Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

Botič 

všechny recenze uživatele

No nevím. Působí to jako mix Mission Impossible a Jasona Brourna s výbornou severskou atmosférou, která mi přišla snad i poctivější, než ve Sněhulákovi, solidními herci a skvělou akcí, i přesto tomu chybí jiskra. To něco, co udělalo z Fincherových Mužů, kteří nenávidí ženy nezapomenutelnou podívanou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vytýkat filmu/postavě Lisbeth přílišnou exaltovanost, vyumělkovanost, přehnanost, prostě nereálnost má tu samou váhu a logiku, jako kdybychom to vytýkali třeba bondovkám/Bondovi nebo bourneovkám/Bourneovi. Tahle nápaditá a zběsile odsýpající jízda nadupaná akcí a spoustou skvělých hi-tech vyfikundací nechce prezentovat realitu, ale má za cíl diváka pobavit/zabavit, což dělá prvotřídně. A kdybych už Claire Foy jednou neviděl a tolik se mi tehdy nelíbila (Unsane), tak místopřísežně odpřisáhnu, že je to jedna z nejhnusnějších mužatek jakou jsem kdy ve filmu viděl a že Rapace i Mara byly ve svých rolích lesbické Lisbeth okouzlující femmefatalistické sexbomby. Pátou tentokrát nedám, umírněnější styl předchozích dílů mi přece jenom seděl víc. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě to vypadá, jako by to točili seveřané. Klasická sněžná nádhera, která se vyskutuje kolem Stockholmu a i uvnitř něj má ohromnou atmosféru. Příběh je napínavý tak, že vás to drží ve střehu a jste zvědaví, co přijde dál. Hlavní hrdinka je skvělá a oblíbíte si jí asi hned, stejně jako všechny postavy. Až se divím, že mi nikdo nevadil. Za mě vážně skvělé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TADY KLIENTA, KTERÝ ŽÁDÁ NEMOŽNÉ. ZAJÍMÁ TĚ TO?...“ /// Že prej jako když je tohle pokračování Milénia, který už nepsal Larsson, tak je jedno, že tam nebude hrát Noomi Rapace. A Blomkvista prej ať si taky zahraje kdokoliv. Prostě nějaký větší ambice jsou pohřbený už na začátku. Mám s tím problém, protože brát to jako samostatnej film mně dlouho nejde. Teda jde... ale prostě ... nejde. Ne, že by Claire Foy drak na zádech neslušel... ale ... prostě síla zvyku. Ale natočený to není špatně! Škoda, že ze mě nedostali na konci víc emocí, protože to je v podstatě rodinný drama. Ale i za to si můžou sami, páč pořád koukat na jinej ksicht... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2015 napsal David Lagercrantz, neznám. 2.) Potřebuju někoho mučit a po ruce mám jen vysavač. (Nechat ho uvysávat k smrti?... dobrej tip...) 3.) Thx za titule ,,Parzival a 7Point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborná Claire Foy a zručná režie (až na zcela nepřehlednou bitku v plynových maskách) jsou hlavními klady jinak průměrného filmu. Ze zapomenutelné knižní předlohy byl totálním okleštěním spíchnut scénář, který je velmi hloupoučký a místy ani moc nedává smysl. Z příběhu v podstatě zmizela i stěžejní druhá hlavní postava, jejíž přítomnost ve filmu je z hlediska děje úplně zbytečná a možná je to dobře, protože představitel Blomkvista vážně není dobře vybraný, stejně jako ostatní herci (s jedinou výjimkou toho dětského). Naštěstí to všechno rychle odsýpá, takže člověk nemá moc prostoru, aby se nad tím přemýšlel. To až cestu domů vám dojde, jakou koninu plnou komických pokusů o švédský přízvuk jste to viděli. Hlavně jsem úplně nepochopil, pro koho byl film určen. Pro milovníky knih se od nich moc odkláněl a nenavazoval na předchozí díly, pro lidi, co je neznají, se příliš mnoho zmiňoval děj dvou předchozích dílů, které ale v angličtině nikdo nezfilmoval. Vzhledem k tomu, že z těch dvou Lagercrantzových knih byla tahle tou lepší, tak nevím, zda chci, aby série ještě dál pokračovala. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama