Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,212,430▐ Mohlo to dopadnúť všelijak a asi najlepšie tento film vystihuje názov. Zac Efron opäť v úlohe ktorá mu sedí a dokáže to utiahnúť. Je to podané na takého ohavného seriálového vraha s nadhľadom, citom, až nevšednou namotávacou perspektívou akoby s tými zločinmi ani nemal čo dočinenia. Takže pohľad diváka je doslova nestranný a nemôže z jasnou hlavou povedať že toto je to ohavné monštrum, proste vypadá ako geniálny človek čo vie manipulovať s ľudmi. /60%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšia verzia Zodiaca, ale podobne dobré. Moc som o tomto prípade nevedel, vlastne nič a nemal som ani páru kto je Ted Bundy a možno o to viac ma tento film prekvapil a v závere miestami až šokoval. Skvelý príbeh, pútavo natočený, atmosféra nechýba, dialógy majú šťavu a Efron (ktorý to aj produkoval) v najlepšej roli v akej som ho videl. Klobúk dolu, silný a šokujúci film podla skutočnej udalosti. 85% - 4* ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se Berlingerovi nepovedlo. V dokumentu Ted Bundy Tapes vykreslil hodně detailní portrét psychopata / nejistého pozéra / mediální star, který si dokonale užívá pozici manipulátora. Ve filmu se dost neobratně ponořil do jedné z epizod ze života sériového vraha a pokouší se vystavět příběh, jehož perspektiva bude perspektivou lehkého okouzlení. Film tak vykresluje Teda tak, jak se viděl on sám, jako neodolatelný suverén, romantický útěkář, šaramantní star, která se rozzáří před kamerou. Zac Efron tuhle jeho stránku trefuje s rozkoší, která bohužel místy hraničí s campem (scéna, kdy Ted zdrhne z budovy coloradského soudu a vykračuje si jako hipísácký macho ulicí je spíš jak z béčkové komedie). Oblouk filmu má jasnou tendenci šokovat obrácením perspektivy v posledních minutách, ale funguje to jen za cenu hodně laciné redukce a pozérství. Berlinger není jako režisér žádný velký psycholog a popravdě scéna se štěkáním psa a démonickými pohledy přes mříže tu zavání nedostatkem zabijáckých skills na straně tvůrců. Přitom nelze popřít, že figura Liz (oběti, které Ted fyzicky neublížil) by v jiné konstelaci mohla být hodně působivá... ale tady je tak pasivní a účelová, že jí nelze brát moc vážně. Bundy je fascinující figura přesně ve chvíli, kdy se podaří proniknout za masku amerického snu. Dokument ji dokázal obratně sejmout, film se jí trochu tupě opájí. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To je jako když si u řeznika koupím nejlepší maso a doma ho při přípravě neochutím. Tak takové zklamání z toho zmařeného potenciálu jsem cítila. Připodobnit Bundyho k lamači dívčích srdcí a ukončit film s dojmem, že to byl fakt "sympoš, co měl jen smůlu" je dost neúcta ke všem těm zabitým dívkám. Pokud chtěl autor vyvolat v divákovi dojem pochbyností, jestli to Bundy vůbec spáchal, tak to by bylo hodně odvážné a určitě by to šlo udělat líp. Pokud to byl jen nechtěný efekt, tak to o filmu vypovídá vše. Začátek té jejich lásky byl takový crigne. Kdo ty dialovy psal :D, kdo nechal ty herce tvářit se u toho jako měsíček na hnoji. Co ale musím pochválit je celková sekvence scénáře a reálné záběry. Těch bych klidně uvítala víc. Pak zase přišel cringe, kde si Ted užíval nucené idilické chvilky s rodinkou a mezitím šly zprávy o zabitých dívkách. Jim bylo celkově věnováno málo prostoru. I kdyby tam byl jen prostřih na temnou postavu, aby to taky vyvolalo pocit strachu. Tohle není love story. Jako nápad dobrý, ale to provedení mě nutilo se kroutit v křesle, jak to nesedělo. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)

Reklama

Reklama