Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak ne, ani ty dvě hvězdy ne. Právě poslouchám knihu. Zatímco Lagerkrantz na Stiega literárně velmi důstojně navázal, tak tihle hoši nejen že zmrvili obsazení, oni se vpodstatě i vysrali na předlohu a jedou si svůj příběh. Jenom se přiživujou na popularitě adaptací Stiegových prvních tří knih. A to mě točí až tak, že mám chuť dát odpad. Ale protože jsem si vědom, že to náleží jinejm mistrům, dostanou aspoň tu jednu hvězdu z milosti.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Sorry jako, ale když se řekne "Lisbeth", tak chci pokračování prvních třech opusů. Aspoň stejnou představitelku hlavní hrdinky a hlavní hrdinku nezmutovanou do nějaký komiksový nadženy.  Ničeho takovýho se mi nedostalo, takže nelze bejt spokojen. A když nejsem spokojenej, nedávám ani tři hvězdy.

gumolit

gumolit (hodnocení, recenze)

st.ranger

Kamila bola spomínaná vo všetkých knihách ale fakt len málo no vo filmoch vôbec ani v jednom až teraz. Inak s knižkou tento film nemá absolútne nič spoločné to je úplne iný príbeh ale aj tak sa mi to páčilo a nenadvazuje to na Finchera tento príbeh je už tri roky po súde s Lisbeth

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Dadel

Mám dojem, že byla ve třetí knize, ale jen zmíněna. Takže si ji Lagercranz nevymyslel, jen na ni navázal.

na příspěvěk reagoval gumolit

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

 Hmm... když vidim tvé hodnocení napříč časem... tak je přesně vidět kde u tebe ta duševní indispozice propukla... a jak ta demence dále pokračovala. 

Kdy konečně graduje u C.M! =_=

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Taková vcelku povedená Ukrajinská  Borneovka .. Která vyústí i v docela dobrou bondovku z Likvidatorskými prvky. :)

Vcelku mě to bavilo... Tedy až na záporačku která nevím proč měla prvky albínského Schamale... 8)

74%

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Scenar obsahove na urovni lehce nadprumerneho dilu brutalni nikity, predloha asi stejne vymastena jako nektere skvosty Dana Browna a akce k smichu, myslim jako treba se tam nekolikrat objevily prestrelky z automatickych zbrani, ktere mely za vysledek pouze jiskry na kapotach aut, to je tak presne na urovni Delta Force 9 (1990) a groteskni eskapady a systemove hacky te feministicke frndy, to je urazka vsech vaznych spionaznich a kriminalnich thrileru, tomu se proste musi smat i 12 lety decko.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

dotaz, první tři díly jsem četl hodně dávno, byla už v nich zmiňována Lisbethina sestra? Nebo si ji vymyslel až ten Lagercranz?

na příspěvěk reagoval st.ranger

rusty18

rusty18 (hodnocení, recenze)

Ako vidím, film prepadá celosvetovo...chudák Alvarez. V USA brutálny prepadák a o Európe ani nehovorím...pritom film mal drahú propagáciu a v Tv vo večerných hodinách bežal neustále na českých a slovenských staniciach tv spot na film.

Ludus

Ludus (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Tak u Olsena je právě dobrá ta kombinace humoru a drsnýho příběhu. Hned Žena v kleci je dost "krutá" a i třeba Zabijáci mají svoje nechutnosti ) A ten humor mi hlavně přijde takovej nenucenej...

na příspěvěk reagoval Nevka

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

mm13

Těžko říct, protože jak píšeš, první díl trilogie Milénium je vážně vrchol svého žánru. Z těch spisovatelů, co jsem tu vypsal, mám kompletně načteného Adlera-Olsena, ten mě baví velice, ale je to už takové odlehčenější, s dávkou humoru (což třeba mně vyhovovalo). Nesbo je dobrej, ale kvalita knih, kde vystupuje Harry Hole, je kolísavá, za mě nejlepší díly Nemesis a Spasitel, ale každý to může mít jinak (navíc ty díly na sebe přímo navazují, takže to chce přečíst celou sérii). Ale i jeho romány, kde nevystupuje Hole, jsou fajn- Syn byl dobrý, Lovci hlav pak ještě lepší). No a ti další autoři mi už přijdou slabší, Kepler vyloženě na pěst :-)

Jinak mě baví krimi série s Jackem Taylorem od irského spisovatele Kena Bruena, ale to už je fakt o tom, jestli člověku tenhle styl sedne, dokážu pochopit, když to někdo ztrhá :-)

na příspěvěk reagoval mm13, Ludus, Nevka

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Tam sa už ani nevykročil. :)

Je len že z prvej časti som bol doslova vo vytŕžení, pretože takú kvalitnú komerčnú literatúru, s vynikajúcim príbehom, plnokrvnými charaktermi a neuveriteľne napísanú, takú som nečítal ani nepamätám, je to vrchol svojho žánru. Nevedel som si predstaviť, ako to v ďalších dvoch častiach vyvrcholí... a ono to namiesto toho zostúpilo o level až dva nižšie. Stále dobré, ale na jednotku si to ani len nesiahlo.

Ak ťa teda môžem poprosiť, nech sa nebavíme len tak do prázdna, keby si mi teda mal odporučiť niečo, čo by sa prvej časti Larssonovej trilógie priblížilo, čo by to bolo?

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

mm13

Nevyvracím, ale mně se líbí celá trilogie, až daleko za ním jsou Nesbo, Adler-Olsen, Lackberg, Kepler, Bjork nebo Lagercrantz.

na příspěvěk reagoval mm13, mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Tak áno, hlavne čo sa prvej knihy týka. Zvyšné dve už z jeho pôvodnej trilógie tie grády nemali, naopak hluchých miest až príliš. Prvá kniha je bestseller v tom najlepšom slova zmysle, také sa rodia raz za ukrutne dlhý čas... druhé dve sú už len štandard.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Díky za informaci. Já právě četl (když to propagovali), že Larsson stihl ještě asi 1/3 sepsat, a proto jsem nad tím ještě trochu uvažoval.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Nevka

Tohle je komplet dílko Lagercrantze. Pokud myslíš ty synopse, na kterých Larsson pracoval a které už nestačil dokončit, ty má pod palcem jeho rodina.

IMHO knižní předloha Dívky v pavoučí síti je docela sranec, ta dějová linie s nějakým dvojčetem Lisbeth mi přišla docela trapná. Larsson byl prostě jenom jeden.

na příspěvěk reagoval Nevka, mm13

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Comida

Mělo by to navazovat na Dívku, která kopla do vosího hnízda (třetí díl Milénia - první jsou Muži, kteří nenávidí ženy), ale Larson už to nestihl dopsat, takže to není kompletně jeho dílo. Proto jsem to ještě ani nečetl.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Comida

Comida (hodnocení, recenze)

Jak je to s ostatními díly? Navazuje to na Muži, kteří nenávidí ženy (jako druhý díl), nebo jiný film? Já jsem neviděl ani jeden film, ani jsem nečetl knihu, tak doufám že to nevadí.

na příspěvěk reagoval Nevka

Ludus

Ludus (hodnocení, recenze)

Hádám, že je to dělané především pro americké publikum které knihy nečetlo  a seriál (nebo filmy) asi taky nevidělo...

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

 Claire Foy mi na Lisbeth vůbec nesedí. Jinak ten film nevypadá úplně špatně.

neskvik

neskvik (hodnocení, recenze)

IMHIO posledny trailer, kt. za nieco stal bol na Dunkirk, 1 minuta a stop. ziadne spoilerovanie na 3 - 5 minut, to je mimo.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Vypadá to divně, tahle Lisbeth je až moc zvláštní, možná to dělá přízvuk herečky.

Sice jsem knihu četl v době vydání, ale přijde mi, že v traileru bylo minimum knihy. Nicméně poslední k scéně, opravdu bylo nutné ukázat i závěr filmu? 

BIG.NINE.CF

BIG.NINE.CF (hodnocení, recenze)

Tak hlavně co se zfilmovaného Milénia týče, tak USA verze prvního dílu je oproti původnímu Švédsko/Dánskému filmu slabej odvar. A Noomi Rapace ta role sedla jako prdel na hrnec....

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Knížka byla, v porovnání s Larssonovou trilogií, děsná pruda, navíc Fincher > Alvarez. Takže zvědavej budu jen na Claire Foy, i když i tady Rooney Mara nastavila laťku hodně vysoko.

Ludus

Ludus (hodnocení, recenze)

Ten co má hrát Blomkvista je nějakej mladej. Seriál byl dobrej, film se mi tolik nelíbil, tak uvidíme.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

S Alvarezovou režií v zádech očekávám k dokonalosti vybroušený temný thriller, který otřese žebříčky nejlepších filmů daného roku.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Anarvin

Díky za info, škoda no, Fincherovo Milénium je skvělý.

Ale i tak jsem zvědavej, co z toho vyleze, potenciál to má.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Bude to mít něco společného s tím "Fincherovým Miléniem"? Koukám, že by to mělo mít release ještě dřív než "dvojka" a "trojka".

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama