl vidět nějaký soutěžní pořad, kde je ještě vs. Pohlreich s tím, že by všichni měli za úkol uvařit několik shodných jídel. Ochutnávku s ohodnocením by prováděli nekuchaři, aniž by věděli, kdo jednotlivá jídla vařil. Myslím, že by bylo velice zajímavé vidět proti sobě mediálně známou špičku ve vaření. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen párkrát, ale za Sapíka tu jednu přece jenom dám. Babica už zřejmě přišel o vhodného sponzora, který by ty jeho „pořady o jídle cáloval“ a tak si musel chtě nechtě přizvat uznávaného kuchaře. Bylo zajímavé sledovat oba v akci, nicméně Jiřího rád nemám, takže jsem spíš sledoval, co dělá druhý jmenovaný a jak se ukázalo – ten se s tím opravdu nesere a ukázal, že i v jednoduchosti je síla. Jinak ovšem další zbytečný pořad z produkce TV Barrandov. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama